7 lucruri de făcut acum pentru a adopta alimentația sănătoasă, ușor și distractiv

7 lucruri de făcut acum pentru a adopta alimentația sănătoasă, ușor și distractiv

Probabil n-ai mai întâlnit cuvintele „alimentația sănătoasă, ușor și distractiv” în aceeași propoziție. Sau dacă da, cu siguranță erau spuse de un nutriționist, care încerca să te îndemne și să te motiveze totodată să adopți un regim alimentar benefic pentru sănătatea ta fizică, mentală și emoțională. Asta desigur dacă nu era un vânzător de produse minune de slăbit, cu mască de nutriționist. Cine știe… În orice caz, sperăm că ai recepționat doar mesajul, nu și marfa.

Mâncarea este rampa de lansare pentru un trai mai bun” spunea Dan Buettner. Și surpriză, așa este!

Niciunul dintre centenarii zonei albastre nu a încercat vreodată să trăiască până la 100. Ei nu numără caloriile, nu iau suplimente de lux și nici măcar nu citesc etichete. Pur și simplu mănâncă alimente locale, de sezon și ușor disponibile. Ei găsesc modalități de a sărbători mâncarea cu familia și prietenii. Trăiesc în medii care îi determină în mod subconștient să adopte obiceiuri alimentare mai bune.

Nu trebuie să locuiești într-una din zonele albastre pentru a beneficia de beneficiile unui stil de viață longeviv.

Următoarele sfaturi sunt modalități ușoare de a încorpora practicile Blue Zones în rutina zilnic. Citește-le cu atenție și curând vei putea adopta alimentația sănătoasă, ușor și distractiv.

7 lucruri de făcut acum pentru a adopta alimentația sănătoasă, ușor și distractiv

Încercă o nouă rețetă pe bază de plante

Începe cu alegerea alimentelor. Dacă mâncarea sănătoasă este apetisantă și ușor disponibilă, este mai probabil să facem alegerea sănătoasă. Majoritatea locuitorilor din zonele albastre au acces ușor la alimente din surse locale, adesea găsite în propriile grădini. Ei știu să facă mâncarea să aibă un gust bun folosind ierburi și condimente atent alese.

Data viitoare când mergi la cumpărături alege o piață locală și achiziționează de la agricultori produse proaspete. Nu evita rândurile cu „verdeață”! Sunt zeci de rețete gustoase pe internet din plante. Condimentele, de asemenea, ar trebui să fie pe lista ta de cumpărături. Ele fac adevărata magie în bucătărie, ajutându-ți papilele gustative să adopte alimentația sănătoasă, ușor și distractiv.

Așează-ți Ghidurile alimentare pentru zonele albastre în bucătărie

Plasarea Ghidurilor pentru alimente Blue Zones în bucătărie va fi de real ajutor pentru integrarea unui obicei alimentar nou. Acesta îți va aminti de fiecare dată să adaugi pe listă alimentele sănătoase. Curând vei fi tentat mai degrabă de un măr sau o pară în locul amidonului și zaharuri rafinate.

 Ghidurile alimentare pentru zonele albastre
Sursa: www.bluezones.com
7 lucruri de făcut acum pentru a adopta alimentația sănătoasă, ușor și distractiv

Găzduiește o cină sănătoasă

Creează-ți propriul „Potluck Moai” – un grup social care se adună în decurs de câteva săptămâni pentru a împărtăși rețete sănătoase și conversații într-un cadru de petrecere. Este o modalitate excelentă de a intra în legătură cu prietenii, membrii familiei și vecinii. Termenul moai provine din Okinawa și înseamnă „întâlnire pentru un scop comun”.

7 lucruri de făcut acum pentru a adopta alimentația sănătoasă, ușor și distractiv

Citește și: 5 Rețete simple din Zonele Albastre pe care trebuie să le încerci

Încercă un restaurant local pentru vegetarieni

Ieșirea în oraș este o modalitate excelentă de a-ți extinde propriul repertoriu de rețete. Fii curios și curajos încercând ceva nou. Ia aminte de modalitățile în care ai putea recrea rețeta în propria bucătărie. Dacă timpul nu-ți permite să ieși la restaurant, comandă ceva acasă. Poți organiza chiar o seară de jocuri cu prietenii și să împărțiți nota de plată pentru o experiență culinară nouă. Ideea este să începi să încerci diversificarea.

Încearcă un fruct sau o legumă nouă pentru tine

Te-ai plictisit de banane? Vrei orice altceva numai mere verzi nu? Papaya deja este banală pentru tine? Uite un exercițiu simpatic de făcut. Accesează lista tuturor fructelor comestibile și începe să bifezi ce ai mâncat, apoi caută să le încerci pe restul. Fă același lucru și pentru legume.

7 lucruri de făcut acum pentru a adopta alimentația sănătoasă, ușor și distractiv
7 lucruri de făcut acum pentru a adopta alimentația sănătoasă, ușor și distractiv

Fă pâine cu aluat de casă

Ai făcut vreodată pâine? Dacă răspunsul este nu, atunci este timpul să faci ceva nou!

Cele mai multe pâini disponibile în comerț sunt făcute cu făină albă, care se metabolizează rapid în zahăr. Fapt care crește nivelul de insulină. O alternativă mai bună și mai sănătoasă este cea făcută din cereale integrale. În Ikaria și Sardinia, pâinea este făcută dintr-o varietate de cereale integrale, cum ar fi grâu, secară sau orz. Fiecare dintre acestea oferind un spectru larg de nutrienți, cum ar fi triptofan, un aminoacid și mineralele seleniu și magneziu. Așadar, ar fi bine să ai asta în vedere înainte să te apuci de frământat aluatul.

Începe practica hara hachi bu înainte de masă

Okinawenii recită o frază înainte de fiecare masă: hara hachi bu. Acest lucru le reamintește să mănânce până la 80%, mai degrabă decât să se ridice de la masă plini.

Modul lor de a trata nutriția este un bun reminder să fim atenți când mâncăm și să ne ascultăm corpul. Doar atunci vom avea un trai mai bun, după cum spunea și Dan Buettner.