EXISTĂ DRAGOSTE DUPĂ IUBIRE? POVESTEA COPILULUI MUT. CORNEL ILIE | Fain & Simplu

Sezonul al doilea al podcastului Fain & Simplu debutează cu o discuție onestă, personală și autentică dintre Mihai Morar și Cornel Ilie, solistul trupei Vunk.

Întâlnindu-se într-un cadru de poveste din Munții Apuseni, cei doi evocă amintiri și doruri din copilăria de altădată. Deși nu a avut parte de bucuria de a-și petrece copilăria la țară, singura sa amintire de acest fel fiind legată de „mirosul de iarbă proaspătă” dintr-o excursie în județul Dâmbovița, Cornel Ilie mărturisește că a simțit fericirea, o altfel de fericire, și în inima Capitalei. Cu umor și sinceritate, a povestit ce a însemnat, pentru el, să fie „băiat de Dorobanți”: cum au fost primii ani de școală, cum obișnuia să-și petreacă timpul liber, cum și-a descoperit și valorificat pasiunea arzătoare pentru muzică.

Dorobanți rămâne locul marilor începuturi din viața artistului: aici a luat naștere trupa Vank, actuala Vunk, din dorința a patru adolescenți, toți vecini de cartier, de a se juca împreună și de a se exprima altfel decât prin cuvinte. Tot în Dorobanți a fost compus și înregistrat primul album al trupei, în subsolul unui bloc: o experiență nelipsită de peripeții și provocări.

În ceea ce privește cele mai mari provocări personale ale vieții, Cornel Ilie mărturișește că 2020 a fost, pentru el, anul cel mai plin, dar și anul autodescoperirii, al întâlnirii autentice cu sinele, al transformării propriului mod de viață: a trecut printr-un divorț ce s-a încheiat cu o frumoasă prietenie, precum și prin pierderea dureroasă a tatălui. Din punct de vedere profesional, a compus și înregistrat, chiar în propria sufragerie, câteva piese ce au emoționat zeci de mii de suflete care le-au ascultat.

Întrebat cum își umple rezervorul de energie sufletească în perioadele pline, Cornel Ilie spune simplu: „Vorbind zilnic cu copiii, asta e cea mai puternică alimentare posibilă.” Mai mult, muzica clasică, pe care o ascultă des și din care se inspiră, rămâne refugiul său pentru suflet.

Urmăriți întregul episod aici:

Varianta audio a podcastului Fain și Simplu o poți asculta și pe Spotify.