Cum să împachetezi eficient bagajul de călătorie

Cum să împachetezi eficient bagajul de călătorie

Toți oamenii așteaptă cu nerăbdare ziua în care vor pleca în vacanță. Nu putem spune același lucru despre seara dinainte de plecare. Pentru majoritatea, să-ți faci bagajul de călătorie este o provocare. Uneori luăm prea multe lucruri cu noi, alteori prea puține. Parcă niciodată nu găsim varianta câștigătoare. Pentru că ne dorim să pleci în vacanță liniștit, am pregătit pentru tine câteva sfaturi utile.  

Cum să împachetezi eficient bagajul de călătorie

1. Împachetează mereu pentru jumătate din călătorie

Dacă ai în plan să mergi o săptămână în vacanță, alege să-ți pui în bagaj necesarul pentru 3 sau 4 zile. Gândește-te la îmbrăcăminte. Cât de des ai purtat în vacanțe toate hainele împăturite? Majoritatea oamenilor cară inutil după ei zeci de obiecte vestimentare.

Probabil și ție ți s-a întâmplat să stai cu orele în fața dulapului gândind ținute diferite pentru fiecare zi. Ai apucat vreodată să te ți de plan? Cât de des ai combinat ținuta unu cu ținuta doi și ai uitat complet de a treia? Fii eficient! Alege patru sau cinci lucruri pe care le poți purta în mai multe cominații. Pune accent pe accesori.

2. Fă-ți o listă pentru bagajul de călătorie

Înainte să pleci în vacanță, scrie pe foaie toate obiectele pe care le-ai împachetat. Când te întorci revizuiește notițele și vezi ce anume ai cărat degeaba după tine și ce ți-a lipsit. Făcând din asta un obicei vei avea curând lista de călătorie personalizată. Vei știi exact ce îți este util și ce nu, iar data viitoare vei pleca în vacanță liniștit. Bonus, câștigi timp! Bagajul de călătorie se va face aproape singur.

3. Amintește-ți că „pentru orice eventualitate” înseamnă de fapt „niciodată”

Atunci când adaugi obiecte în bagajul de călătorie, te întrebi vreodată „de ce?”. Această întrebare simplă te poate scuti din a căra după tine lucruri fără rost.

Nu trebuie să pleci cu bagajul plin pentru că mintea ta îți spune: „Dacă o să ai nevoie, mai bine îl pui decât să plângi după el!”. Stai două minute și încearcă să-ți răspunzi la această întrebare în loc să acționezi. Uită-te la obiectul pe care vrei să-l adaugi în bagaj și întreabă-te:

„Îl pot obține la destinație în caz de nevoie?”

sau

„Care este cel mai rău lucru pe care mi se poate întâmpla dacă nu-l iau cu mine?”

Urmează acești pași simpli la împachetat și garantat o să ai mai puțin stres în vacanță. Călătorie frumoasă!