6 mituri despre crema de soare

6 mituri despre crema de soare

Când soarele arde cu putere, toată lumea vrea la plajă. Adulții care lucrează abia așteaptă concediul pentru a pleca la mare. Când în sfârșit se apropie ziua cea mare, majoritatea uită său pur și simplu nu vor să adauge în bagajul de călătorie crema de soare.

Cei care uită își mai cumpără uneori crema de la destinație. Fie că văd la ceilalți, fie că nu, au în minte gândul că se vor arde dacă nu o folosesc. Cei care au ales să nu o includă în lista de călătorie, de cele mai multe ori, se tem de „consecințe”.

Dana Sota, invitată în podcastul Fain&Simplu, a dezvălui rutina ei de îngrijire, iar crema de soare este nelipsită. Chiar dacă este vară sau iarnă, în orice moment al anului aceasta are grijă să-ți reaplice protecția solară. Pe de-o parte pentru că vrea ca pielea ei să fie una sănătoasă, iar pe de altă parte pentru a încetini procesul de îmbătrânire.

„Soarele ne distruge fibrele de colagen și elastină, de exemplu, și atunci se formează riduri, pielea devine mai flească. Crema de soare mi se pare cel mai important produs anti aging.” – Dana Sota

Tot ea ne recomandă să folosim produse care protejează pielea împotriva razelor de soare, indiferent de vârstă și pe tot parcursul anului. Exact! Nu doar vara.

Pentru a aduce mai multă claritate în ceea ce privește crema de soare, vom prezenta în continuare cele mai populare mituri despre aceasta.

6 mituri despre crema de soare

1. Provoacă cancer

FALS! Nu există dovezi medicale care să aprobe această teorie. În realitate, teama oamenilor a dus la confuzie. Razele soarelui și aparatele de bronzat artificial pot duce în timp la cancer. De aici, unii au făcut greșit legătura cu cremele, iar bârfa a dus la popularizarea subiectului.

2. Dacă ai pielea închisă la culoare nu trebuie să folosești cremă de protecție solară

FALS! Pielea, indiferent de nuanță, riscă să fie afectată de soare. Într-adevăr, arsurile se văd mai greu pe o piele închisă la culoare, dar asta nu înseamnă că nu există. Din acest motiv, la fel cum a spus și Dana în discuția cu Mihai Morar, aplică crema de protecție cu cel puțin treizeci de minute înainte să ieși afară. Nu uia să o reaplici după o vreme.

3. Crema rezistentă la apă nu trebuie reaplicată după înot sau transpirație

FALS! Nu există protecție solară rezistentă la apă. În general, crema de soare trebuie reaplicată o dată la două ore dacă petreci timp îndelungat pe afară. Dacă ești la mare și mergi să înoți, reaplicarea ei se face mai des, o dată pe oră.

4. Crema cu SPF 50 nu trebuie reaplicată la fel de des

FALS! Indiferent ce număr vezi pe ambalaj, protecția durează aproximativ două ore.

5. Dacă produsele de machiaj conțin SPF nu trebuie să aplici și cremă de protecție solară

FALS! Crema de soare nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică. Chiar dacă produsele de înfrumusețare spun că în compoziție SPF, acesta este de regulă insuficient. Chiar dacă ar fi adevărat, cum rămâne cu brațele sau picioarele? Sunt ele mai puțin importante decât fața? Sigur că nu. Atunci, caută să ai grijă ca întreg corpul tău să arate bine și să fie în suguranță atunci când dai nas în nas cu soarele.

6. Dacă afară este frig, nu ai nevoie de cremă de protecție

FALS! Norii sunt vapori de apă, nu te protejează de soare. Dacă afară este înnorat sau frig, reține că pielea ta tot este supusă riscurilor. Așadar, crema de soare trebuie aplicată chiar și atunci când afară vremea este mai puțin prietenoasă.