Scenariul meditației bunătății iubitoare

Scenariul meditației bunătății iubitoare
Scenariul meditației bunătății iubitoare

Într-un articol anterior am vorbit despre ce este meditația bunătății iubitoare și cum o poți practica. Astăzi venim cu un scurt scenariu pentru a te ajuta să înțelegi mai bine cum arată ea în practică.

Scurt reminder privind postura:

Înainte de a începe practica, găsește-ți o poziție confortabilă, care să te ajute să-ți menți coloana dreaptă. Poți încerca poziția așezat, culcat sau oricum te simți bine.

Apoi, fii atent unde îți pui mâinile. Dacă ești așezat, sprijină-le în poală sau așeză-ți ușor palmele pe genunchi. Dacă stai întins, așează-le lângă tine în ipostaza de „statuie”.

Acum, respiră profund căci vom începe meditația.

Scenariul meditației bunătății iubitoare

Imaginează-ți o persoană dragă cum stă în fața ta și un tunel de lumină cum vă conectează inimile. Conectează-te cu sentimentele de afecțiune și căldură pe care le ai pentru ea. Observă emoția, simte-o în tot trupul tău.

Apoi, concentrează-te pe fraza „Fie să fii bine, fericit și liniștit…”, simțind căldura bunătății iubitoare care îți umple corpul…

Trimite aceste sentimente prietenului tău. „Fie să fii bine, fericit și liniștit…”

Respiră profund… Pe măsură ce lumina vă conectează, inimă la inimă.

„Fie ca eu să fiu bine, fericit și liniștit… Fie ca tu să fii bine, fericit și liniștit…”

Simte căldura și lumina bunătății iubitoare în timp ce repeți aceste fraze, în tăcere… (repetă-le mental timp de două minute).

Amintește-ți să respiri profund. Lumina vă conectează pe amândoi, inimă la inimă. Continuă să spui:

„Fie ca eu să fiu bine, fericit și liniștit… Fie ca tu să fii bine, fericit și liniștit…”

Apoi, imaginează-ți lumina dintre voi devenind un cerc de lumină în jurul amândurora.

Lumina te scăldă în căldura și pacea bunătății iubitoare pe care le radiezi în jurul tău. Inclusiv toate ființele, de la cea mai mică insectă la cel mai mare animal din univers.

Observă-te pe tine și pe prietenul tău radiind lumina bunătății iubitoare în infinit. Repetă:

„Fie ca să fim bine, fericiți și liniștiți. Fie ca toate ființele să fie bine, fericite și liniștite…”

Respirând profund, repetă aceste fraze, în tăcere (repetă-le mental timp de două minute):

„Fie ca să fim bine, fericiți și liniștiți. Fie ca toate ființele să fie bine, fericite și liniștite…”

Acum, bucură-te de sentimentele de căldură și entuziasm din corpul tău… Recunoaște sentimentele care curg din inima ta în univers și prietenia universală reflectată în propria ta inimă.

„Fie ca să fim bine, fericiți și liniștiți. Fie ca toate ființele să fie bine, fericite și liniștite…” (repetă-le mental timp de un minut)

Pe măsură ce continui să te scalzi în căldura bunătății iubitoare, îndreaptă-ți atenția asupra corpului. Ce senzații trec prin tine, ce emoții ai acum? Simți izvorul de pace care curge în tine?

Respiră profund…

Și deschide ochii încet.

Cu asta am ajuns la final. Acesta a fost scenariul meditației bunătății iubitoare. Poți asculta aici varianta lui Gáspár György, care timp de douăzeci de minute te ghidează spre descoperirea puterii bunătății iubitoare.

Mădălina Costache