Cei 7 stâlpi ai bucuriei. 3 modalități de a te bucura pe deplin

sursă foto: pixabay.com

Uneori ne întrebăm: cum să găsim bucuria în mijlocul agitației și a rutinei? Există câteva modalități de a experimenta momente de bucurie în fiecare zi cu puțin efort. Descoperă în cele ce urmează cei 7 stâlpi ai bucuriei.

Cultivarea bucuriei este o practică mai spirituală decât ne-a făcut să credem societatea noastră. Bucuria face parte din noi în fiecare zi.

Totuși, pentru a face acest lucru, este necesar un punct de frivolitate și lejeritate, trebuie să fim capabili să renunțăm la standardele fericirii care sunt departe de firesc. Cultivarea bucuriei înseamnă a privi viața prin ochii copilului din noi care trăiește în prezent, concentrat pe aici și acum. Sărbătorește simplul act de a împărtăși cu generozitate.

Care sunt cei 7 stâlpi ai bucuriei

Dar uneori ne întrebăm: cum să găsim bucuria interioară în mijlocul rutinei de zi cu zi? Aceasta este întrebarea la care răspund Desmond Tutu și Dalai Lama în Cartea Bucuriei, reflectând asupra modului de cultivare a bucuriei. Potrivit acestora, stâlpii bucuriei sunt: ​​perspectiva, smerenia, umorul, acceptarea, recunoștința, iertarea, compasiunea și gândirea la ceilalți.

1. Perspectivă.

Perspectiva ne aduce mai aproape de bucurie extinzându-ne viziunea ancorată în „eu” pentru a ne conecta cu un „noi” care trece dincolo de personalități.

2. Smerenie.

Umilința ne face să ne acceptăm vulnerabilitatea și limitările. Smerenia ne reamintește că avem nevoie unii de alții. Devenind conștienți de această interdependență, putem sărbători unirea cu cei din jurul nostru.

3. Umor.

Umorul  face parte din cei 7 stâlpi ai bucuriei. El ne ajută să nu luăm lucrurile atât de în serios, să râdem de noi înșine și să ne facem pe toți egali coborând de pe piedestal. Este foarte diferită de ironie, care de obicei este plină de agresivitate și ne ridică deasupra tuturor.

4. Acceptare.

Acceptarea ne face să spunem da vieții așa cum este ea, atât în ​​durere, cât și în plăcere. Și, de asemenea, să dezvoltăm flexibilitatea suficientă și necesară pentru a realiza schimbări inerente vieții însăși și care sunt necesare pentru a ne putea adapta la realitatea în care trăim.

Descoperă și Cum să devii stăpânul emoțiilor tale

5. Scuzele fac parte din cei 7 stâlpi ai bucuriei.

Iertarea presupune să alegem întotdeauna să reacționăm pașnic la atacuri și să nu uităm de umanitatea fiecărei persoane. Acest lucru nu înseamnă că plângerile nu primesc răspuns clar și ferm.

6. Recunoștință.

Recunoștința ne ajută să recunoaștem binecuvântările pe care le-am primit în loc să ne concentrăm asupra rănilor și poverilor pe care le purtăm. Mulțumind pentru tot ce am primit, putem împărtăși cadourile și bunurile obținute.

7. Compasiune.

Compasiunea înseamnă literal „a suferi cu…”, adică atunci când ne pasă de bunăstarea altora, bucuria noastră este trezită. Atât generozitatea, cât și compasiunea sunt în centrul fiecărei ființe umane și ajută la ca viața să fie fericită și plină de sens. Pentru că pentru a primi, trebuie să dăruiești.

3 moduri prin care te poți bucura pe deplin

Se spune că a existat în trecut o persoană care era mereu fericită și râdea. Întreaga lui ființă era sărbătoare. Era pe cale să moară, dar încă se distra și râdea fericit. Un tânăr s-a apropiat de el să-l întrebe:

„Cum poți rămâne vesel când ești pe cale să mori?”

„Foarte simplu”, a răspuns bătrânul. Când aveam 17 ani, eram foarte nefericit. Profesorul meu avea 70 de ani și stătea sub un copac râzând fără niciun motiv aparent. A râs în hohote și l-am întrebat ce e cu el, dacă a luat-o razna. Și m a răspuns: «A fost o vreme când eram trist ca tine. Atunci mi-am dat seama că eu eram cel care alegea. De atunci, în fiecare dimineață când mă trezesc, primul lucru pe care îl fac este să mă hotărăsc: ce preferi: mizerie sau bucurie?Ce alegi astăzi? Și aleg mereu bucuria”.

1. Râzi

Filmele amuzante, glumele sau un videoclip te pot vindeca. Râsul a devenit știință și terapie pentru beneficiile sale fizice și mentale: crește endorfinele, reduce stresul, tensiunea arterială și durerea, întărește imunitatea și relaxează mușchii. Îți amintești de bucuria pe care ai simțit-o după o după-amiază de râs?

 Dacă nu, fă ​​această practică: stai liniștit și creează în tine un râs care se răspândește din burtă către tot corpul. Lasă râsul să iasă din tăcere și râzi timp de zece minute consecutive.

2. Dansează

Este o modalitate simplă de a te conecta cu bucurie și de a elibera tensiunea. Muzica este decisivă pentru a realiza acest lucru, deoarece inundă corpul în orice loc și stare. Alege melodii care te fac să dansezi. Încearcă să renunți la control. Dă-ți permisiunea să sari și să te bucuri.

3. Joacă-te

Ce activitate îți trezește bucuria: cântat,  baschet, gătit, olărit, desen…? Dedică cel puțin o oră pe săptămână cu intenția fermă de a te conecta cu acest sentiment de plăcere, fără a căuta o performanță sau un rezultat.