5 obiceiuri zilnice pentru un mod de gândire sănătos

sursă foto: unsplash.com

Obiceiurile tale zilnice te ajută să crești? Când vine vorba de mentalitatea ta, există lucruri pe care s-ar putea să le faci zilnic și care te sabotează. Îți prezentăm în cele ce urmează o serie de obiceiuri zilnice pentru un mod de gândire sănătos.

Te numeri printre cei care se chinuie să-și amâne în fiecare dimineață alarma? Acest obicei nu numai că își pierde din timp, dar te și  face să te simți mai rău. Cu sigutanță știi că ai capacitatea de a te trezi imediat, dar acest obicei a devenit pur și simplu parte din rutina ta zilnică.

După cum spunea Gretchen Rubin, „Obișnuințele sunt arhitectura invizibilă a vieții de zi cu zi”. Obiceiurile tale definesc stilul tău de viață. Au puterea de a te face să te simți bine sau rău cu tine însuți. Îți pot schimba mentalitatea în bine sau în rău. Dacă nu te ajută să crești ca persoană, doar îți stau în cale.

Pentru a cultiva o mentalitate sănătoasă, ai nevoie de obiceiuri care să se alinieze cu viziunea și valorile tale. În această postare, îți împărtășim 5 obiceiuri super simple care te vor ajuta să îți pui în valoare modul de gândire și să reduci stresul zilnic.

5 obiceiuri zilnice pentru un mod de gândire sănătos

Cel mai simplu mod de a cultiva o mentalitate sănătoasă este să urmezi obiceiurile zilnice care te mențin într-o stare de spirit bună. Iată 5 obiceiuri zilnice simple pentru a-ți menține mintea într-un loc mai calm.

1. Eliberează-ți mintea prin scris

Poți începe prin a cultiva un nou obicei. Îți recomandăm ca în fiecare dimineță, la cafea, să îți așterni gândurile pe o coală de hârtie.  . Acest proces  este util pentru a-ți limpezi mintea și pentru a-ți aduce o dispoziție bună chiar înainte să înceapă ziua. Dacă ai puțin timp, eliberează-ți mintea și notează lucrurile care te îngrijorează, de ce ești entuziasmat și ce trebuie să faci pentru ziua respectivă.

2. Examinează-ți obiectivele

Dacă ești genul de persoană căreia îi place să-și stabilească obiective, suntem siguri că te poți referi la planificarea lor și apoi să uiți complet de ele. Revizuindu-ți zilnic obiectivele și viziunea, îți poți aminti la ce lucrezi și te poți motiva să faci ceea ce este cel mai important.

Descoperă și: Cei 7 stâlpi ai bucuriei. 3 modalități de a te bucura pe deplin

3. Planifică-ți programul

Trezirea dimineața fără a știi la ce să lucrezi mai întâi poate consuma energie mentală prețioasă. Economisește timp și energie planificându-ți ziua cu o seară înainte. Blocarea timpului este o modalitate perfectă de a planifica, deoarece te poate ajuta să vezi cât de multe poți face într-un interval de timp realist. Dacă scrii liste de activități care nu sunt realizabile, vei ajunge să te simți învins până la sfârșitul zilei.

4. Mindset Check-Ins

Din când în când pe parcursul zilei, fă-ți singur un check-in. Observă modul în care mentalitatea ta se schimbă pe parcursul zilei. De exemplu, te simți dispersat, frustrat sau mulțumit? Când aduci conștientizarea a ceea ce se întâmplă în capul tău, poți să revii la momentul actual și să te concentrezi din nou. Setează-ți mementouri pe telefon pentru a te analiza, mai ales la început până când această acțiune va face parte din rutina ta.

5. Limitează-ți timpul pe rețelele de socializare

Trebuie să învățăm toți cum putem avea o relație mai sănătoasă cu rețelele sociale. Prin stabilirea unor limite în jurul modului în care folosim rețelele sociale, vom reuși să nu ne lăsăm absorbită energia mentală. Fă-ți un obicei zilnic să petreci mai mult timp creând decât consumând conținutul altor persoane.

Bianca Ion