5 Rețete simple din Zonele Albastre pe care trebuie să le încerci

5 Rețete simple din Zonele Albastre pe care trebuie să le încerci

Dacă ești curios ce preparate consumă oamenii din zonele albastre, atunci ești în locul potrivit. Am selectat pentru tine 5 rețete simple pe care le poți face singur, fără efort și în timp util. Pe lângă gustul absolut delicios al fiecărui preparat în parte, vei primi puncte bonus de longevitate și sănătate. Ești pregătit?

 5 Rețete simple din Zonele Albastre pe care trebuie să le încerci

Smoothie cu Ananas și Spanac

Smoothie cu Ananas și Spanac - rețete simple fain& simplu

Acest smoothie cu spanac este numai bun pentru tine! Este plin de vitamina C, minerale esențiale, fibre, enzime vegetale, care pe lângă faptul că te vor ajuta să elimini toxinele din corp, îți vor oferi și o doză importantă de energie. Iată de ce ai nevoie și ce trebuie să faci pentru a-l obține!

Ingrediente:

  • 1 cană de ananas tăiat în bucăţi
  • ½ cană de cuburi de gheaţă sau o banană congelată
  • 2 căni de spanac proaspăt
  • 1 cană de apă sau suc de portocală
  • 1 lingură de miere (opţional, în cazul în  care ai ales să folosești apa în locul sucului de portocale și vrei să aibă o notă mai dulce)
  • Câteva fire de pătrunjel sau mărar verde

Modul de preparare:

Ingredientele de mai sus se combină în blender la viteză mare până când acestea se transformă într-o pastă fină, uniformă. Dacă blenderul nu are viteză prea mare, ar fi bine să mărunțești verdeţurile, altfel pot rămâne bucăţele mici de frunze prin băutură.

Cuburile de gheaţă sau bananele congelate vor da băuturii consistenţa unei îngheţate mai lichide.

Și gata! Dacă asta nu face parte din categoria de rețete simple, nimic nu face. Acum o poți servi. Fiind o băutură consistentă, se poate consuma la micul dejun ca atare.

Ceai cu turmeric antiinflamator

ceai turmenic

Ceaiul de turmeric are rolul de a vindeca inflamația și de a aduce un moment de conștientizare zilei tale. Reducerea stresului este un lucru esențial pe care oamenii din zonele albastre se concentrează.

Proprietățile antiinflamatoare ale acestui ceai au avut beneficii dovedite pentru sănătate, încă din India antică. În plus, este delicios!

În zonele albastre, turmericul este un ingredient important în alimentația lor. Este folosit în orice, de la ceaiuri până la condimente în mesele lor zilnice.

Rețete simple și faine: Budinca de chia

budincă chia - alimentația din zonele albastre - fain & simplu

Deși semințele de chia nu se regăsesc în niciuna dintre cele 5 zone albastre, ele sunt totuși considerate aur pentru longevitate și sănătate! Semințele de chia sunt bogate în proteine, pline de fibre și o sursă excelentă de acizi grași omega-3 pe bază de plante. Budinca de semințe de chia se încadrează fără efort în lista de rețete simple și delicioase.

Ingrediente:

  • 250 ml lapte de cocos/ lapte normal sau iaurt
  • 2 linguri seminte de chia
  • 1 – 3 linguri de miere
  • Esență de vanilie

Opțional:

  • afine sau zmeură, nuci, felii de banane, căpșuni, granola

Modul de preparare:

Pune semintele de chia într-un recipient încăpător și toarnă laptele peste. Adaugă esența de vanilie și mierea. Apoi amestecă bine și bagă recipientul la frigider pentru minim 3-4 ore. Odată scurs timpul, o poți savura cu încredere, gustul este nemaipomenit. Bonus: poți adăuga câteva fructe deasupra pentru un plus de dulceață.

