Ce este zona de confort?

Ce este zona de confort?

Probabil ți s-a spus de multe ori că este bine să ieși din zona de confort. Dacă vrei venituri suplimentare, prieteni noi și de calitate sau să-ți întâlnești sufletul pereche, trebuie să faci acest efort. Dar ce înseamnă de fapt asta? De unde trebuie să ieși mai exact? Care sunt limitele?

Ce este zona de confort?

Poate nu știai, dar acest concept a apărut în 2009. Exact, foarte curând! Greu de crezut, nu? Este atât de populară expresia încât ai fi zis că are cel puțin cincizeci de ani. Definiția a rămas neschimbată încă de atunci.

Zona de confort este o stare psihologică în care totul îți pare familiar.

Gândește-te că discuți cu cel mai bun prieten al tău. Sunteți la locul vostru și mâncați mâncarea voastră preferată. Vă înțelegeți de minune și totul curge cât se poate de natural. Nu simți niciodată anxietate sau stres atunci când ești cu el nu? Asta înseamnă că el face parte din zona ta de confort.

Hai să mergem și în zona profesională. Dacă ai un loc de muncă, în care ai adunat peste cinci ani vechime, probabil puține îți sunt necunoscute. Zi de zi, la program, luând rând pe rând fiecare sarcină în parte, cu siguranță ești familiarizat cu postul. Știi ce ai de făcut și execuți destul de rapid. Și în acest caz se poate spune că locul de muncă a devenit confortabil.

În zona de confort este posibil un nivel de performanță constant.

Ce înseamnă asta? Unde duce confortul? La o scădere. În momentul în care ceva sau cineva a ajuns familiar, interesul scade, la fel și evoluția.

Oamenii au acest talent. Când sunt mici visează să ajungă într-un punct, iar când reușesc, se opresc. Pentru că totul este simplu și cunoscut, pentru că  nimic nu-I mai surprinde, cad în monotonie. Uită cu totul de entuziasm și de dorința de a fi mai bun. De multe ori, uită să mai trăiască! Acesta este riscul cel mai mare la care ființa umană se expune rămânând prea mult în zona de confort.

Gândește-te, vrei o viață de care să-ți aduci aminte cu drag, una din care să ai de povestit nepoților? Atunci trebuie să faci un mic efort! Adevăratele amintiri memorabile se nasc în afara zonei tale de confort.