Cele mai bune 15 cărți despre iubirea de sine din toate timpurile

Cele mai bune 15 cărți despre iubirea de sine din toate timpurile

Acum că ai aflat mai multe despre dragostea de sine sănătosă și i-ai înțeles puterea, probabil vrei să aprofundezi subiectul. Așadar, am pregătit pentru tine un top cincisprezece al celor mai faine cărți despre iubirea de sine din toate timpurile. Aruncă o privire asupra titlurilor de mai jos și nu ezita în a-ți aduce aproape de suflet lectura sau lecturile care te cheamă.

Cele mai bune 15 cărți despre iubirea de sine din toate timpurile

Darurile imperfecțiunii – Brené Brown

Cele mai bune 15 cărți despre iubirea de sine din toate timpurile - Darurile Imperfecțiunii - Brene Brown
Sursa: www.libris.ro

Brené Brown poate trece cu ușurință drept regina cărților de auto-ajutorare și iubire de sine. Deci dacă vrei o lectură călăuzitoare pe acest drum al cunoașterii și iubirii de sine, oricare carte a ei este mai mult decât potrivită. Capacitatea unică a lui Brown de a îmbina cercetarea științifică cu poveștile autentice de viață face ca lectura să pară o conversație de lungă durată cu un prieten înțelept.

Totuși, „Darurile imperfecțiunii” are ceva special. Aceasta este despre a învăța să ne acceptăm imperfecțiunile, mai ales în vremurile în care trăim la înălțimi de neatins (și uneori de auto-sabotare). Aici, Brené îți oferă zece recomandări care te pot conduce la o viață trăită din toată inima, respectiv la o integrare în această lume pornind de la perspectiva prețuirii de sine.

Arta de a fi liber. Stabilește limite clare și învață să spui NU – Nedra Glover Tawwab

Arta de a fi liber - Nedra Glover Tawwab
Sursa: www.libris.ro

Este atât de ușor să fii prins în monotonie și să te sufoci într-un loc aparent liber. Probabil, petreci o mare parte din timp la locul de muncă, încercând să fii un angajat model. Lucrezi din greu zilnic, uitând de multe ori de nevoile de bază. Apoi, ajuns acasă, dacă ești și părinte, știi că programul de lucru nu s-a terminat. Dacă luăm în calcul și obligațiile de familie sau prietenii, dintr-o dată nu mai ai timp pentru tine. Ei bine, una dintre cele mai bune moduri prin care poți să-ți arăți puțină dragoste este stabilirea unor limite, oferindu-ți timp să te concentrezi asupra ta! A spune „nu” este, pentru majoritatea dintre noi, ceva greu, dar această carte te poate ajuta să ajungi acolo. În filele ei stau micile secrete prin care poți atinge iubirea de sine, pornind de la stabilirea clară a limitelor.

Cele mai bune 15 cărți despre iubirea de sine din toate timpurile

Badass Affirmations: Inteligența și înțelepciunea femeilor sălbatice – Becca Anderson

Cele mai bune 15 cărți despre iubirea de sine din toate timpurile - Badass affirmations - Becca Anderson

Uneori nu este nevoie să citim mai multe capitole ale unei cărți pentru a ne schimba perspectiva asupra noastră. Se poate întâmpla ca o simplă afirmație găsită printre rânduri este suficientă. Pe asta se bazează și autoarea cărții de aici, pe puterea afirmațiilor. Becca și-a propus ca după terminarea lecturii oamenii să învețe obiceiul de a se afirma zilnic, să experimenteze o viață plină de iubire, bucurie, împlinire și satisfacție. Mai mult, ea își dorește ca învățăturile pe care le-a scris să te ajute să preiei controlul asupra destinului tău și să-ți întărești stima de sine. Iar judecând după buna primire avută din partea oamenilor, de la data publicării și până astăzi, credem că i-a reușit.

Fii acel unicorn – Jenny Block

Be that unicorn - jenny Block - fain si simplu
Sursa: www.libris.ro

Ce copil nu a vrut să aibe un unicorn la un moment dat? Unii și-au dorit chiar să devină ei înșiși unul, cuceriți de frumusețea și magia lor. Dacă te simți, ei bine, această carte este pentru tine. Ea vorbește despre a-ți lăsa magia interioară să strălucească, astfel încât să poți fi un unicorn. Pe parcursul cărții, vei înțelege cât de important este să fii cel mai mare susținător al tău și vei învăța cum să faci asta. Dacă vrei să descoperi secretul unicorului, al crezului în propriile forțe, în ituiție și în magie, atunci nu ezita să pui această carte pe lista de citit.

