Sport vara: 4 sfaturi practice

Sport vara: 4 sfaturi practice

Vremea caldă a sosit! Soarele este sus pe cer și ne încălzește de dimineață până seara. Dacă îți place să faci mișcare, poate nu este cel mai plăcut moment al anului pentru tine. Transpiri de zece ori mai tare, obosești mai rapid și parcă nici motivația nu mai este aceeași. Te înțelegem! Să faci sport vara este o provocare, de cele mai multe ori. Pentru a-ți veni în ajutor, am pregătit pentru tine patru sfaturi utile de adăugat în rutina ta.

Sport vara: 4 sfaturi practice

1. Nu uita apa acasă!

Probabil ți se va părea banal acest prim sfat. Cu toate acestea, nu ai idee câtă lume își uită sticla cu aplă acasă atunci când pleacă la sală. Indiferent unde mergi să faci sport vara aceasta, asigură-te că ai bifat pe lista ta hidratarea.

De ce este important să bei apă? A consuma lichide trebuie să fie o prioritate pe tot parcursul anului, însă mai cu seamă în sezonul cald. Zilnic trupul tău lucrează pentru a menține o temperatură confortabilă în interiorul tău. Diferența este că vara temperaturile ridicate îți obligă corpul să muncească de două ori mai mult.

2. Află care sunt bolile aduse de căldură și cum să le tratezi

Vara aduce în general foarte multă bucurie, însă nu mereu. Aceasta poate veni și cu lucruri mai puțin plăcute. Căldură poate provoca:

  • Oboseală
  • Greață
  • Durere de cap
  • Bătăi slabe ale inimii
  • Amețeală

Dacă simți că oricare dintre aceste simptome te curpinde, mergi rapid într-un loc răcoros și bea apă. Oprește orice fel de activitate!

3. Ai grijă să nu-ți lipsească protecția solară

Să faci sport vara te împinge să ai o nouă rutină. De exemplu, crema de soare nu poate lipsi niciodată din bagajul tău. Exact! Nu este suficient să pleci de acasă cremuit, trebuie să o reaplici iar și iar pentru a fi în siguranță.

Dacă te-a ars cel puțin o dată soarele știi cât de supărător este. Așa că, mai bine mai mult, decât prea puțin. Nu?

Atenție! Pe lângă brațe, picioare, spate și umeri, amintește-ți să dai cu cremă și pe urechi și ceafă. De cele mai multe ori, oamenii uită de aceste zone, iar rezultatul este unul dureros.

4. Evită să faci sport vara, când soarele este sus pe cer

Alege-ți bine orele de antrenament. Nu porni la drum în mijlocul zilei, încearcă mai bine dimineața devreme sau seara, la apus. Astfel eviți insolația și aerul greu respirabil.