5 sfaturi despre cum poți pierde în greutate încet și sigur

Kilogramele în plus au reprezentat mereu o problemă pentru tine? Ai căutat îndelung dieta minune în speranța diminuării numărului de pe cântar? Probabil ai testat deja zeci de diete, poate chiar ai adăugat exercițiile fizice în rutina ta, însă nu ai obținut rezultatul dorit. Nu fii dezamăgit, cel mai probabil îți lipsea o piesă din puzzle. Pentru a pierde în greutate încet și sigur venim în ajutorul tău cu unicul aspect la care trebuie să mai fi atent: deficitul caloric.

5 sfaturi despre cum poți pierde în greutate încet și sigur

Dacă nu ai mai auzit de acest lucru până acum iată o scurtă definiție:

Deficitul caloric înseamnă că consumi mai puține calorii decât arzi, fapt ce duce la pierderea în greutate.

Oamenii caută întotdeauna o modalitate de a evita un deficit de calorii, dar dacă nu menții un deficit de calorii, nu vei pierde în greutate.”- spune dr. Seltzer, certificat în obezitate și medicină internă.

Cum obții un deficit caloric?

Acest lucru trebuie să provină dintr-o combinație de a consuma mai puține calorii în dietă sau de a arde mai multe calorii prin exerciții fizice. În mod ideal, ar trebui să le ai pe ambele în vedere. Dacă nu slăbești, înseamnă că nu ai un deficit caloric constant, explică dr. Seltzer.

Iată cum să-ți asiguri un deficit de calorii, astfel încât să poți pierde în greutate încet și sigur.

5 sfaturi despre cum poți pierde în greutate încet și sigur

1. Urmărește-ți caloriile de pornire

Pentru a ajunge la rezultatul mult dorit, primul pas este să înțelegi cât de multe calorii consumi în prezent. Este ușor să subestimezi cantitatea și să presupui că mănânci mai puțin decât în realitate. De cele mai multe ori, oamenii uită că trebuie să-și numere și caloriile ascunse, care se adună pe parcursul zilei.

De exemplu uleiul în care gătești ouăle, uleiul de măsline folosit la prăjirea legumelor, două mușcături de brânză la grătar din resturile copilului tău sau ketchup-ul în care înmui cartofi. Cum poți face acest proces mai simplu? Încearcă să ți evidența meselor și gustărilor într-o aplicație specială. Astăzi găsești o mulțime foarte bune în Google Play sau App Store.

Notă: Dacă știi despre tine că ai un istoric de tulburare de alimentație, nu este recomandată această metodă. Pentru a pierde în greutate încet și sigur, caută ajutor de la un nutriționist sau un terapeut. Fără rușine, bine? Poate crezi ce e mai rău despre tine acum, însă încearcă să-ți schimbi perspectiva. Gândește-te ce om fain ești pentru că îți recunoști și accepți dezavantajul în fața alimentației. Faptul că vei cere sfatul unui specialist te poziționează deja pe o treaptă mai aproape de țelul tău.

2. Scăderea MODESTĂ DE CALORII

Reducerea drastică a caloriilor îți va lăsa probabil o foame nesustenabilă. Dr. Seltzer recomandă scăderea aportului de calorii cu cinci până la 10 la sută. De exemplu, de la 2000 la 1800 de calorii pe zi. Acest lucru va duce la o pierdere în greutate mult mai graduală, care este în cele din urmă mai sigură și mai durabilă pe termen lung.

5 sfaturi despre cum poți pierde în greutate încet și sigur

3. Nu te baza doar pe sport

Exercițiile fizice sunt esențiale pentru a scăpa de kilogramele în plus, însă nu este suficient. De ce? Acest lucru se datorează mecanismelor compensatorii care apar adesea cu creșterea activității fizice. „Oamenii tind să se miște subconștient mai puțin pe parcursul zilei și să mănânce mai mult pentru a compensa această ardere de calorii”, spune dr. Seltzer. Așadar, trebuie să faci mișcare constant, în timp ce mănânci mai puțin. Atenție: mișcarea nu înseamnă să petreci zeci de ore la sală sau alergând prin parcuri. Simpla implicare activă constantă în treburile zilnice este suficientă.

4. Întreabă doctorul dacă un supliment ți se potrivește

Deși suplimentele nu pot face toată munca pentru tine, ele pot fi folosite ca o completare a alimentației sănătoase și a exercițiilor fizice. Nu-ți recomandăm să iei singur, fără a te informa înainte. Cel mai bine faci o vizită la medic înainte, iar el te va îndruma întocmai.

5 sfaturi despre cum poți pierde în greutate încet și sigur
5 sfaturi despre cum poți pierde în greutate încet și sigur

5. Nu te descuraja!

După cum spune și dr. Seltzer, „pierderea de grăsime este un proces lent. O jumătate de kilogram de grăsime stochează aproximativ 4.000 de calorii, așa că este nevoie de ceva timp pentru a pierde grăsimea corporală.”

Astfel că va fi necesar să te înarmezi cu răbdare și să-ți antrenezi autodisciplina. Încearcă să nu cazi pradă gândurilor negative despre sine și să practici pe cât posibil autocompasiunea. Până la urmă, psihicul face jumătate din treabă!

Ca să poți pierde în greutate încet și sigur, este indicat să pleci la drum informat. Va fi o călătorie lungă, însă crede-ne că merită investiția! Peste un an sau doi, când te vei uita în oglindă, o să-ți mulțumești cu siguranță pentru devotament.

Ce se întâmplă de obicei?

Adesea, la începutul unei diete, poți alege să restricționezi carbohidrații. Fiecare gram de carbohidrat (depozitat ca glicogen în mușchi) reține cel puțin trei grame de apă. O dietă mai scăzută în carbohidrați înseamnă că vei pierde în mod natural mai multă greutate în apă. Din păcate, atunci când mănânci un aliment bogat în carbohidrați, cum ar fi un covrig, vei restabili aceste depozite de glicogen care vor atrage apoi apă suplimentară. Cum s-ar traduce asta? Te bucuri în primele cinci minute, poate toată ziua, însă a doua zi vei avea o dispoziție proastă. În acest caz, nu mai vorbim doar de a pierde sau a câștiga grăsime, ci și despre motivația ta pe întreg procesul de slăbire. De aceea este atât de important să rămâi cu deficitul caloric dincolo de această fază inițială. Spor!