Cele mai bune 15 cărți despre dragostea de sine din toate timpurile

Ești cel mai tare! Cum să nu te mai îndoiești de măreția ta și să începi să trăiești o viață extraordinară – Jen Sincero

YOU ARE A BADASS - RECOMANDARE FAIN SI SIMPLU - Cele mai bune 15 cărți despre iubirea de sine din toate timpurile -
Sursa: www.libris.ro

Cartea „Ești cel mai tare!” este presarată cu povești personale despre eșec și succes ale autoarei. Jen Sincero este life coach și oferă în acest volum ponturi despre cum să trăiești mai bine cu tine. Vorbește despre cum poți opri auto-sabotarea și să îți creezi viața pe care ți-o dorești. Aici, ea te învață nu doar despre dragostea de sine, ci și de aproape. În final, vei înțelege de ce ești așa cum ești, cum să iubești iubești ceea ce nu poți schimba, dar și cum să schimbi ceea ce nu-ți place și asupra căruia ai control.

Ce mai timp să fii singur – Chidera Eggerue

What a time to be alone - Chidera Eggerue
Sursa: www.libris.ro

Dintre toate cele cincisprezece cărți despre iubirea de sine sănătoasă, aceasta se concentrează pe cum să fii singur. Mai exact te învață cum să stai tu cu tine. Poate nu știai, dar majoritatea oamenilor nu pot sta singuri prea mult timp, fără distrageri. Deși, așa cum spune și Chidera Eggerue, este literalmente cel mai bun lucru care ți se poate întâmpla vreodată. Cartea se concentrează pe modul în care îți decizi propria valoare și cum să eviți relațiile toxice.

Cele mai bune 15 cărți despre iubirea de sine din toate timpurile

De neîmblânzit – Glennon Doyle

De neîmblânzit - Glennon Doyle
Sursa: www.libris.ro

Fiecare dintre noi tânjim după ceva, care de cele mai multe ori se rezumă la iubire, apreciere și respect. Muncim zi de zi pentru a fi cel mai bun părinte, partener de cuplu, prieten, copil și așa mai departe. Sperăm ca toate aceste eforturi să fie răsplătite cândva, că vom simți că trăim o viață împlinită. Cu toate acestea, deseori cădem mai degrabă în oboseală, stres, depresie, ș.a. Memoriile lui Glennon Doyle, „De neîmblânzit”, se rezumă la a abandona așteptările lumii de la tine. Este o carte plină de lecții de viață care te invită să îmbrățișezi pe deplin fiecare aspect al vieții tale pentru a trăi liber ca femeie în lumea modernă.

Nu te gândi prea mult – Anne Bogel

Nu te gândi prea mult - Anne Bogel
Sursa: www.libris.ro

Gândirea excesivă pare de necontrolat, dar autoarea Anne Bogel este aici pentru a-ți spune că este un act pe care îl poți opri de fapt. Mai mult, nu numai că poți depăși tiparele de gânduri negative, care sunt repetitive, nesănătoase și inutile, ci le poți înlocui cu modele de gânduri pozitive care vor aduce mai multă pace, bucurie și dragoste în viața ta. În carte, autoarea îți oferă strategii care să te ajute să faci față indeciziilor, un cadru în care să poți face alegeri cu care să te simți confortabil. Asta folosind cantitatea adecvată de energie, putând fi astfel liber să-ți îndrepți atenția spre ceea ce contează.

Cele mai bune 15 cărți despre dragostea de sine din toate timpurile

Mă iubesc. Calea spre iubirea de sine – David R. Hamilton PhD

Cele mai bune 15 cărți despre iubirea de sine din toate timpurile - Mă iubesc. Calea spre iubirea de sine - David R. Hamilton PhD
Sursa: www.libris.ro

Dacă ești genul care pune preț pe fapte și comportamente, atunci aceasta este una dintre cele mai bune cărți despre iubirea de sine. Citind această carte, vei descoperii cercetările unui om de știință despre biologia iubirii de sine. Mai exact despre biochimie și neuroștiința iubirii de sine. Totodată, vei găsi în această carte și 27 de exerciții care să îți “reprogrameze” creierul. Acestea vor fi extrem de utile pentru creșterea respectului de sine, conectarea cu sinele autentic, atingerea pragului de fericire și al stării de bine, plus stabilirea unor conexiuni cu cei din jur, mai solide și autentice.

Te-ai născut pentru asta – Chani Nicholas

Te-ai născut pentru asta - Chani Nicholas
Sursa: www.libris.ro

În această carte, astrologul Chani Nicholas te ghidează prin trei părți fundamentale ale hărții tale natale. Asta pentru a înțelege și însuma faptul că nu trebuie să mai cauți validarea în afara ta ci mai degrabă să îmbrățișezi autoacceptarea. Pentru a realiza acest lucru, autorul include sugestii de jurnal, întrebări de reflecție și afirmații adaptate „machiajului tău” astrologic. Poate suna puțin ciudat, însă crede-ne că este o lectură pentru suflet de mare ajutor.

