Ce este meditația prin vizualizare? 5 beneficii

Ce este meditația prin vizualizare? 5 beneficii

Meditația prin vizualizare se concentrează pe imagini, cum probabil ai intuit. Dacă ai practicat orice alt tip de meditație, află că ce ai învățat rămâne valabil. Bazele sunt aceleași (spre exemplu postura corectă), însă culorile, formele și texturile sunt personajele principale.

Meditația prin vizualizare îți aduce 5 beneficii:

1. Te menține vigilent

Meditația prin vizualizare este foarte bună pentru cei care își doresc să aibă ordine în minte. Dacă vrei liniște, iar alte tipuri de meditație îți crează stări de somn sau amețeală, aceasta poate fi o variantă.

Gândurile din mintea ta se vor așeza rând pe rând pe măsură ce te concentrezi asupra unei imagini. De asemenea, într-o călătorie imaginară plină de culoare vei găsi calmul în neprevăzut. După câteva ore de practică, nesiguranțele nu te vor mai speria ca altă dată.

2. Aduce stabilitatea în viața ta

La fel ca în orice altă formă de meditație, stările de anxietate și stresul sunt diminuate. Meditația prin vizualizare te ajută să-ți găsești echilibrul emoțional. Desigur, pentru a ajunge la acest punct, ai nevoie de răbdare și deschidere. Nimic nu se întâmplă ca prin magie, dacă tu nu ești prezent.

3. Îmbunătățește creativitatea

Probabil nu este o surprinză pentru tine. De vreme ce imaginile sunt principalele unelte folosite în călătoria către sine, creativitatea este mult îmbogățită. În special în cazul călătoriilor interioare, imaginația este pusă la treabă. Când te simți lipsit de inspirație, ar trebui să încerci. S-ar putea să fii surprins plăcut de ce găsești pe drum.

4. Te ajută să-ți atingi obiectivele

Știai că acest tip de meditație este folosită des de sportivii de performanță? Probabil ai auzit că aceștia, înaintea unui joc, își imaginează întreg traseul și clipa în care sunt pe podium. De ce crezi? În acest fel rămân concentrați pe scop și pe modurile în care îl pot atinge.

5. Îmbunătățește imaginea de sine

Dacă lipsa încrederii sau amânarea sunt problemele care te țin pe loc în realizarea scopului tău, acum ai soluția. Imaginează-ți că ești deja acolo și faci ceea ce-ți dorești. Cum te simți? Parcă la fel de bine ca sportivul tău preferat când a urcat pe primul loc în clasament. Zâmbetul este până la urechi, inima bate cu putere și motivația începe să-ți treacă prin vene. Perfect! Acum este timpul să acționezi.

Meditația prin vizualizare te ajută să fii mai aproape de obiectivul tău, însă pentru a-l atinge trebuie să muncești. Din fericire, ai acum o imagine mai clară despre ce trebuie să faci, notează-ți și începe. Spor!