Lucrul cu mâinile: de ce este important în viața noastră?

Lucrul cu mâinile

Lucrul cu mâinile aduce numeroase beneficii atât pentru minte, cât și pentru trup. Modelarea lutului, tricotatul, cusutul, grădinăritul, pictura sunt doar câteva activități minunate de a-ți stimula creierul. Mai mult decât atât, punându-ți mâinile la treabă, scapi de stres și câștigi concentrare și calm.

Legătura dintre mână și creier este una foarte strânsă. Aceasta creează o putere imensă care îl ajută pe om în creșterea sa. Din acest motiv, copiii ar fi bine să învețe o activitate manuală.

Ca adulți, ritmul în care ne petrecem viața nu ne permite să avem timp pentru lucrul cu mâinile. Chiar dacă ne găsim timp liber pentru sufletul nostru, nu ne trece prin minte să facem asta. Mai degrabă ne uităm la televizor sau ascultăm un podcast fain, decât să facem ceva cu mâinile noastre.

Lucrul cu mâinile, creativitatea și sănătatea mintală

În ziua de astăzi, puține mai sunt meseriile în care munca manuală mai are valoare. Acum, toată atenția este îndreptată către mintea noastră. Câte putem face pentru ceilalți utilizând în principal creierul?

  • „Am printat acest raport din calculator. Cât de repede îl poți analiza?”
  • „Șeful are nevoie de o idee creativă din partea ta. Cât de repede îl poți ajuta?”

Munca manuală mai poate fi întâlnită în domenii precum: construcțiile, agricultura, reparațiile auto sau instalații sanitare și electrice.

Atât munca fizică, cât și munca intelectuală sunt la fel de importante. Pentru a supraviețui, dar mai important pentru a ne dezvolta avem nevoie de amândouă.

Cu toate acestea, când vorbim de lucrul cu mâinile, tastarea la calculator sau desfundarea unei țevi nu contează. Munca despre care vorbim, cea care te ajută să crești este mult mai profundă. Cum poți ajunge să faci din lucrul manual un motor de creștere? Simplu! Creație și transformare.

Pentru a-ți aduce cu adevărat beneficii, lucrul manual trebuie să pornească din inimă. Fie că desenezi, fie că pictezi, croșetezi sau faci o vază din lut, mâinile tale trebuie să dea viață. Rezultatul muncii tale trebuie să aducă un val de energie și emoții pozitive.

Așadar, dezvoltarea ta ca om depinde într-o oarecare măsură și de mâinile tale. Alege să aduci puțină creativitate în viața ta. Pune-ți sufletul la treabă și dă viață artei. Oferă-ți acest cadou pentru sănătatea ta. Spor la lucru manual!