5 pași esențiali în rutina de îngrijire a pielii

5 pași esențiali în rutina de îngrijire a pielii

Pielea este cel mai mare organ al omului, însă puțin sunt cei care îi acordă atenție cu adevărat. Oamenii cred că dușul zilnic sau spălatul pe față dimineața este suficient. Unii poate sunt mai grijuli și aplică o cremă hidratantă, dar aici se oprește rutina de îngrijire a pielii.

Este adevărat că rar primim complimente pentru felul în care arată tenul nostru. Chiar și noi trecem prin fața oglinzii și nu îl băgăm în seamă decât dacă apar vreun coș. Abia atunci, încercăm să fim mai atenți cu pielea noastră, însă nu pentru mult. Cum trece, cum uităm să-i mai purtăm de grijă.

Dana Sota, invitată în podcastul Fain&Simplu, ne-a împărtășit secretul ei pentru un ten luminos și sănătos. Nu trece o zi fără a avea grijă de felul în care se prezintă corpul ei. Până la urmă, după cum spune și ea, primul lucru pe care îl văd oamenii la tine este exteriorul. Așadar, este important să-i acordăm atenție, însă nu în proporție de 100%.

„Am studiat în profunzime și în detaliu partea asta de beauty, de anti aging, de a îmbătrâni frumos. Dar cumva lucrurile rămăsese la suprafață, adică era vorba despre makeup, despre skin care, despre produse de îngrijire. Ce faci din afară pentru tine este foarte important, dar nu este nici pe departe totul.”- Dana Sota

Acordă timp egal atât pentru îngrijirea corpului, cât și a minții și a sufletului.

Care sunt cei 5 pași esențiali în rutina de îngrijire a pielii?

Se spune că rutina de îngrijire a pielii se face în trei pași: curățare, tonifiere și hidratare. Dana Sota a menționat, în cadrul discuției cu Mihai Morar, încă doi: serul și protecția solară.

O rutină de îngrijire a pielii corectă și completă ar fi:

1. Curățare

Pentru un ten sănătos este necesară curățarea atât dimineața, cât și seara înainte de culcare. Da, ai citit bine. Pielea ta trebuie curățată atât în prima parte a zilei, cât și la finalul acesteia. Tu faci asta în fiecare zi?

2. Tonifierea

Pe piață sunt foarte multe produse tonice care se aplică după curățare. De ce? O piele tonifiată radiază de fericire, este mai fermă și mai proaspătă. Ai un produs tonic pe raftul din baie? Da? Felicitări! Dacă răspunsul este nu, caută unul potrivit pentru tine.

3. Hidratarea

Pielea ca oricare alt organ are nevoie de apă. Poate chiar mai multă decât ai putea crede. Se recomandă consumarea a cel puțin 6-8 pahare de apă zilnic. Totodată, nu uita de cremele hidratante pentru ten, care o vor ajuta să-și recapete strălucirea și flexibilitatea.

4. Serul

Serul ar trebui inclus în rutina de îngrijire a pielii pentru că efectele lui sunt mai profunde decât al cremelor. De ce? În primul rând, pătrunde mult mai rapid în piele. Pe de altă parte, ridurile vor fi estompate, iar arsurile solare se vor vindeca mai rapid. Hidratarea se face în profunzime, iar problemele tenului vor întârzia să apară.

Ai încercat până acum un astfel de produs de îngrijire? Acum că știi cât bine poate face, poate te gândești să-l adaugi în rutina ta.

5. Protecția solară

Cel mai bun produs împotriva trecerii timpului este crema cu protecție solară. După cum recomandă și Dana Sota, alege creme cu factor de protecție 50 pentru față și 30 pentru corp. Fie vară, fie iarnă acest pas nu ar trebui sărit din rutina de îngrijire a pielii.

Nu uita! Produsele care te feresc de razele soarelui, trebuie aplicate de mai multe ori pe zi. Da, să te dai cu cremă doar dimineața, înainte de muncă, nu ajunge! Ai grijă să o ai mereu în geantă.

Protecție solară - Dana Sota, 50 pe față și 30 pe corp

„Soarele ne distruge fibrele de colagen și elastină, iar atunci se formează riduri și pielea devine mai flească. Mi se pare cel mai important produs anti aging, cel cu factor de protecție solară. Dat de la 20 de ani.” – Dana Sota

În final, reține că exteriorul și interiorul merg mână în mână. Orice faci la suprafață se vede în interior și invers!

Contează dacă îți place ce lucrezi sau dacă te simți bine alături de partenerul tău de viață. La fel și hrana pe care alegi să o mănânci sau cremele pe care alegi să le aplici pe ten. Absolut totul se leagă! Trupul este primul care vede dacă ești sau nu bine. Ascultă-ți corpul și ai grijă de el.

„În  momentul în care tu arăți bine, începi să te simți și bine. Și viceversa. Dacă ești foarte bine și împlinit pe interior, totdeauna se vede și pe exterior.” – Dana Sota