5 sfaturi pentru a nu mai avea reacții exagerate

5 sfaturi pentru a nu mai avea reacții exagerate

Ți s-a întâmplat până acum să ai reacții exagerate? Uneori, oamenii tind să facă asta atunci când lucrurile nu se întâmplă așa cum și-ar dori ei. Se supără, țip sau părăsesc încăperea trântind ușa în urma lor. Probabil ți s-a întâmplat și ție la un moment dat. Când te-ai liniștit, nu te-ai simțit foarte bine pentru felul în care ai răspuns, nu? Află ce poți face pentru a-ți controla reacțiile.

5 sfaturi pentru a nu mai avea reacții exagerate

1. Nu lua lucrurile personal

Pentru unele persoane acest îndemn s-ar putea să-i scoată și mai tare din sărite. Nu este prima dată când au primit acest sfat. Adevărul este că primul lucru pe care îl poți face pentru a răspunde cum se cuvine unei situații este să nu mai faci lucrurile doar despre tine. Imaginează-ți că nu tu ești perjonajul principal în poveste.

2. Analizează situația și stabilește ce răspuns ar fi cel mai potrivit

De cele mai multe ori, ai reacții exagerate pentru lucruri care nici nu merită atenția ta. Păstrează-ți energia pentru ceea ce contează cu adevărat. Încearcă să păstrezi distanța atunci când simți că expodezi. Observă ce se întâmplă fără ca tu să fii implicat. O să vezi că multe dintre lucrurile care îți srică temporar starea de spirit se rezolvă de la sine.

3. Fă ce poți, apoi renunță

Nu te supăra atunci când ceva nu-ți iese perfect din prima. Niciodată nu o să se întâmple. În primul rând pentru că perfecțiunea nu există. Mereu vei găsi lucruri de îmbunătățit. Mai bine pentru sănătatea ta psihică, emoțională și fizică este să faci ce poți mai bine până într-un punct. Treci peste când simți că expodezi. Fă o pauză sau începe altceva, iar când simți că te-ai liniștit, revino pe ce ai lucrat înainte.

4. Gândește-te când anume ai reacții exagerate

De cele mai multe ori, aceste răspunsuri nu tocmai plăcute pentru tine și pentru ceilalți apar când:

  • Îți este foame
  • Ești rănit
  • Te-a curpins oboseala
  • Ești beat
  • Te simți copleșit
  • Ești bolnav
  • Grijile te-au curpins

Dacă descoperi când anume ai reații exagerate, poți învăța să le previ. Ascultă-ți corpul și ai grijă de tine!

5. Fă diferența dintre exterior și interior

Mereu vor fi situații nedrepte sau supărătoare în jurul tău. Amintește-ți că lumea este haotică și că nu o poți controla. Unicul lucru care merită atenția ta ești tu. Singurul lucru asupra căruia ai control în viața asta ești tu. Doar pentru că în jurul tău lumea pare să se dărâme, nu înseană că trebuie să te scufunzi și tu alături de ea. Ai grijă de modul în care tu alegi să răspunzi lucrurilor care ți se întâmplă. Acolo este cheia succesului.