Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Alina Pușcău

Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Alina Pușcău

De multe ori ne trezim prinși în vâltoarea gândurilor, făcând deseori lucrurile parcă pe pilot automat. Uneori ne dăm seama că ceva nu este în regulă, dar nu și cum putem ieși de acolo. Ajungem să ne supărăm pe noi și pe ceilalți pentru că nu înțelegem de ce se întâmplă ceea ce se întâmplă. Cum ne putem recâștiga libertatea? Alina Pușcău, invitată la Fain & Simplu Podcast, a găsit o carte care îți poate oferi soluția salvatoare.

În cadrul episodului 114, aceasta a vorbit despre viața toxică pe care a dus-o ca supermodel și despre modul în care și-a găsit vindecarea.

Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Alina Pușcău

Poate nu știai însă modeling-ul nu este chiar cea mai faină și simplă industrie. Iar Alina a fost aruncată în această lume falsă încă de la vârsta de 14 ani. Vârstă la care, după cum știm cu toții, nu se poate vorbi încă despre o inteligență emoțională solidă. Adaugă la asta și traumele din copilărie: un tată alcoolic, o mamă care îți insuflă o percepție greșită despre ce înseamnă iubirea și mai mult decât care îți spune că a vrut să te avorteze de mai multe ori. Unde crezi că se poate ajunge cu așa circumstanțe?

Ei bine, după cum povestește și Alina, ajungi să trăiești pe pilot automat, să devi un clovn pentru toți ceilalți. Un personaj care are mereu zâmbetul pe chip, care își face treaba, dar care nu trăiește în realitate. Dacă vrei să afli cum a ajuns să plece în călătoria spirituală spre sine și cum a reușit să se vindece, te invităm să urmărești episodul integral.

Despre cartea care i-a schimbat viața, care a ajutat-o să-și înțeleagă gândurile și sentimentele, poți afla mai jos.

Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Alina Pușcău

Această carte te face „să înțelegi că orice ți s-ar întâmpla trebuie să accepți. Trebuie să accepți viața așa cum ți-o dă, trebuie să accepți oamenii care vin în viața ta. Este vorba despre acceptare, pentru că mintea e logică și rațională și mintea te minte foarte mult.” – Alina Pușcău despre Paradoxul cimpanzeului

Evenimentele din viața ta, oamenii din jurul tău sunt asemeni gândurilor din mintea ta. Totul este în mișcare, toate vin și pleacă. Dacă au sau nu importanță, dacă aduc bucurie sau tristețe, ține doar de tine, de felul în care alegi să privești.

Paradoxul cimpanzeului – Steve Peters

Paradoxul cimpanzeului - Steve Peters - recomandare Fain & Simplu

Paradoxul Cimpanzeului este un program de management al minții foarte eficient, care te poate ajuta să devii o persoană mai fericită, mai încrezătoare, mai sănătoasă și cu mai mult succes. În această carte, prof. Steve Peters îți explică disputa care are loc în mintea ta și apoi îți arată cum poți aplica această înțelegere în fiecare domeniu al vieții tale, astfel încât să:

  • recunoști modul în care îți funcționează mintea
  • îți înțelegi și gestionezi emoțiile și gândurile
  • te gestionezi și să devii persoana care ai vrea să fii

Mădălina Costache