Mișcarea înseamnă sănătate pentru MINTE, înainte de TRUP

Mișcarea înseamnă sănătate pentru MINTE, înainte de TRUP

Milioane de oameni din întreaga lume, de toate vârstele, genurile și mediile trăiesc cu boli mintale severe și lupte zilnice dintr-o gamă variată de motive. Din fericire însă, nivelurile de conștientizare a problemelor de sănătate mintală s-au îmbunătățit în ultimii ani. Acest fapt a dus la cercetarea și găsirea a numeroase soluții cu scop de prevenție. Una dintre acestea este faptul că: mișcarea înseamnă sănătate pentru minte, înainte de trup.

Mișcarea înseamnă sănătate pentru MINTE, înainte de TRUP

În cadrul conversației de la Ateneul Român, Paul Olteanu invitat să vorbească în fața comunității Fain & Simplu, alături de Raluca Anton, a amintit un studiu care dovedește crezul de mai sus.

„E o cercetare în care au fost studiați oameni diagnosticați cu depresie clinică, tri grupuri: grupul de control care nu a primit nimic, grupul care a primit medicamente antidepresive, care cresc nivelul de serotonină în circulație, respectiv oameni care făceau mișcare 45 de minute pe zi, timp de 5 zile pe săptămână, mișcarea neînsemnând ceva copleșitor ci activitate fizică.

După o lună sau două, nu știu să zic pe dinafară intervalul, dacă era o lună sau două, nivelul de reducere al simptomelor la cei cu medicamente antidepresive, respectiv la ăștia cu mișcarea era identic. Nu că a contat și una și alta, era identic.

Deci noi avem nevoie să acceptăm că mișcarea e în principal pentru cap și secundar pentru ars calorii și făcut mușchi. Mișcarea este poate cea mai la îndemână pârghie pentru performanță cognitivă, sănătate fizică și psihică.” – Paul Olteanu

Printre beneficiile sportului asupra minții, amintim:

Atenție! Nu trebuie să dedici cea mai mare parte a zilei antrenamentelor sau exercițiilor. După cum a explicat și Paul, se spune că 30 de minute de exerciții fizice, de cinci ori pe săptămână, sunt adecvate pentru ca trupul și mintea să reacționeze pozitiv. Supraantrenamentul poate deveni o problemă, care duce la accidentări și oboseală generală.

Acum că știi că mișcarea înseamnă sănătate pentru minte, înainte de trup, caută să incluzi mișcarea ușoară în rutina ta.