Cele mai bune 15 cărți despre iubirea de sine din toate timpurile

Experimentul dragostei de sine – Shannon Kaiser

Experimentul dragostei de sine - Shannon Kaiser - fain si simplu recomandă
Sursa: www.libris.ro

Din păcate, prea mulți oameni cred cu tărie că nu merită să se pună pe primul loc. Asta mai ales din teama de a nu fi egoiști. Ei bine, această carte se concentrează în special pe această problemă. Autoarea Shannon Kaiser bazându-se pe propria-i experiență de învățare a iubirii de sine și de găsire a unui scop după ce s-a recuperat din tulburări de alimentație, dependență de droguri, epuizare corporativă și depresie, îți împărtășește secretele câștigate în urma călătoriei sale. Indiferent care este scopul tău, această lectură este, în esență, un manual după care să înveți cum să te pui pe primul loc.

Unf*ck Yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața – Gary John Bishop

Unf*ck Yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața - Gary John Bishop
Sursa: www.libris.ro

„Iată ce ai uitat: ești un miracol al ființei”, scrie Gary John Bishop în acest manual simplu, care se concentrează pe trecerea peste limitele autoimpuse. Pentru că răspunsul la întrebarea „Oare ce-mi lipsește de nu reușesc?” este NIMIC, iar la „Atunci de ce nu progresez?” este autocenzura. Ești singurul care te împiedică să obți sau să faci ceea ce îți dorești. Așadar, dacă ești în căutarea unei cărți care să-ți ofere puterea de a descoperi că tot ce ți-ai dorit vreodată se găsește în tine, consideră-te norocos. „Unfu*k Yourself” este cartea de care ai nevoie.

Cele mai bune 15 cărți despre iubirea de sine din toate timpurile

Iubire Pentru Lucruri Imperfecte – Haemin Sunim

Cele mai bune 15 cărți despre iubirea de sine din toate timpurile - Iubire Pentru Lucruri Imperfecte - Haemin Sunim
Sursa: www.libris.ro

Cu siguranță lumea în care trăim are nevoie de mai multă iubire, mai multă compasiune și mai multă înțelepciune. Haemin Sunim îți arată cum sa le cultivi pe toate trei și să găsești frumusețea în cele mai imperfecte lucruri – inclusiv în tine însuți. Această lectură este una dintre cele mai bune cărți despre iubirea de sine, care poate să-ți transforme sănătatea mintală. Este despre cum să ai o viață armonioasă, cu relații frumoase, și mai ales o relație frumoasă cu tine însuți.

Unfiltered: Cum să fii la fel de fericit cum arăți pe rețelele sociale – Jessica Abo

Unfiltered: Cum să fii la fel de fericit cum arăți pe rețelele sociale - Jessica Abo - fain si simplu
Sursa: www.amazon.com

Jurnalistul și speaker-ul premiat Jessica Abo intră cu bocancii în relația noastră complicată cu rețelele sociale. Ea îți amintește că fericirea ta, cea din viața reală, este mai importantă decât felul în care te portretizezi online. Totodată, îți oferă instrumentele necesare pentru a evita „capcana comparației și disperării”. Citind această carte vei identifica care este de fapt sursa nefericirii tale, vei învăța cum să-ți alimentezi pozitivitatea când totul pare că se dărâmă în jurul tău, dar și cum să-ți reclădești viața. Vei înțelege dacă și ce relații toxice ai în viața ta și cum să le dai drumul. Și vei înțelege cum să-ți transformi eșecul într-o pierdere treptată.

Gata cu scuzele! – Rachel Hollis

Gata cu scuzele! - Rachel Hollis - Recomandare Fain & Simplu
Sursa: www.libris.ro
Cele mai bune 15 cărți despre iubirea de sine din toate timpurile

Poate ar trebui să-ți ceri scuze când, să zicem, spargi cana de neînlocuit a colegului tău de cameră. Dar când vine vorba de a fi tu însuți și de a-ți fructifica întregul potențial, nu-ți cere scuze pentru asta. Rachel Hollis a vazut prea multe cazuri în care femeile cad pradă justiției necruțătoare a „gurii lumii”. Chiar dacă inima le îndeamnă să facă mai mult, teama de situațiile jenante, de a nu fi perfecte sau de a nu se ridica la înalțimea așteptarilor le blochează. „Gata cu scuzele!” este cartea care te provoacă să mergi după ceea ce îți dorești și să crezi în tine fără remușcări.

Mădălina Costache