Potluck Moais — Mănâncă sănătos mai ușor și mai distractiv

Potluck Moais — Mănâncă sănătos mai ușor și mai distractiv

Știi vorba „unde sunt mulți, puterea crește”? Integrarea alimentației sănătoase în viața ta nu a fost nicicând mai ușoară și mai distractivă. Potluck Moais este acel tips&ticks valoros pe care îl căutai.

Apartenența la un grup de oameni care împărtășesc aceeași pasiune pentru o viață sănătoasă ar putea fi cel mai de efect lucru pe care îl poți face pentru a-ți schimba stilul de viață în bine. Într-un studiu care analizează impactul stării maritale, legăturilor cu prietenii și rudele, apartenența la club, cei cu cele mai multe legături sociale au avut tendința de a trăi cel mai mult.

Prin urmare, dacă nutriția este un subiect de interes pentru tine, alături de un trai sănătos, cel mai fain și simplu lucru de făcut este să-ți întemeiezi propriul trib. Adică ar trebui să petreci mai mult timp cu oameni care susțin obiceiurile sănătoase.

Studiile ne arată că, dacă prietenii tăi apropiați sunt obezi, șansele tale de a deveni obezi cresc cu 57%. Este adevărat și invers. Dacă iei masa cu oameni care mănâncă sănătos, este mai probabil să mănânci alimente sănătoase. Asta se poate aplica pe orice ramură a vieții tale. Nu degeaba se spune că devi media celor mai apropiați cinci oameni din viața ta.

Ce este un Moai?

Moai înseamnă „întâlnire pentru un scop comun”. Aceasta a apărut ca un mijloc de sprijin social, emoțional și financiar în hotspot-ul longevității din Okinawa, Japonia. În mod tradițional, moais oferă rețele sociale în care membrii pot experimenta diverse în siguranță. Știind că întotdeauna există cineva acolo pentru tine, ai libertatea de a încerca lucruri noi fără stres.

Ce este un Potluck Moais?

Un Potluck Moais este un grup de 5-9 persoane care se adună în mod regulat pentru a împărtăși rețete sănătoase și conversații într-un cadru de petrecere. În mod ideal, grupul se angajează să se întâlnească de trei până la cinci ori pe parcursul a zece săptămâni. Fiecare membru fiind pe rând gazdă în propria casă.

Potluck Moais — Mănâncă sănătos mai ușor și mai distractiv

Cum începi un Potluck Moais?

Invită un grup de 5-9 persoane care sunt interesate să participe. În mod ideal, nu-i vei cunoaște pe toți din acest grup. Pentru a facilita comunicarea, crează o listă de contacte cu adresa de e-mail și numărul de telefon ale fiecărui membru. Discutați unul cu celălalt despre alergiile alimentare sau ia în considerare formarea unui Moai pe baza preferințelor dietetice (adică vegetarian, fără gluten). Ca grup, decideți o zi și o oră de întâlnire care funcționează bine pentru toată lumea. Împreună, decideți cine va găzdui primul eveniment.

Ce ar trebui să aducă fiecare persoană?

Îți recomandăm să creezi o foaie de urmărire a protocolului, astfel încât oamenii să se poată înscrie pentru ceea ce ar dori să aducă. În funcție de numărul de participanți, categoriile pot fi:

  • Aperitiv
  • Salate
  • Felul principal
  • Legume
  • Fructe
  • Băuturi

Luați în considerare câți invitați vor participa și stabiliți cantitatea de mâncare pe care o aduceți în consecință. Dacă rămân resturi, oamenii ar putea alege să ia unele acasă pentru a le împărtăși altora.

Asta este pe scurt un Potluck Moais. Cum ți se pare? Dacă îți surâde ideea, nu ezita să o pui în practică. S-ar putea să fie fix ce ai nevoie pentru a-ți schimba viața.