Salată de fructe curcubeu

salată curcubeu- rețete simple

Este o rețetă pe care toată lumea o iubește în zonele albastre. Odată gustată, suntem convinși că te va cucerii și pe tine. Nu-ți va lua mult timp să o prepari și este un preparat plin de nutrienți.

Ingrediente: 

  • 500 g capsune
  • 500 g ananas proaspat sau din conservă
  • 300 g afine
  • 300 g struguri
  • 4 kiwi
  • Compot mandarine
  • 2 banane
  • 3 linguri de miere
  • 2 linguri de suc proaspăt de lime
  • 1 lingură de coajă rasă de portocală sau lime

Mod de preparare:

După ce tai tot ce se poate tăia, fructele se pun într-un bol mare, se adaugă compotul de mandarine și se trece la amestecat. Fructele se țin la rece pentru 15-20 de minute până când se prepară sosul pentru salata de fructe. Într-un castronel se amestecă mierea cât mai fluida cu coaja de portocală sau lime și sucul de citrice. Se răstoarnă peste fructe și se servește imediat. Face sau nu parte din categoria de rețete simple și faine? Nu uita: mănâncă alimente colorate, nu calorice!

Rețete simple și faine: Somon la cuptor cu lămâie și usturoi

Somon la cuptor cu lămâie și usturoi - fain & simplu - rețete simple zonele albastre

Această rețetă ușor de copt cu lămâie și usturoi de somon este delicioasă și necesită doar câteva ingrediente. Pregătește-te să te îndrăgostești de noua ta cină preferată!

Ingrediente:

  • 1 kg somon fillet
  • Câteva felii de lămâi
  • 1-2 crenguțe proaspete de rozmarin
  • 1 lingură ulei de măsline
  • Pătrunjel pentru ornat

Pentru sos

  • 2 linguri ulei de măsline
  • Zeama de la o lâmaie
  • 2-3 căței de usturoi, pisați mărunt
  • Rozmarin și oregano
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 190°C, apoi curăță somonul de solzi.

Într-un bol mic, prepară sosul amestecând zeama de lămâie cu uleiul de măsline, usturoiul pisat, rozmarinul/oregano si piperul. La sfârșit, adaugă sare după gust.

Pune folie de aluminiu pe fundul unei tăvi de cuptor pe care nu uita să o ungi cu uleiul de măsline. Ține cont că folia de aluminiu va trebui să aibă dublul lungimii tăvii, deoarece somonul va fi așezat pe folie, apoi acuperit în întregime iar marginile foliei vor fi închise/rulate pentru ca peștele să se facă înăbușit.

Plasează cele două crenguțe de rozmarin pe folia unsă cu ulei. Poți adăuga și câteva felii de lâmăie dacă vrei. Pune somonul peste rozmarin și lămaie și unge peștele cu sosul de lămâie și usturoi. Încercă să distribui sosul egal. Nu contează dacă somonul este feliat sau întreg.

Pune feliile de lămăie pe somon și închide folia de aluminiu rulându-i marginile.

Pune somonul la cuptor pentru 30 minute. Îndepărtează folia de aluminiu cu grijă și verifică peștele. În funcție de grosimea bucății de somon pe care o ai, s-ar putea să mai trebuiască lăsat la cuptor acoperit pentru câteva minute. Cât timp somonul este în întregime acoperit, culoarea lui va deveni albicioasă.

Când consideri că somonul este făcut (se desface ușor cu furculița) înlătură folia de aluminiu de deasupra. Apoi mai lasă-l în cuptor pentru câteva minute verificând des până cand va căpăta o ușoară crustă aurie. Și gata. Poți spune că nu se încadrează în categoria de rețete simple și delicioase? Nu, până ce nu încerci să o faci!

Gânduri de final

Sperăm că ai găsit cel puțin un preparat în lista noastră care să-ți fi făcut cu ochiul. Recomandarea noastră este să le testezi pe toate și să păstrezi în meniul tău doar pe acelea care ți-au făcut papilele gustative să sară în sus de plăcere.