Cum te ajută un nutriționist?

Cum te ajută un nutriționist?

Foarte muți oameni spun: „Nu am nevoie de un nutriționist, știu ce să mănânc!”

De cele mai multe ori, persoanele care au probleme cu kilogramele în plus, sunt cele mai rezervate. Preferă să adauge câteva legume în dieta lor, să renunțe la carne și așteapte miracolul să se întâmple peste noapte.

Dacă totuși aleg să mai afle o părere, acestea se consultă mai degrabă cu prietenii sau cu internetul, în loc să meargă la nutriționist. Rezultatul? În majoritatea cazurilor dietele minune nu funcționează. Poate unele persoane reușesc să atingă scopul dorit, însă după o vreme revin la forma inițială.

Acest lucru ne arată că scurtăturile nu sunt cea mai bună opțiune când vine vorba de nutriție. Dacă simți că ai nevoie de o schimbare reală a felului în care te hrănești, atunci ai nevoie de soluție valabilă pe termen lung. Iar vizita la nutriționist este cel mai bun prim pas pe care îl poți face pentru corpul tău.

Cum te ajută un nutriționist?

Identifică și te ajută să treci de bariere

Probabil deja ai încercat câteva diete populare însă fără succes. Undeva pe drum, ceva s-a schimbat. Lucrurile nu au mai mergeau așa cum te așteptai. Nutriționistul îți poate oferi răspunsul la întrebările tale. Privind din exterior, el poate idetifica barierele de care te lovești și îți poate oferi soluția ideală pentru tine. 

Este normal ca rutina ta alimentară să sufere modificări de la o perioadă la alta. Tocmai din acest motiv, ajutorul nutriționistului este mai mult decât necesar. Datorită experienței vaste îți poate remedia cu succes problema.

Nu faci singur toată munca

De multe ori, motivația nu este punctul forte al oamenilor. Când ai pe cineva față de care te simți responsabil, s-ar putea să fii de două ori mai perseverent în acțiunile tale.

Studiile spun că oamenii care au apelat la serviciile unui nutriționist au fost mult mai devotați scopului lor. De ce? Faptul că cineva le monitoriza traseul îi responsabiliza. Mai mult, nutriționiștii oferă sprijin pe tot parcursul drumului, astfel încât să clientul să nu-și piardă din vedere obiectivul.

Găsești informații de calitate

Internetul este plin de sfaturi privind mâncatul sănătos, curele de slăbire sau dietele minune. În fiecare zi se descoperă câte un aliment strălucit care pare să fie răspunsul la toate problmele tale. În realitate, puține informații sunt reale sau cu adevărat de ajutor. Lucrând alături de un specialist, vei avea mereu la îndemână un om care îți poate răspunde la toate curiozitățile.

Câștigi sprijin emoțional

Drumul către a urma o alimentație corectă poate fi anevoios. Uneori poți reuși să te ți de program, alteori nu, motiv numai bun ca emoțiile negative să-și facă simțită prezența. Este normal, schimbările de multe ori aduc un oarecare sentiment de confuzie și neputință. Vorbind cu un specialist poți câștiga sprijin emoțional pentru a trece peste acele momente dificile.