Top 10 Filme românești de aventură

Top 10 Filme românești de aventură

Dacă ești în căutarea celor mai faine filme românești de aventură ai nimerit la fix!

În continuare vei găsi top-ul nostru realizat după scorurile IMDb ale filmelor de acțiune/aventură românești. Aruncă o privire în lista de mai jos, adu-ți popcornul aproape și bucură-te de o seară de filme relaxantă alături de cei dragi.

Top 10 Filme românești de aventură:

10. Colierul de turcoaze (7.3/10 IMDb) – un film din 1986, regizat de Gheorghe Vitanidis.

Rolurile principale sunt interpretate de actorii Florin Piersic, Marga Barbu, Szabolcs Cseh, Alexandru Repan, Ion Besoiu, George Motoi și Ovidiu Iuliu Moldovan.

Top 10 Filme românești de aventură - colierul de turcoaze
Sursa: www.ro.wikipedia.org

Răpirea unui bancher vienez poate declanşa un mare scandal diplomatic şi intrarea trupelor austriece în Ţara Românească, dar eroul şi gaşca ce-l înconjoară dejoacă planurile complotiştilor. Cine este eroul? Ai dreptate! Aventurile lui Mărgelatu continuă. Acesta, alături de partenerul său de nădejde, Buzăde Iepure încearcă să deslușească intrigile diabolice ale lui madam Agatha Slatineanu.

Urmărește episodul de colecție din podcastul Fain & Simplu cu legendarul Mărgelatu:

9. Trandafirul galben (7.4/10 IMDb) – film din 1982, regizat de Doru Năstase. Cel de-al doilea film din seria Mărgelatu, continuând acțiunea din Drumul oaselor.

Rolurile principale sunt interpretate de actorii Florin Piersic, Marga Barbu, George Motoi, Ion Dichiseanu, Ioana Pavelescu] și Traian Stănescu.

Trandafirul Galben - Top 10 Filme românești de aventură
Sursa: www.ro.wikipedia.org
Top 10 Filme românești de aventură

Acțiunea filmului se petrece în Muntenia, în perioada de dinaintea Revoluției de la 1848. Cu banii obținuți pe odoarele lăsate de domnul Tudor Vladimirescu în grija boierului Stroe Grădișteanu, pe care Mărgelatu le-a protejat cu greu de hoți și de oamenii Agiei, sunt cumpărate arme pe care conjurații le transportă de la Viena în Țara Românească. Cu ajutorul acelor arme, organizația conspiraționistă „Frăția” vrea să declanșeze o revoluție.

8. Drumul oaselor (7.6/10 IMDb) un film din 1980, regizat de Doru Năstase. Este primul film din seria Mărgelatu.

Rolurile principale sunt interpretate de actorii Florin Piersic, Marga Barbu, Ion Marinescu, Iurie Darie și Ernest Maftei.

Drumul oaselor
Sursa: www.ro.wikipedia.org

Un grup al „Frăţiei” paşoptiste preia o comoară a lui Tudor din Vladimiri pentru a o schimba pe arme, la Braşov, în lupta cu arnăuţii şi cu propriile lor tentaţii. Personajul principal, probabil ai ghicit, este însuși Florin Piersic în rolul lui Mărgelatu. Un tânăr temut de mulţi, care ajută rezistenţa în lupta împotriva autorităţilor statului. Dacă va reuși sau nu, rămâne să descoperi singur.

7. Pintea (7.6/10 IMDb) – un film românesc din 1976, regizat de Mircea Moldovan, după un scenariu de Vasile Chiriță și Dumitru Mureșan.

Rolurile principale sunt interpretate de Florin Piersic, Nae Ghe. Mazilu, Constantin Diplan, Aristide Teică și Maria Ploae.

Pintea
Sursa: www.ro.wikipedia.org
Top 10 Filme românești de aventură

Acțiunea filmului se petrece în Maramureș, la începutul secolului al XVIII-lea, unde ofițerul român, Grigore Pintea se întoarce in satul natal. După ce află că părinții săi au murit și alți săteni au fost schingiuiți pentru că au protestat împotriva nedreptăților săvârșite de oamenii grofului Bartolok, părăsește armata austriacă și devine haiduc. Cetei sale i se alătură numeroși țărani care doreau să scape din robie, iar Pintea reușește să ocupe Cetatea Chioaruluiși apoi Baia. Viața lui însă urmează să aibe o întorsătură dureroasă, după ce se îndrăgostește de tânăra și frumoasa Iza. Află-i povestea urmărind filmul integral.

6. Capcana mercenarilor (7.7/10 IMDb) – un film românesc din 1981, regizat de Sergiu Nicolaescu.

Rolurile principale sunt interpretate de actorii Gheorghe Cozorici, Sergiu Nicolaescu, Mircea Albulescu, Ion Besoiu, Amza Pellea, Jean Constantin, Colea Răutu, George Mihăiță și Corneliu Gârbea.

Capcana mercenarilor
Sursa: www.ro.wikipedia.org

Acțiunea filmului are loc în iarna anului 1918 în Transilvania de dinainte de Unirea cu România. Țăranii dintr-un sat transilvănean sunt acuzați pe nedrept că ar fi incendiat o fabrică și un depozit de cherestea de către baronul von Görtz, un ofițer de carieră care condusese un regiment în Primul Război Mondial pe frontul din Galiția. Acesta adună o echipă de mercenari și dispune ca represalii uciderea câte unui țăran din fiecare casă. Maiorul Tudor Andrei conduce un mic detașament de soldați care vine în apărarea sătenilor. Mercenarii sunt decimați de grupul maiorului Andrei, iar baronul von Görtz este ucis la final de unul dintre mercenari.

