15 Lucruri de făcut de Ziua Îndrăgostiților alături de partener

15 Lucruri de făcut de Ziua Îndrăgostiților alături de partener

Luna februarie este probabil cea mai așteptată perioadă din an pentru cupluri. Doar este luna în care întreaga lume celebrează iubirea, nu? Adevărul este că, deși mulți spun despre Valentine’s Day că devenit o sărbătoare pur comercială, este tare fain să avem o perioadă în an în care să ne îndreptăm cu toții atenția spre acest sentiment. Până la urmă, după cum știm deja cu toții, nu excelăm la capitolul „exprimarea sentimentelor”. Așadar, un reminder pe an nu strică, mai ales pentru cei dintre noi mai uituci din fire. Iar dacă 14 februarie te găsește în pană de idei, avem pentru tine cincisprezece sugestii pe care să le încerci de Ziua Îndrăgostiților alături de partener.

P.S. Poți încerca oricare dintre sugestiile de mai jos în orice zi din calendar. Nu trebuie să aștepți luna februarie, ziua de naștere, aniversarea voastră de cuplu sau cine știe ce al moment special din an pentru a-ți surprinde sufletul pereche. Pentru sănătatea ta emoțională, dar și pentru sănătatea relației, caută ca timpul petrecut împreună cu partenerul să fie de calitate. Caută ca orice moment să fie special și să vă ajute pe amândoi să deveniți mai buni, să creșteți împreună.

15 Lucruri de făcut de  Ziua Îndrăgostiților alături de partener

1. Planifică o întâlnire la cafea.

Indiferent în ce zi a săptămânii cade 14 februarie, nu o lăsa să treacă pur și simplu. Poate te găsește în timpul săptămânii lucrătoare și ai multe de rezolvat la job. Nu te lăsa descurajat și caută să strecori câteva momente romantice de Ziua Îndrăgostiților alături de partener. Spre exemplu, o cafea în oraș, la una dintre cele mai frumoase cafenele din zonă, intră la fix.

2. Organizează o plimbare cu bicicleta.

Dacă ești norocos și prinzi vreme bună pe 14 februarie, provoacă-ți sufletul pereche la puțină mișcare. O plimbare cu bicicletele prin parc sau prin oraș este un mod tare fain de a vă petrece după-amiaza.

3. Planifică o ședință foto.

15 Lucruri de făcut de Ziua Îndrăgostiților alături de partener

Când v-ați făcut ultima poză, doar voi doi? Pentru o mulțime de cupluri, asta se întâmplă doar în vacanțe. Nu este puțin trist? Unde sunt amintirile oameni buni? Până la urmă nu pentru astea trăim, pentru acele momente faine și simple? Anul acesta, organizează o ședință foto de Ziua Îndrăgostiților alături de partener. La final poți face un colaj simpatic cu ele, pe care să-l pui pe perete în dormitorul vostru. Poate chiar începeți un obicei nou, cum sună asta?

4. Faceți o plimbare.

Poate suna banal, dar nu trebuie să fie așa. Uneori, după o perioadă aglomerată, o simplă plimbare, doar voi doi în aer liber, este tot ce vă trebuie. Poate că există un loc preferat pe care-l frecventați când și când, poate chiar locul în care v-ați cunoscut sau ați avut prima întâlnire. Oricum, oriunde ați merge, vă veți distra cu siguranță pentru că sunteți într-o companie grozavă.

15 Lucruri de făcut de Ziua Îndrăgostiților alături de partener

5. Voluntari împreună?

Ai făcut vreodată voluntariat? Dar împreună cu peroana iubită? Uite, ăsta ar fi un lucru de încercat împreună, cel puțin o dată pe an. Alege o cauză în care să credeți amândoi și caută un loc în zona ta unde poți face asta voluntar. Acest lucru nu doar că vă va face bine amândurora, dar va aduce bucurie și altora. Voluntariatul vă poate face să vă simțiți mai conectați unul cu celălalt și cu comunitatea.

6. Deveniți turiști în propriul vostru oraș.

Oraș sau sat, indiferent unde locuiți, sigur există un loc pe care v-ați dorit să-l vedeți, dar nu ați apucat. Sau poate că sunt câteva locuri faine pe care le-ați vizitat individual, dar nu și împreună. Ei bine, Ziua Îndrăgostiților din acest an s-ar putea să fie momentul ideal. Fă o listă cu zonele de interes din localitate și planifică un tur turistic. Te poți ocupa singur de organizare sau poți opta pentru munca în echipă. Oricum, intrați în rol întrutotul și fii sigur că va fi o zi de neuitat.

