Sport dimineața sau seara, când este mai bine?

Sport dimineața sau seara, când este mai bine?

Unii oameni simt să facă mișcare dimineața. Au energie și se simt motivați, iar asta îi trimite direct la sala de fitness. Alți oameni, din contră, la ceas de seară prind puteri și simt să facă mișcare. Suntem diferiți, nu este nimic nou în asta. Cu toate acestea, întrebarea rămâne pentru cei nehotărâți: sport dimineața sau seara?

Ar fi simplu să spunem: testează și vezi când te simți mai bine. Cu toate acestea, este important să știi că există diferențe. Nu doar tu ți-ai pus această întrebare. Prin urmare, studiile nu au întârziat să apară. Ghici ce! Există diferențe.

Sport dimineața sau seara, diferențe

De curând s-a lansat o lucrare pe acest subiect, iar rezultatul a stârnit reacții din partea cercetătorilor. În cadrul acelei lucrări, activitatea sportivă dimineața poate activa anumite gene în celulelele musculare. Și ce-i cu asta? Le pune sapa în mână și le trimite pe câmp, mai exact zahărul și grăsimea este mai rapid eliminată.

Precum am spus, oamenii de știință nu confirmă această teorie. Ei spun că sunt necesare studii mai detaliate. Cu toate acestea, au menționat că mișcarea făcută dimineața poate fi de ajutor persoanelor supraponderale sau diabeticilor de tip 2.

Un antrenament de seară, pe de altă parte, utilizează mai puțin oxigen. Ce-i cu asta? S-a demonstrat că exercițiile făcute noaptea sunt mai eficiente și îmbunătățesc performanța atletică. Prin urmare, dacă vrei să alergi, vei fi epuizat mai devreme dimineața decât seara.

În regulă, aceasta a fost teoria, dar încă nu am înțeles. Sport dimineața sau seara?

Răspunsul: Depinde! Contează mult obiectivele pe care le ai.

Astfel, dacă vrei să faci performanță, să ajungi rapid la rezultatele dorite precum atleții de performanță, mergi la antrenament seara. Dacă în schimb vrei să ai grijă de greutatea ta și să-ți controlezi nivelul de zahăr din corp, mergi dimineața. Oricum ar fi, ne bucurăm că ai interes pentru mișcare și te încurajăm să continui. Felicitări și mult spor la antrenament. Nu uita apa! Hidratarea face diferența la antrenament.