Beneficiile rutinei

Beneficiile rutinei

Imediat cum ai deschis ochii dimineața, trebuie să iei decizii. Amân sau nu alarma? Mănânc acum sau după ce fac duș? Mai ies afară la alergat? Cu ce mă îmbrac? Acestea sunt doar câteva exemple, probabil ai și mai multe întrebări care îți trec prin minte, iar asta aduce stres. Consumi foarte multă energie! Ai grijă de timpul tău și bucură-te de beneficiile rutinei.

Poate ești o persoană mai spontană și îți place să iei decizii pe moment. Crezi că „regulile sunt pentru a fi încălcate”. Nu poți face mereu același lucru pentru că te plictisești rapid. Este în regulă, nu spunem să-ți schimbi stilul de viață. Uneori este foarte bine să mergi pe intuiție. Ai foarte mult de câștigat dacă faci ce simți, când simți. Cu toate acestea, rutina se referă la lucrurile pe care le faci zi de zi.

Spre exemplu spălatul pe dinți. În general, oamenii fac asta dimineața, înainte de micul dejun și seara, după cină. Cu toate acestea, sunt zile în care uiți. Ți s-a întâmplat? Sau zile în care te pui la un film alături de partenerul tău, mâncați foloricele și adormiți cu ecranul aprins. Nici nu mai contează dacă ai bifat sau nu spălatul de seară. Ai adormit cu dinții murdari. Cât de des ai pățit asta?

Un alt exemplu ar fi mersul la sală. Poate ești o persoană activă, care vrea să aibe grijă de corpul ei. Te ții de program și ajungi de două ori pe săptămână în sala de sport. Dar acolo ce se întâmplă? Cât timp pierzi întrebânu-te: „Acum ce fac?”. De multe ori, fără o rutină clară, ne pierdem cu firea și nu mai facem totul așa cum ne-am propus. Așadar, te trezești uitând de încălzire sau făcând doar o parte din exerciții.

Beneficiile rutinei

Nivelul de stres scade considerabil

Dacă ai un plan, te simți în control. Îți amintești anii de școală? Cum te simțeai atunci când erai ridicat în picioare pentru lecție, iar tu nu știai răspunsul? Cam rău, nu? Dar când mergeai la test cu lecția învățată, aveai emoții? Probail că mai puține sau deloc. Viața îți oferă un test zilnic, depinde doar de tine dacă îl treci sau nu.

Vei dormi mai bine

Dacă îți dorești un somn liniștit, ai nevoie de un program. Rutina de somn te va ajuta să adormi mai rapid. Totodată, o să fii mai relaxat și o să te trezești mult mai odihnit.

O să ai o sănătate mai bună

Din seria lucrurilor pe care le uităm, mesele nu pot lipsi. De câte ori ai uitat să iei micul dejun? Dar prânzul? Trăim în era vitezei, iar șansele ca mesele să fie sărite sunt mari. Cu toate acestea, având un plan de mese bine făcut, poți sta liniștit. Același lucru îl putem spune și despre sport. Dacă mergi cu rețeta la sală, o să ști ce ai de făcut și nu vei rata nimic. Nu uita! Un corp mai sănătos înseamnă o minte mai sănătoasă.

Vei fi mai fericit

Dacă ai un program, poți pune din timp momentele de joacă. Da, chiar și adulții au nevoie de joacă. Diferența este că joaca, arată puțin mai diferit decât cea a copiilor. De exemplu: citit, plimbări în natură, gătit, etc. Reține că pauzele sunt foarte bune pentru sănătatea ta mintală. Fără o rutină, probabil o să uiți de pauze așa cum uiți de restul lucrurilor care contrează.

Beneficiile rutinei sunt mult mai multe, însă noi am ales patru dintre ele. Fă-ți astăzi planul și începe! Peste un an sau chiar o lună o să-ți mulțumești.