Cum să-ți iubești corpul (Partea II – Practicarea obiceiurilor sănătoase)

Cum să-ți iubești corpul (Partea II - Practicarea obiceiurilor sănătoase)

Să-ți iubești corpul se dovedește în ziua de astăzi a fi, de multe ori, o adevărată provocare. Cu toate acestea, există mici lucruri pe care le putem face zi de zi spre a ne îmbunătății imaginea despre sine.

După cum am menționat și în prima parte a topicului, percepția pe care o avem astăzi despre noi a fost puternic influențată de ceilalți, cu sau fără intenție. Astfel, mulți dintre noi am ajuns să ne urâm trupul și să-l vorbim de rău, în colțurile minții. Dacă ai ajuns aici, probabil înțelegi că acest drum nu duce nicăieri bine și cauți calea de ieșire. Felicitări!

După exersarea sfaturilor privind dezvoltarea mentalității corecte, este timpul să descoperi și să pui în aplicare noi obiceiuri sănătoase. Oricând ești gata să-ți iubești corpul, avansează încă un pas în călătoria ta prin parcurgerea următoarelor rânduri.

Cum să-ți iubești corpul – Practicarea obiceiurilor sănătoase

Cum să-ți iubești corpul (Partea II - Practicarea obiceiurilor sănătoase)

Practică o igienă sănătoasă

Pentru a te simți bine și a arăta respect față de corpul tău, începe fiecare zi cu un duș revigorant. Nu face economie în alegerea produselor de îngrijire. Corpul tău merită a fi răsfățat cum se cuvine. Poate crezi, poate nu, însă acest obicei simplu te va face mai încrezător în interacțiunile cu ceilalți și îți va cultiva mai multe gânduri pozitive în minte.

Poartă haine confortabile care să te ajute să te simți bine

Da, și hainele contează. Deși poate părea superficial, nu este. Hainele ne influențează starea. Prin urmare, tot dulapul tău ar trebui să conțină piese vestimentare adaptate formei corpului tău.

Nu purta ceva inconfortabil doar pentru a-i impresiona pe alții. Ține minte, arăți întotdeauna mai bine fiind tu însuți, purtând ceea ce îți place și te reprezintă.

Poate ți se va părea la mintea cocoșului, însă ne facem datoria de a menționa și asta. Ai grijă ca hainele să fie curate, fără pete sau rupturi. Trupul tău merită a fi îmbrățișat de cele mai faine haine.

Cumpără lenjerie asortată, chiar dacă ești singura persoană care le va vedea. Acest lucru îi spune sinelui tău interior că faci asta pentru tine și numai pentru tine.

Angajează-te la afirmațiile zilnice

Afirmațiile sunt acele propoziții pozitive care sunt menite să fie repetate până când mintea începe să le creadă ca fiind adevărate. A verbaliza ceea ce îți place la tine însuți ajută creierul să-și amintească mai ușor decât doar gândind. Îți poți personaliza afirmațiile zilnice așa cum crezi de cuviință, asigură-te doar că sunt afirmații pozitive. Iată o declarație excelentă pentru a începe:

În fiecare zi, privește-te într-o oglindă și spune: „Sunt un om frumos, sunt un om iubit, mă iubesc așa cum sunt”. Nu judeca înainte de a testa!

Alege o alimentație echilibrată

Fă-ți un obiectiv să mănânci fructe și legume în fiecare zi pentru a-ți hrăni corpul. Mulțumește-i după fiecare masă pentru tot ceea ce îți oferă. Acest lucru îți va oferi o strălucire aparte și beneficii de lungă durată pentru sănătate.

Nu trebuie să ții un regim alimentar strict. Vezi părerea nutriționistului Mihaela Bilic despre diete.

Dacă te interesează subiectul, poți descoperii mai multe materiale despre cum să-ți faci un plan de nutriție pe site. Sau, poți urmări conversația Mihaelei cu Mihai Morar la podacstul Fain & Simplu. S-ar putea să fie fix ce ai nevoie.

Fă exerciții fizice regulate

Cel mai bun mod în care poți să-ți iubești corpul este să-l pui la treabă. Iar prin asta ne referim la a-l angaja în activități fizice care îți provoacă plăcere.

Poate, până acum, unica intersecție cu mișcarea a fost în momentul în care ai vrut să pierzi în greutate. Ei bine, încearcă acum să introduci mișcarea ușoară în rutina ta doar pentru a fii un om mai fericit și sănătos.

De exemplu, yoga este bună pentru relaxare, dar și pentru a-ți spori forța fizică și starea de bine în general. Este o modalitate excelentă de a elibera energie într-un mod productiv. Mai mult decât atât, yoga ajută, de asemenea, la crearea unei legături aparte între minte și trup. Fapt ce poate ajuta la acceptarea și iubirea corpului mult mai ușor.

Până vine a treia parte, nu uita:

Cum să-ți iubești corpul (Partea II - Practicarea obiceiurilor sănătoase)

Nu există un corp perfect și este imposibil să încerci să obții unul. Fiecare are propria sa formă unică care ar trebui să fie îmbrățișată și nu criticată. Corpul tău face parte din ceea ce te-a purtat prin viață și asta este ceva de iubit.

Mădălina Costache