7 moduri de a găsi lumina din tine

Care este de fapt puterea iubirii când vine vorba de sănătate și vindecare?

Putem lupta cu întunericul din jur, doar luminând interiorul nostru. A ne recunoaște propria lumină interioară este o abilitate. Și pentru a o dezvolta, trebuie să ne scufundăm puțin mai mult în adevăratul nostru sine interior. Când recunoaștem acest lucru, iubirea și bucuria înfloresc automat. Rămâi alături de noi până la final pentru a găsi lumina din tine. Este mai fain și simplu decât crezi.

7 moduri de a găsi lumina din tine

În timp ce ne confruntăm cu incertitudinile vieții de zi cu zi, ne trezim invadați de diferite emoții. Acestea sunt atât de fericire, cât și de tristețe, atât de succes, cât și de eșec. Emoțiile dragostei, păcii, bucuriei, satisfacției sunt luminile noastre interioare, în timp ce grijile, frica, anxietatea, lenea, invidia, amânarea sunt întunericul ascuns în noi.

Emoțiile negative precum stresul, anxietatea, invidia, lenea ne pot bloca calea către iluminare. Și, din păcate, nu puține sunt dățile în care rămânem parcă prinși într-o bulă neagră. Probabil ai trăit și tu o astfel de perioadă în care lumina de la capătul tunelului nu era de zărit. Ei bine, dacă nu înveți să lucrezi cu aceste emoții, ele au capacitatea de a-ți întuneca viața pentru totdeauna. Efectele drastice ale stresului, depresiei, grijilor, lenei sunt multe și deloc prietenoase. Prin urmare, este imperios necesar să facem ordine pentru a evita șederea lor permanentă în universul nostru. Iată câteva modalități care te pot ajuta să faci lumină în întuneric:

1. Practică zilnic meditația și introspecția

Gândurile tale te ridică sau te coboară. Nu mai este nicio surpriză aici. Prin urmare, caută să faci ordine în mintea ta. Folosește meditația și introspecția ca arme împotriva haosului.

Meditația îți permite să scapi de toate gândurile inutile, astfel încât să te poți concentra doar asupra prezentului. Făcând asta, mai degrabă decât să oscilezi între trecut și viitor, mai mult de 80% din problemele tale sunt rezolvate. Dacă poți să închizi ochii timp de 5 până la 6 minute zilnic și să te concentrezi doar pe respirație, vei fi cu un pas mai aproape de calea divină a luminii ascunse în tine.

În ceea ce privește introspecția, nu face greșeala de a o confunda cu gândirea excesivă. Introspecția înseamnă să te examinezi într-o manieră adecvată. Ai grijă însă, dacă o practici peste limită poți ajunge fără să vrei la overthinking, iar asta nu este calea corectă spre lumina din tine.

2. Dezvoltă-ți dorința de a renunța

Poate suna ciudat însă ca să câștigi trebuie mai întâi să înveți să pierzi. Și prin asta ne referim la faptul că trebuie să fii dispus să renunți la lucrurile care sunt dincolo de controlul tău. Fără acest pas nu poți ajunge la lumina din tine. Deci lasă-ți trecutul, pierderile, durerea, frica, emoțiile neplăcute și continuă să mergi înainte. Asta nu înseamnă să renunți la o parte din tine, ci doar să accepți real acea bucată din tine. Practic, să nu o mai lași să-ți provoace daune în viața ta din prezent.

3. Petrece timp în natură

Se spune că un profesor este o lumânare care ne călăuzește pe calea cea bună a vieții. Și când vine vorba de a te lumina din interior, nu poate exista un profesor mai bun decât natura însăși. Doar observă cu atenție împrejurimile. De la soare, lună, copaci, animale, râuri, munți până la alte componente ale naturii, toate au nenumărate lecții de oferit.

Soarele ne învață lecțiile speranței, abnegației și consecvenței, în timp ce Luna ne învață să fim calmi, răbdători și perseverenți. Stâncile sau munții ne învață lecțiile de forță, curaj și determinare, în timp ce apa ne învață să ne mișcăm mereu, indiferent de obstacolele cu care ne confruntăm în cale. Doar privește cu deschidere în jur și lasă-te purtat de magie.

4. Numără-ți binecuvântările

Probabil ai auzit vorbindu-se despre cât de important este să fii recunoscător. Poate ai urmărit podcastul cu Mircea Bravo în care recomandă notarea zilnică a celor zece lucruri pentru care ești recunoscător ca tehnică de îmbunătățire a calității vieți și atragere a succesului. Dacă nu știi despre ce vorbim, trebuie să urmărești acea conversație, este savuroasă și extrem de inspirațională. În orice caz, recunoștința ca „teorie” sigur nu îți este străină, dar poate n-ai ajuns să o practici în adevăratul sens al cuvântului.

Adevărul este că mulți se blocheză când vine momentul să implementeze acele metode ce garantează succesul. Unii depun o zi, două efort, apoi se lasă. Alții nici nu se apucă. Arta de a practica recunoștința, la fel ca multe altele, printre care și journalingul, este adesea subestimată. Ar trebui să testăm mai cu intenție înainte de a ne forma o concluzie. Deci exersează-ți acceptarea numărându-ți, precum Mircea, binecuvântările. Mai multă acceptare și mai puține plângeri duc la o viață mai mulțumită și mai fericită.

5. Citește din ce în ce mai mult

Unicul lucru pe care îl vei găsi în comun la majoritatea oamenilor de succes este plăcerea lecturii. Oamenii care ajung să trăiască viața pe care și-o doresc nu se satură să citească cărți. Citind capeți nu doar informații noi ci îți și îmbunătățești sănătatea mintală. Mai mult, primești un val imens de motivație, inspirație și putere să treci la acțiune. Prin citit nu spunem nici zece cărți de psihologie pe săptămână, dar nici două descrieri pe instagram sau facebook. Alege o carte despre orice te pasionează acum sau dacă nu ai idei, mergi cu încredere spre ficțiune. Orice carte face ca lumina din tine să devină tot mai puternică.

Citește fain și simplu: Cele mai bune 15 cărți despre iubirea de sine din toate timpurile

6. Nu subestima niciodată puterea „IUBII DE SINE”

Mulți oameni cred că iubirea de sine înseamnă a fi egoist și, prin urmare, deseori trec cu vederea importanța acesteia. Realitatea este însă că iubirea de sine este unul dintre ingredientele cheie ale bunăstării tale mentale. Nu înseamnă să fii egoist, înseamnă doar să nu fii prea dur cu tine.

Dacă nu te poți iubi pentru ceea ce ești, nu îi poți iubi și pe alții. Așadar, caută să schimbi felul în care vorbești cu tine însuți. Apreciază-te mai mult, în loc să-ți pui singur bețe în roate. Pune-te în capul listei de priorități cât mai des și atunci vei simți diferența.

7. Învață din eșecurile și greșelile tale

Știm că este poate un sfat poate prea comun, că ți s-a mai spus și-l știi, însă faci asta? Cum este astăzi relația ta cu greșeala, te identifici sau nu cu ea? Dacă practica încă îți dă de furcă, încearcă să-ți aduci mai des în minte gândul că orice eșec, mare sau mic, este doar un pas înainte spre iluminare.

Mădălina Costache