3 beneficii ale gătitului acasă

3 beneficii ale gătitului acasă

Simți că 2023 este anul tău, anul în care toate rezoluțiile notate vor fi respectate. Vrei ca anul acesta să ai mai multă grijă de tine și pe primul loc tronează alimentația. Probabil ai mai încercat până acum să-ți prepari singur mesele, însă, undeva pe drum, ai abandonat misiunea. Ei bine, poate, dacă vei cunoaște cele trei mari beneficii ale gătitului acasă, lucrurile se vor schimba.

De fapt, beneficiile sunt mult mai numeroase și din diferite sfere: practice, financiare, personale, inclusiv emoționale. Însă, astăzi, ți le aducem aproape pe cele mai importante:

3 beneficii ale gătitului acasă

Depășirea unei credințe limitative

Ca să explicăm la ce ne referim prin „beneficii emoționale”, începem direct cu un avantaj din această sferă.

Ei bine, dacă multă vreme ai crezut despre tine că nu ești, pur și simplu, în stare să gătești/că gătitul nu-i pentru tine, începând să gătești, îți poți schimba perspectiva. După cum îți ziceam, orice persoană poate încerca să gătească. Și, cu timpul, poate învăța să gătească bine. Important e să aibă răbdare și să înceapă cu rețete cu un nivel ușor de dificultate.

Da, se poate să nu-ți iasă câteodată nici acelea – dar hei, a greși e omenește. Chiar și cei cu ani de experiență în domeniul gătitului pot greși din când în când.

Grijă sporită față de sănătate

Când îți planifici săptămânal meniul și decizi ce rețete prepari, poți lua în calcul și criteriul „sănătate”. Am scris aici despre beneficiile unei alimentații sănătoase pentru trup, minte și suflet.

Astfel, poți alege cu atenție ingredientele, poți verifica sursele lor de proveniență în momentul cumpărării, în așa fel încât să pregătești mâncăruri cât mai „curate”.

Economii financiare

Într-adevăr, să mănânci „curat” și sănătos înseamnă să investești bani, dar, chiar și așa, o porție pregătită de tine acasă e cel mai adesea mai ieftină decât una comandată de la un restaurant de calitate/o firmă de catering.

Astfel, gătitul acasă e benefic, pe termen lung, și pentru buget, un aspect deloc de neglijat. Pentru alte tips & tricks financiare, te invităm să citești articolul Economisirea banilor: 4 sfaturi de educație financiară.

Și cu asta am ajuns la final. Acestea au fost cele trei mari beneficii ale gătitului acasă. Sperăm să le găsești sensul și să te motiveze spre a avea mai multă grijă față de tine în acest an. Mai mult, pentru că ne dorim să te sprijinim în acest demers, mai jos găsești un mic tips suplimentar.

Bonus: ia în calcul aparatele electrocasnice care-ți pot ușura treaba

Un cuptor electric bun, un mixer/blender, un robot de bucătărie sunt doar câteva exemple la care ne gândim. Sigur, nu trebuie să investești în toate deodată, ci în acela/acelea care îți sunt de mare ajutor la început, în funcție de ce vrei să gătești/ce obișnuiești să mănânci.

Aparatele electrocasnice pentru gătit sunt, în general, intuitive și te ajută să economisești cea mai importantă resursă: timpul. Astfel, merită să le iei în considerare pe cele care chiar ți-ar fi utile – pe termen lung, căci aici vorbim despre investiții.