Cea mai puternică armă: Acumularea energiei

Cea mai puternică armă: Acumularea energiei

În cartea lui Scott Adams intitulată: „Cum să eșuezi la aproape orice și să câștigi în continuare” sunt o mulțime de idei interesante. Ideea principală din carte este că ai nevoie de sisteme în loc de obiective. Motivația este efemeră, dar sistemele sau procesele sunt persistente. O altă idee principală din carte este importanța monitorizării și gestionării energiei pentru a avea succes. Cartea te sfătuiește „să urmărești ce mănânci, să faci exerciții, să potrivești stările mentale cu activitatea pe care o faci și să ataci sarcinile atunci când ai nivelul de energie adecvat”.  Cu siguranță acumularea energiei devine cea mai puternică armă pe care un om o poate avea.

Lucruri care cresc și scad energia

“Nu munții din față te obosesc în a-i urca, ci pietricica din pantoful tău.” – Muhammad Ali.

Acest citat din Muhammad Ali este extrem de perspicace și rezumă frumos tot ce trebuie spus pe această temă. Iată câteva lucruri care afectează acumularea energiei:

Creștere

Scădere

Conservarea energiei

Pentru a-ți menține nivelul de energie ridicat, trebuie să găsești trucuri pentru a conserva energia. Insuflarea unor „obiceiuri” utile este un truc grozav pentru conservarea energiei. Când transformi ceva într-un obicei, nu trebuie să-ți pierzi energia pentru a-ți aminti să faci asta și, mai important, pentru a găsi voința de a o face. Cheia pentru insuflarea obiceiurilor este să începi cu pași de mici.

Păstrarea lucrurilor simple în viața ta ajută la acumularea energiei. A fi o persoană organizată evită haosul continuu în viața ta și economisește energia. Chiar și prin curățarea și organizarea biroului din camera ta poți observa o creștere a energiei.

Pe această tangentă, a fi o persoană virtuoasă/religioasă poate ajuta foarte mult la succes. Odată ce iei decizia și te angajezi în asta, ispitele cu care trebuie să lupți devin mai puține și poți ignora o mulțime de distrageri pentru că sunt în afara limitelor pentru tine. Acesta este un mod foarte pragmatic de a aborda problema virtuții/religiei, dar de ajutor.

Creșterea potențialului energetic

Menținerea unui nivel ridicat de energie este bine, dar știi ce este mai bine: creșterea potențialului energetic.

Mentalitatea de creștere descrie o abordare antifragilă a personalității și a vieții. Oamenilor cu mentalitate de creștere le plac provocările și eșecurile, deoarece acestea i-ar face să învețe, să se perfecționeze și să crească.

Urmând această linie de gândire, pentru a-ți crește potențialul energetic, trebuie să-l încordezi și să-l epuizezi total din când în când. Ocazional, ar trebui să asumi mai mult decât poți face față: să faci exerciții energic și să-ți depășești limitele fizice, să lucrezi toată noaptea la un proiect și să eșuezi la unele dintre proiectele tale. Depășirea limitelor și eșecul sunt bune pentru tine. Te vor face să crești.

Concentrarea/Intensificarea energiei

De asemenea, este important să înveți cum să-ți controlezi acumularea energiei pentru a duce lucrurile la bun sfârșit. Nu există o modalitate ușoară sau universală de a realiza acest lucru.

Intensificarea emoțiilor te ajută să îți concentrezi energia. A fi curios și a pune întrebări îți concentrează energia, pentru că chiar vei dori să obții răspunsuri la întrebările tale nerezolvate. A fi foarte hotărât și motivat (trebuie să găsești modalități de a te motiva) te va ajuta să-ți concentrezi energia.