5. Cu mâinile curate (7.7/10 IMDb) –  un film polițist românesc din 1972, regizat de Sergiu Nicolaescu. Rolurile principale sunt interpretate de Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu, Alexandru Dobrescu, Gheorghe Dinică, George Constantin, Ștefan Mihăilescu-Brăila și Sebastian Papaiani.

cu mâinile curate - Top 10 Filme românești de aventură
Sursa: www.ro.wikipedia.org
Top 10 Filme românești de aventură

Este considerat de criticii de film drept primul film polițist românesc.

Acest film prezintă lupta comisarilor Roman (Ilarion Ciobanu) și Miclovan (Sergiu Nicolaescu) cu grupările de crimă organizată din Bucureștiul de după cel de-al Doilea Război Mondial. Dacă va reuși sau nu personajul principal să rezolve cazul poți afla doar urmărind filmul integral.

4. Haiducii (7.7/10 imdB) – film românesc din 1966, regizat de Dinu Cocea după un scenariu scris de Eugen Barbu, Nicolae Mihail și Mihai Opriș. El este primul film din seria Haiducii.

Rolurile principale sunt interpretate de actorii Ion Besoiu, Marga Barbu, Amza Pellea, Toma Caragiu, Jean Constantin, Fory Etterle și Ion Finteșteanu.

haiducii
Sursa: www.ro.wikipedia.org

Acțiunea filmului se petrece în secolul al XVIII-lea, în Muntenia din plină epocă fanariotă. Amza (Ion Besoiu), căpitanul unei cete de haiduci, este trădat de fratele său de cruce, Sârbu (Amza Pellea), și ajunge la ocnă. Ros de ambiții și însetat de avere, Sârbu intră în slujba domnitorului fanariot și devine căpitan de arnăuți. El se însoară cu fiica vel-vistiernicului Dudescu, pe care îl acuză apoi de trădare pentru a-i lua averea. Dar Amza, evadat de la ocnă, dorește să se răzbune pe cel care l-a vândut.

3. Nemuritorii (7.8/10 IMDb)– film din 1974, regizat de Sergiu Nicolaescu.

Rolurile principale sunt interpretate de Amza Pellea, Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu.

nemuritorii
Sursa: www.ro.wikipedia.org

Acțiunea filmului are loc după zece ani de la uciderea lui Mihai Viteazul (1601), când un grup de viteji din fosta lui oaste rătăciți prin diferite orașe ale Europei hotărăsc să se îndrepte spre patria lor, având cu ei o ladă și steagul celor trei țări românești unite (Moldova, Țara Românească și Transilvania). Prin ce aventuri vor trece personajele, ce obstacole vor întâmpina și mai cu seamă, vor reuși ei să facă ceea ce și-au propus? Urmărește filmul și descoperă!

Top 10 Filme românești de aventură

2. Revanșa (7.8/10 IMDb) –  film din 1978, regizat de Sergiu Nicolaescu. Acest film continuă acțiunea din filmul Un comisar acuză (1974).

Rolurile principale sunt interpretate de actorii Gheorghe Dinică, Sergiu Nicolaescu, Jean Constantin, Amza Pellea, Ion Besoiu și Mircea Albulescu.

revansa
Sursa: www.ro.wikipedia.org

Filmul urmărește destinul principalelor personaje din Un comisar acuză la începutul anului 1941. După ce fusese împușcat la finalul filmului anterior și crezut mort, comisarul Moldovan revine pentru a-și lua „revanșa” față de Paraipan și de colonelul Zăvoianu, vinovați de moartea mamei sale și de încercarea de ucidere a sa. Lupta comisarului cu legionarii se desfășoară pe fundalul evenimentelor tulburi din ianuarie 1941 care au culminat cu rebeliunea legionară. Moldovan reușește să-l omoare pe Paraipan și să-l aresteze pe Zăvoianu, dar în încercarea de a-l aresta pe Horia Sima îi este ucis unicul său copil.

1. Brigada Diverse în alertă! (8.5/10 IMDb) – prescurtat uneori B.D. în alertă, este un film de comedie românesc din 1971, regizat de Mircea Drăgan.

Rolurile principale sunt interpretate de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, Dem Rădulescu, Jean Constantin și Iurie Darie.

Brigada diverse în alertă - Top 10 Filme românești de aventură
Sursa: www.ro.wikipedia.org

Acest film este al doilea din seria B.D. și prezintă două cazuri rezolvate de Brigada Fapte Diverse (prescurtată B.D.) a unei secții de miliție din România comunistă: descoperirea și anihilarea unei bande de răufăcători care punea în circulație bani falși, cumpărând tablouri valoroase de la colecționari amatori și revânzându-le apoi la „Consignația”, și destrămarea unei rețele de hoți din locuințe din care făcea parte un grup de femei (Vasilica Tastaman, Carmen-Maria Strujac, Lucia Boga, Mihaela Nedelcu) ce se dădeau drept văduve, spre a stârni compasiunea unora creduli și a-i jefui.