7. Faceți un album de însemnări cu relația voastră.

Chiar și partenerii care nu sunt atât de pasionați de lucrul cu mâna se vor bucura de această activitate distractivă. Adună fotografii cu voi din toate momentele importante, bilete de călătorie, de la teatru sau concerte, printați citatele voastre preferate sau versurile piesei pe care ați dansat prima dată. Apoi aranjează-le frumos într-o agendă a relației. Lăsați-vă creativitatea să zburde liberă. Va fi ceva pe care amândoi o vei prețui!

8. Mâncați micul dejun în pat.

15 Lucruri de făcut de Ziua Îndrăgostiților alături de partener
15 Lucruri de făcut de Ziua Îndrăgostiților alături de partener

Pregătește-i persoanei iubite un mic dejun delicios de Ziua Îndrăgostiților și bucurați-vă de el împreună, relaxându-vă în pat. Va fi o schimbare plăcută de ritm față de forfota obișnuită de dimineață.

9. Scrieți scrisori de dragoste unul altuia.

Dacă nu ai mai făcut-o până acum, atunci Valentine’s Day aduce momentul ideal în care să începi. Scrie-i de ce este atât de special pentru tine. Spune-i care dintre calitățile lui/ei le admiri cel mai mult, cum te face să te simți și de ce te-ai îndrăgostit de el/ea. Dacă nu ești sigur de unde să începi, aruncă o privire peste citatele despre sufletele pereche  sau iubire pentru inspirație.

10. Mergeți cu mașina.

Nicio destinație? Nici o problemă. Tot ce ai nevoie pentru această activitate distractivă de Ziua Îndrăgostiților este un sentiment de aventură și un rezervor plin de benzină! Amândoi veți ieși din zona de confort în timp ce explorați un nou teritoriu. Poate suna banal, dar fii sigur că nu va fi așa. Puteți inventa o mulțime de jocuri pe drum, cum ar fi: tu conduci, el sau ea spune doar dreapta/stânga. Și invers.

15 Lucruri de făcut de Ziua Îndrăgostiților alături de partener
15 Lucruri de făcut de Ziua Îndrăgostiților alături de partener

11. Gătiți cina împreună.

O masă specială gătită acasă poate fi mult mai romantică decât să ieși să mănânci la un restaurant. Chiar dacă unul dintre voi nu are abilități demne de bucătar, puteți totuși să pregătiți o cină memorabilă de care vă veți bucura amândoi. Uneori, neîndemânarea aduce sarea și piperul serii.

12 Un maraton de filme romantice.

Domnii probabil strâmbă din nas deja, însă nu trebuie să fie așa. Sunt o mulțime de filme romatice cu povești de-a dreptul memorabile. Spre exemplu, La vita è bella din 1997. Sau, dacă știi că iubitul/iubita nu rezonează cu zona asta ci mai degrabă vrea ceva de acțiune, poți face o listă cu filme din această categorie. Orice vă place vouă. Ideea e să vă relaxați unul în brațele celuilalt, mâncând floricele și privind conținut de calitate.

Citește și: Top 10 Filme românești de aventură

13. O baie cu spumă.

baie cu spumă. Vin
15 Lucruri de făcut de Ziua Îndrăgostiților alături de partener

Imaginează-ți o cadă plină de spumă, înconjurată cu lumânări parfumate. Câteva petale de trandafiri ce plutesc în apă. O tavă lângă pe care stă țanțoș o sticlă de vin roșu, două pahare și un bol mare de căpșuni cu ciocolată. Ce-ar putea fi mai romatic de atât? Dacă nu ai marcat această scenă de Ziua Îndrăgostiților alături de partener, acum este momentul.

14. Cunoașteți-vă mai bine la o sticlă de vin.

Deschideți o sticlă cu cel mai bun vin din casă și adresați-vă reciproc întrebări din cele mai diverse subiecte. Sigur sunt lucruri pe care nu le-ați abordat până acum. Puteți vorbi nu doar despre voi și relația voastră, ci despre viața fiecăruia în parte.

15. Faceți o listă de bifat împreună.

Petreceți ziua pregătind o listă cu tot ceea ce doriți să faceți împreună. Gândiți-vă la următoarele vacanțe, la ce activități noi vreți să aveți împreună, ce mâncăruri să testați sau la ce piese de teatru să mai mergeți. Notați orice momemnte de bucurie vreți să împărțiți unul cu celălalt. La final, organizați-vă să bifați una chiar de atunci. Acest mic joc se poate transforma într-o activitate lunară sau săptămânală de cuplu, în special pentru cei ce se plâng că nu suficient timp pentru romantism.