4 Beneficii ale practicii Yoga Hasna

4 Beneficii ale practicii Yoga Hasna

Despre ce este și cum poți practica yoga hasna am vorbit în cadrul unor articole anterioare. Și deși am menționat că yoga prin râs poate fi o modalitate excelentă de a te menține în formă și sănătos, nu am detaliat niciodată ce câștigi mai exact după această experiență. Așadar, în materialul de față, ne-am gândit să-ți povestim puțin despre cele patru mari beneficii ale practicii Yoga Hasna.

4 Beneficii ale practicii Yoga Hasna, conform cercetărilor

Probabil ai auzit vorbindu-se că râsul face bine la sănătate, însă nimeni nu ți-a spus concret cum. Ei bine, hai să deslușim împreună misterul. În continuare ai cele patru beneficii majore ale elemntului de bază în yoga hasna.

1. Ameliorează simptomele depresiei

Aproximativ 280 de milioane de oameni sunt diagnosticați cu depresie în întreaga lume. Nu sună fain și simplu, de acord. Cum ar fi însă să-ți spunem că există o modalitate gratuită și disponibilă tuturor de a reduce acest număr? Ai ghicit, deși poate îți vine greu să crezi că este adevărat.

Râsul poate fi un remediu puternic pentru depresie. Pe măsură ce râzi corpul tău eliberează endorfine, nivelul de cortizol scade și crește nivelul de dopamină și serotonină. Toate acestea îmbunătățesc starea de spirit generală și ajută oamenii cu depresie să treacă mai ușor prin procesul de vindecare.

2. Râsul poate acționa ca un lipici social

După cum știi deja, râsul este contagios. Când cineva din jurul tău râde din tot sufletul este destul de greu să rămâi stană de piatră. Pur și simplu te molipsește și starea ta de spirit se îmbunătățește. Cam asta se întâmplă la o oră de yoga hasna. Vrei, nu vrei, ajungi să râzi cu sufletul din tot trupul.

Ce poate nu știi este că râsul este un factor critic în construirea relațiilor. Împărtășit, râsul poate indica altora că împărtășesc o viziune similară asupra lumii. Și totodată, râsul crește dorința oamenilor de a dezvălui informații despre sine, fapt ce ajută la sudarea unor relații autentice.

4 Beneficii ale practicii Yoga Hasna, conform cercetărilor
4 Beneficii ale practicii Yoga Hasna, conform cercetărilor

3. Reducerea tensiunii arteriale

Un fapt fain și simplu: Tensiunea arterială scade odată cu râsul copios. Într-un studiu care a implicat 200 de persoane în practica regulată a râsului, a existat o reducere de 6,18 mm/Hg a tensiunii arteriale sistolice și o reducere de 3,82 mm/Hg a tensiunii arteriale diastolice.

Pentru cei cu hipertensiune arterială, o scădere a tensiunii arteriale poate fi benefică pentru sănătatea fizică generală.

4. Crește toleranța la durere

Conform unui studiu din 1998, umorul poate crește toleranța la durere. Cercetătorii au descoperit că subiecții care au fost mai veseli, în urma vizionării unui videoclip amuzant, au arătat o creștere a toleranței la durere. Asta în timp ce participanții care au fost mai puțin veseli au avut o toleranță mai mică.

Asta poate fi ușor verificată și de către tine. Gândește-te numai la un moment în care ai căzut și ai avut pe cineva drag alături. Vorbim de acel BFF care a izbucnit în râs, înainte de a-ți oferi mâna să te ridici. Cât de tare te-a mai durut lovitura? Poți spune că a durat mai mult de cinci minute până să râdeți împreună?

Ei bine, asta este puterea râsului și mai cu seamă puterea practicii yoga hasna. Împreună, totul e mai fain și simplu. Chiar și râsul.

Mădălina Costache