Prevenirea stresului la locul de muncă – 9 sfaturi utile

Prevenirea stresului la locul de mună – 9 sfaturi utile

Prevenția se rezumă la totalitatea măsurilor luate pentru evitarea unei situații neplăcute. În cazul articolului de față, discutăm de măsurile pe care le poți lua pentru a evita stresul la birou. Cu toții avem o idee despre ce înseamnă prevenția și ce beneficii aduce. Cu toate acestea, puțini sunt cei ce fac pași în această direcție. Prevenirea stresului este mult mai indicat decât găsirea unor modalități de a-i face față sau de a te recupera. Prin urmare, îți prezentăm:

9 sfaturi utile în prevenirea stresului la locul de muncă

Autocompasiunea

În loc să rămâi blocat în trecut, alege să înveți din el. Nu-ți aduce niciun beneficiu să rămâi ancorat în eșec. Dacă ceva nu a funcționat în trecut, încearcă să înțelegi de ce și să te îmbunătățești. Cu alte cuvinte, practică autocompasiunea. Elimină auto-judecata și dă-ți voie să greșești. Oamenii învață doar greșind. Nu uita asta!

Autoanaliza

Gândește-te la scopul final al muncii tale. Aruncă o scurtă privire în viitor și fă-ți o imagine de ansamblu. Întoarce-te în prezent și gândește-te la motivul din spatele acțiunilor tale. În loc să îți pierzi energia stresându-te, oprește-te și analizează situația. Vei reuși astfel să faci o planificare mai bună a muncii tale.

Rutina

Știm că nu-ți place cuvântul. Rutina a căpătat un sens negativ în ultimul timp. Cu toate acestea, ea te poate ajuta să previ stresul la locul de muncă. Cum? Fiecare sarcină nouă necesită timp și creează tensiune mentală. Având o serie de activități prestabilite, reduci numărul de decizii. Prin urmare, scazi posibilitatea de apariție a stresului.

Interese

Activitățile interesante reînnoiesc energia. Pentru a-ți păstra voia bună la locul de muncă trebuie să fi încărcat cu energie pozitivă. Nu fă rabat de la curiozitate! A găsi ceva ce te captivează, te va ajuta să te reîncarci.

Când și unde?

Pentru a nu te aglomera la final de săptămână, începe să-ți notezi când și unde vei rezolva sarcinile. Nu lăsa timpul să treacă fără rost! Profită de fiecare moment pentru a bifa cât mai multe sarcini. Satisfacția lucrului făcut la timpul său, te va ajuta în prevenirea stresului.

Atac

Învață să fi pregătit pentru orice situație. Notează-ți situațiile din trecut care ți-au provocat starea de stres. Citește și analizează. Ce puteai face atunci pentru a nu ajunge într-o situație stresantă? Notează soluția și fii pregătit să o folosești când ceva asemănător apare. Privește în viitor și notează inclusiv situații fictive. Planificarea soluțiilor te va ajuta să fi mai puțin stresat atunci când situațiile neplăcute apar.

Perfecțiunea

Lupta pentru atingerea perfecțiunii duce la amânare și epuizare. Încearcă să-ți îndrepți atenția către ce poți îmbunătăți. Perfecțiunea nu există. Tu fă ce poți mai bine în momentul prezent.

Recunoștința

Privește-ți toate reușitele de până acum. Gândește-te la toate progresele pe care le-ai făcut deja. Ai parcurs un drum lung, așadar acordă-ți creditul pe care-l meriți. Mulțumește pentru ce ai reușit să faci, atât ție, cât și celor ce ți-au fost alături în călătorie.

Entuziasmul

Știi ce te motivează? Fiecare are modul lui unic de a se ridica și de a trece la treabă. Găsește activitățile ce aduc entuziasmul în viața ta.

Acum că știi toate acestea, poți începe să lucrezi liniștit. Ai un set de arme pe care le poți folosi pentru a ține stresul la distanță. Nu te lăsa condus de monotonie și de emoțiile negative. Amintește-ți de ce faci tot ce faci și mergi cu încredere înainte. Nimic rău nu se poate întâmpla. Orice problemă are soluția ei.