Hara Hachi Bu: Bucură-te de mâncare și pierde în greutate cu această expresie japoneză simplă

Hara Hachi Bu: Bucură-te de mâncare și pierde în greutate cu această expresie japoneză simplă

Mulți oameni care au kilograme în exces caută pe internet diete sau tehnici minune pentru a scăpa de povara greutății. Dar cheia slăbirii cu succes, fără a-ți afecta sănătatea, poate fi găsită la jumătatea lumii în Okinawa, Japonia. Okinawa este una dintre regiunile din zonele albastre ale lumii care „a scos pe piață” expresia Hara Hachi Bu.

Timp de aproape o mie de ani, arhipelagul japonez Okinawa și-a menținut obiceiul de a cultiva o longevitate extremă. Okinawanezii cu vârsta peste 65 de ani se bucură de cea mai mare speranță de viață din lume. Acolo se așteaptă ca bărbații să trăiască până la aproximativ 84 de ani. În timp ce femeile ar trebui să trăiască până la aproape 90 de ani.

Hara Hachi Bu - Okinawa

Hara Hachi Bu: Nu mai mânca dacă ești sătul în proporție de 80%.

Înainte de masă, orice bătrân din Okinawa va spune acest adagiu confucianism: Hara Hachi Bu! Practic își dă un memento ca să nu mai mănânce atunci când stomacul îi este 80% plin. Această practică culturală de restricție calorică și de alimentație atentă face parte din motivul pentru care Okinawa are un procent mai mare de centenari decât oriunde altundeva în lume.

Aportul zilnic mediu al unui Okinawan de vârstă mijlocie este de doar aproximativ 1.900 de calorii.

Potrivit Calculatorului de calorii Mayo Clinic, o femeie de 40 de ani de mărime medie are nevoie doar de 1500 până la 1700 de calorii pe zi pentru a menține o greutate corporală sănătoasă. Atenție, asta în cazul în care participă exerciții fizice în majoritatea zilelor săptămânii. Pentru bărbați, sunt necesare între 1900 și 2150 de calorii pentru a menține un cadru de mărime medie.

Citește și: Sfaturi de nutriție pentru un trai de 100 de ani

Deci, cum poate învăța o tradiție simplă din Okinawa să echilibreze aceste numărări de calorii?

De ce funcționează Hara Hachi Bu

Secretul pentru a mânca cu moderație pe termen lung este emularea mediului și a obiceiurilor oamenilor din Okinawa.

Noi de exemplu, suntem obișnuiți să ne ridicăm de la masă cu replica: „Gata, sunt plin!”. În timp ce un Okinawan va spune „Nu îmi mai este foame, deci mă pot ridica”.

Cum pui în practică acest obicei?

Schimbările simple în obiceiurile alimentare de zi cu zi pot ajuta la punerea în practică a secretului „Hara Hachi Bu” pentru îmbunătățirea sănătății sau pentru pierderea în greutate. Oricine îți poate schimba tiparele alimentare, se poate bucura de mâncare și poate învăța să mănânce doar până când este sătul în proporție de 80%.

Hara Hachi Bu: Bucură-te de mâncare și pierde în greutate cu această expresie japoneză simplă

Citește și: 5 Rețete simple din Zonele Albastre pe care trebuie să le încerci

Începe cu aceste sfaturi simple:

  • Mănâncă mai încet. Să mănânci mai repede are ca rezultat să mănânci mai mult. Încetinește pentru a permite corpului tău să răspundă la indicii, care ne spun că nu ne mai este foame.
  • Concentrează-te pe mâncare. Oprește televizorul, telefonul și laptopul. Dacă ai de gând să mănânci, mănâncă. Astfel vei mânca mai încet, vei consuma mai puțin și vei savura mâncarea mai mult.
  • Folosește vase mici. Alege să mănânci pe farfurii mai mici și folosește pahare înalte și înguste. Este posibil să mănânci mult mai puțin fără să te gândești la asta.