9 alimente care îți îmbunătățesc starea de spirit

Mulți facem asta! Cum ne îmbrățișează o emoție negativă, cum fugim la bucătărie pentru a mânca ceva. Din păcate, nu suntem atenți la ce băgăm în gură și ajungem să ne facem mai mult rău. Află că sunt alimente care îți îmbunătățesc starea de spirit cu adevărat. Ești curios să afli mai multe? Continuă lectura și pregătește-te să-ți faci o listă nouă de cumpărături.

9 alimente care îți îmbunătățesc starea de spirit

9 alimente care îți îmbunătățesc starea de spirit

1. Peștele gras

Știai că acizii grași Omega-3 nu pot fi produși de corp, cu toate că avem nevoie de ei? Exact, avem nevoie de aceste grăsimi pentru a funcționa și pentru a avea o stare bună de spirit. Prin urmare, trebuie neapărat să aduci peștele gars în dieta ta! Mănâncă somon sau ton, după preferințe, pentru a elimina energia negativă din viața ta.

2. Ciocolata neagră

Probabil te așteptai ca ciocolata să fie în lista celor șase alimente care îți îmbunătățesc starea de spirit. Cu siguranță sperai să vorbim de ciocolată cu alune sau cu lapte, însă nu. Ciocolata neagră, chiar dacă nu-ți pare apetisantă, este foarte bună pentru a-ți readecerea energiei pozitive în viața ta. Cum? Creierul tău primește cu bucurie toți compușii din acest tip de dulce.

Poate strâmbi puțin din nas la acest aliment, însă nu trebuie să fie așa. Rămâi deschis! Îți amintești că ai mâncat o dată, când erai mic și nu ți-a plăcut? Mai încearcă acum încă o dată, gusturile se schimbă și s-ar putea să rămâi surprins.

3. Iaurt

Știai că doar 90% din serotonina corpului tău este produsă în intestin? O burtică sănătoasă ajută la menținerea bunei dispoziții. Iaurtul este o sursă bogată de probiotice care susține sănătatea intestinului. L-ai trecut pe listă, da?

4. Banane

Știm că zahărul nu este cel mai bun prieten al omului. Cu toate acestea, avem nevoie de el! Ai grijă însă de unde alegi să-l iei și în ce cantitate. În locul unei prăjituri, încearcă un fruct. Bananele sunt o sursă excelentă de zahăr natural, vitamina B6 și și fibre prebiotice. Unde mai spui și că este o gustare delicioasă și ușor de cărat la birou. Pe lângă masa de prânz, pune-ți în bagaj și acest fruct, o să-ți mulțumești la final de zi.

5. Ovăz

În cazul în care ai ales prăjitura și nu banana, cum te-ai simțit după zece minute? Probabil nu foarte bine. Află că ovăzul te ajută să-ți reglezi nivelul de zahăr și de fier din corp. Ovăzul este un aliment care îți poate ridica starea de bine. Încearcă să-l adaugi în rutina ta zilnică. O idee ar fi la micul dejun. Încearcă când și când și vezi cum te simți.

6. Fructele de pădure

Consumul de legume și fructe ajută nu doar la îmbunătățirea stării noastre de sănătate, ci și de spirit. Fructele de pădure ajută în mod deosebit în prevenirea bolilor și în reducerea depresiei. Afine, zmeură, coacăze, mure și fragi, oricare dintre acestea este o alegere bună.

7. Nuci și semințe

Probabil nu este o informație nouă pentru tine, dar nucile și semințele îți ajută creierul să funcționeze la nivel optim. În urma studiilor din domeniu, s-a demonstrat că acestea ajută inclusiv la ridicarea nivelului de energie pozitivă. Îți iei notițe, da? Nu uita să le treci pe lista ta de cumpărături.

8. Cafea

Iubitorii de cafea probabil deja se simt mai bine văzând cafeaua în listă. Avem o veste bună și pentru ceilalți! Cafeaua, fie ea cofeinizată sau decofeinizată, ajută la creșterea stării de bine. Așadar, data viitoare când stresul te curinde, ia-ți o pauză de cafea.

Fii prietenos, invită un prieten sau un coleg de muncă să iasă alături de tine. Nimic nu aduce un zâmbet mai mare pe față decât cafeaua și o discuție bună. Nu ne crezi? Te provocăm să testezi!

9. Fasole și linte

Știi că fasolea și lintea sunt pline de fibre și de proteine. Ce nu știi este că sunt o sursă bogată de nutrienți care te ajută în îmbunătățirea stării de bine. Mai mult, acestea conțin vitamina B care joacă un rol cheie în comunicarea celulelor nervoase. Ce înseamnă asta? Fasolea și lintea ajută la diminuarea stărilor de depresie și frică, fapt ce ajută la ridicarea stării de spirit.