Deserturile copilăriei: 5 exemple de dulciuri simple, făcute-n casă, cu care să-ți răsfeți sufletul

sursă foto: Dreamstime

Ai poftă de gătit ceva bun, simplu și rapid, cu care să-ți desfeți atât papilele, cât mai ales sufletul? Ți-e poftă de ceva dulce, de care, poate, nu te-ai mai bucurat de mult? Îți prezentăm 5 exemple de dulciuri simple, făcute-n casă, pe care să le savurezi pe-ndelete. 

Chiar dacă pe unele dintre ele nu le-ai gătit, poate, niciodată până acum, tot poți să le încerci. Fii fără grijă: deserturile copilăriei propuse-n continuare se prepară (relativ) ușor, în cel mult o oră. 

Iar dacă vrei ca sesiunea de gătit să fie și mai plăcută, poți să asculți un podcast Fain & Simplu care să te inspire și pe care să-l continui în timp ce te răsfeți cu desertul proaspăt preparat.

Acestea fiind scrise, (re)descoperă 5 dintre deserturile copilăriei: 

Clătite pufoase, umplute cu ce vrea sufletul tău

Poate fi vorba despre ciocolată, dulceață, gem, brânză dulce sau orice alt ingredient care îți amintește de copilărie. Sigur, poți să încerci și ceva mai puțin obișnuit, precum cremă de fistic și înghețată și/sau fructe proaspete. 

Ai nevoie de aproximativ 20 de minute ca să-ți pregătești clătitele favorite. În schimb, dacă preferi varianta de preparare mai complexă, la cuptor, durata poate fi chiar și de două ore.Ține de tine și de preferințele tale s-o alegi pe cea cu care te simți mai confortabil.

Salam de biscuiți

„Un clasic al copilăriei”, salamul de biscuiți este un desert pe cât de delicios, pe atât de simplu de preparat – poate fi gata în doar 30 de minute, dacă alegi o rețetă simplă. În funcție de cum îți place, îl poți umple și cu rahat, nucă, banane. 

Chec cu cacao 

Dar nu e musai să fie cu cacao 🙂 Dacă preferi o variantă mai fresh, mai fructată, te poți orienta către o rețetă de chec cu lămâie, vișine sau caise. Variantele fructate merg de minune în sezonul cald, când ți se face poftă din când în când de ceva dulce și răcoritor.

Cremă de zahăr ars

Crema de zahăr ars este unul dintre deserturile copilăriei de care, cel mai probabil, cu toții ne-am bucurat cel puțin o dată și de care nu ne mai săturam. Pe cât de gustoasă este, pe atât de repede și fără efort se prepară, fiind una dintre rețetele potrivite și pentru cei ce de-abia au pășit pe meleagurile bucătăriei. 

Griș cu lapte

Cu scorțișoară, cu dulceață, gem, ciocolată, miere, vreun fruct exotic sau poate altceva 🙂 Sau chiar simplu, de ce nu? 

Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a prepara un desert supergustos: ingredientele de bază sunt laptele, grișul, zahărul.

Gând de final

Îți dorim spor la gătit, poftă bună și… călătorie aromată în copilăria de-altădată! 🙂