Bogat sau sărac, mentalitatea face diferența

Bogat sau sărac, mentalitatea face diferența

Probabil ai auzit adesea că mentalitatea face diferența dintre un om bogat și unul sărac, dar ce înseamnă asta? De unde vine? Se poate schimba?

Să începem cu începutul. Cum arată un om bogat? Dar un om sărac?

Oamenii bogați sunt adesea asociați cu banii, bunurile și o calitate a vieții mai bună. Pe când, persoanele sărace trăiesc în general peste posibilitățile lor, apelând des la împrumuturi din cauza lipsei banilor.

Paul Avram, antreprenor, speaker, mentor și autor, invitat în podcastul Fain&Simplu a vorbit despre rolul mentalității în raport cu averea. Acesta spune că, în general, oamenii născuți în familii sărace, datorită gândirii lor, vor duce lipsa banilor.

Chiar dacă dorința de a ieși din sărăcie este mare și tragi cu toate puterile în direcția bogăției, vei eșua!

Cum? Nu este adevărat! Dacă muncești zi și noapte, universul te răsplătește!” – asta ai gândit acum, nu? Sau poate ai strigat cu voce tare: CE?

Nu sării la concluzii! Continuă lectura pentru a înțelege mai bine.

Om bogat, om sărac

Dacă ai fost născut sărac probabil o să îți dai prezentul la schimb pentru bogăție. De ce? Pentru că așa crezi tu că merg lucrurile pe acest pământ. Cum altfel? Doar așa ți-au repetat părinții de când te-ai născut:

  • “După muncă și răsplată!”
  • “Cine nu trage tare acum, nu o să aibă la bătrânețe.”

“Nu este suficient. Tu la bază ai o condiționare de sărac! Spui des că nu-ți ajunge, că nu poți, că nu meriți și că trebuie să muncești enorm.” – Paul Avram

Și ce poți face altceva? Când stai pe instagram și urmărești cea mai nouă vacanță a artistului tău preferat simți invidie. Știi că trebuie să muncești de două ori mai mult pentru a ajunge acolo, prin urmare începi.

Problema este că:

„La un moment dat plesnește coarda… ce înseamnă asta? Că acele condiționări au rămas acolo și el luptă împotriva condiționărilor. Apoi se trezește bolnav, fără bani, aruncat în drum, pierde tot și cu datorii la stat.” – Paul Avram

În cazul oamenilor născuți în familii bogate, regula este aceeași. Prin urmare, indiferent ce fac vor ajunge să câștige mai multe decât o făceau înainte.

„Uită-te la Donald Trump! A pierdut, a făcut business-uri, s-a dus în cap, unde a ajuns? De fiecare dată s-a întors mai ceva decât era. De ce? Pentru că set-up-ul inițial a fost corect.” – Paul Avram

Mentalitatea face diferența

După cum a prezentat și Paul Avram, o persoană atrage sau respinge banii datorită mediului în care a crescut.

Indiferent de efortul depus, dacă acesta nu se îndreaptă și către schimbarea gândirii, nu vei avea rezultate. Mentalitatea face diferența între omul bogat și cel sărac.

Probabil nu îți este străină expresia: „Dacă vrei să-ți depășești condiția, trebuie să tragi tare!”. Cum o privești acum, după ce ai citit acest articol? Înțelegi ce înseamnă de fapt „condiția” și ce presupune „să tragi tare”?

Dacă vrei să duci o viață mai bună decât părinții tăi este necesar să faci curățenie în lista crezurilor tale. Până nu reușești să ștergi gândurile adunate din copilărie până în prezent, nu vei ajunge să faci o avere. Strânge dezordinea din mintea ta și aruncă ce nu te ajută la gunoi. Fără teamă!

Să renunți la ce a spus mama și tata nu înseamnă că renunți la ei. Îi poți iubi în continuare chiar dacă nu ești de acord cu învățăturile lor. Nu păstra ce simți că te împiedică în drumul tău.

Găsește-ți adevărul personal. Fii tu! Nu se câștigă doar muncind din greu, poți face bani din pasiunea ta. Poți realiza lucruri uimitoare dacă faci alegerile bune, atât în fapt cât mai ales în minte.