5 lucruri la care să renunți cu zâmbetul pe buze

5 lucruri la care să renunți cu zâmbetul pe buze

Deși știm că multe lucruri nu sunt în controlul nostru, tot le lăsăm să ne afecteze. S-a anulat zborul către destinația de vis la care îți doreai să mergi? Pisica ți-a stricat noua rochie de catifea? Colegul de muncă preferat a ales să plece la un alt job? Este normal să ne afecteze orice schimbare se întâmplă în viața noastră. Cu toate acestea, nu uita că doar tu ești responsabil de trăirile tale. Tu alegi cât și în ce măsură le lași să-ți strice ziua. Există totuși o listă cu lucruri la care să renunți fără să clipești.

Cu toți ne dorim liniște sufletească. Vrem ca în fiecare seară să adormim cu inima împăcată. Din păcate, nu reușim în fiecare zi să ne găsim pacea. Uneori, mintea noastră parcă se încăpățânează să ne facă viața mai grea. Când se întâmplă ceva ce te împiedică să fii liniștit și împăcat, spune-ți:

„Este ceea ce este!”

Cu alte cuvinte, îți spui că accepți situația așa cum este și că ești gata să mergi mai departe. Lași în urmă grijile și stresul pentru ceva mai simplu. Nu mai irosești energie cu ceva ce nu a fost niciodată în mâinile tale.

Unicul lucru care se află în controlul tău ești tu. Citește din nou! Poți lua decizii, poți avea atitudini sau reacții, dar cam atât. Așadar, în loc să te concentrezi pe exterior, învață să te cunoști mai bine pe tine. Cunoașterea aduce echilibrul. Odată ce te înțelegi și te accepți poți merge înainte către ceea ce-ți aduce pacea.

În drumul tău de împrietenire cu sine, o să fii distras des. Este normal să se întâmple, nu te panica. Încearcă să te reorganizezi ori de câte ori remarci că ai deviat de la traseu. În continuare, avem o listă de lucruri pe care să le ignori indiferent de câte ori apar în calea ta.

5 lucruri la care să renunți cu zâmbetul pe buze

1. Frica de schimbare

Unicul lucru constant din viața noastră este schimbarea. Fie că ne place sau nu, totul se schimbă, chiar și lurcurile bune. Cu toate acestea, imaginează-ți să ai mereu o zi când Mercur e retrograd. Nu-i sună bine, nu? Asta este frumusețea schimbării, într-o viață trăiești câte puțin din toate. Poate ai vrea ca totul să fie numai bine, însă cum ai știi că este așa? Dacă n-ai gustat și din supărare sau dezamăgire, cum ai știi că ești fericit sau împlinit?

Te poți simții intimidat de acest val emoțional zilnic, însă nu rămâne acolo. Învață să înoți! Oportunitățile vor fi cu totul altele. Trebuie doar să ai încredere că nimic nu este întâmplător, la fel cum după noapte vine zi de fiecare dată.

2. Supărarea pe vreme

Foarte mulți oameni se lasă influențați de vremea de afară. Dacă plouă sunt trist, dacă e soare sunt productiv. Ți s-a întâmplat sau ai persoane în jur care trăiesc asta? Este adevărat că o grămadă de zăpadă care ți-a blocat mașina nu te poate bucura. Mai ales dacă aveai nevoie să ajungi urgent până la aeroport. Nu mai zicem de cazul în care printr-o minune ajungi, dar cursa s-a anulat din cauza viscolului. Da, poate fi supărător, însă pe cine te superi? Supărarea adusă de vremea schimbătoare este unul din lucrurile la care să renunți cu zâmbetul pe buze.

Încearcă mereu să găsești o provocare în asta. Cum a spus și Levi Elekes în podcastul Fain&Simplu:

„Orice îți apare în viață e un challenge pe care trebuie să-l rezolvi.”

Da, nu mai poți zbura în vacanță, dar ce poți face? Cum poți salva ziua? Totul ține de perspective și acțiuni.

3. Furia în trafic

Dacă vrei să colinzi orașul, așteaptă-te mereu la trafic. Suntem mulți și fiecare cu graba lui. Nu poți controla orele la care ceilalți să iasă pe șosea. Poți încerca să folosești rute alternative, să te strecori printre străduțe, dar nu mereu funcționează. Caută să rămâi calm și să ai răbdare. Traficul nu este în controlul tău, așa că las-l să fie și tu vezi-ți de viață. La fel ca în cazul vremii, caută noi orizonturi și folosește timpul în favoarea ta.

4. Trecutul

Poate o să-ți sune clasic, însă trecutul chiar este trecut. Nu poți face nimic acolo! Indiferent cât timp pierzi să te gândești la ce ai fi făcut diferit, nu se v-a întâmpla. Singurul control pe care îl ai în privința timpului este prezentul. Tu ești aici, citind acest text. Cauți să fi mai bine cu tine și asta este minunat. Rămâi aici, acum și vezi ce poți face mai mult și mai bine pentru tine.

5. Viitorul

Bineînțeles că și viitorul se află pe lista lucrurilor la care să renunți. Precum am spus mai sus, prezentul este în controlul tău, restul nu! Este frumos să faci un plan pe cinci ani. Îl poți organiza în pași de urmat astfel încât să ajungi acolo  unde îți dorești. Cu toate acestea, un singur lucru este suficient să se schimbe din viziunea ta încât tot viitorul să fie altfel. Poate te îndrăgostești sau poate primești o ofertă de job în străinătate sau cine știe… Viața este imprevizibil de frumoasă.