Cât de important este umorul în relația de cuplu

Cât de important este umorul în relația de cuplu

Pentru mine contează ca partenerul să aibă simțul umorului!” – cât de des ai auzit asta? Bărbat sau femeie, pare că toată lumea caută același lucru. Dar cât de mult contează umorul în relația de cuplu?

Mulți ar spune că respectul, iubirea, încrederea, buna comunicare sau ascultare sunt factorii principali după care se ghidează oamenii atunci când își aleg partenerul de viață. Așa este, toate acestea sunt importante într-un cuplu, dar se pare că umorul ocupă un loc aparte. Majoritatea oamenilor punând în topul listei lor de caracteristici al partenerului ideal: simțul umorului.

Cât de important este umorul în relația de cuplu

Vara aceasta la Fain&Simplu, umorul a devenit subiectul principal al discuțiilor. Mihai Morar a decis să aducă zâmbetul pe buzele românilor și a invitat numai oameni pentru care comedia este un fel de a fi. Printre invitații săi se numără și Anca Dinicu, care a povestit o mulține de întâmplări hazli, numai bune de luat în vacanță.

Celebra actriță de comedie nu s-a sfiit să vorbească despre statusul ei în dragoste, însă răspunsurile sunt pe măsura profesiei. Întrebată dacă umorul în relația de cuplu contează, aceasta a spus:

„Pentru mine da, dar nu știu dacă pentru bărbați contează, că altfel eram luată de mult, la cât de amuzantă sunt.”Anca Dinicu

Anca Dinicu la Fain&Simplu

Pentru Anca, partenerul ideal este cel care o face să râdă, să se simtă bine în majoritatea timpului, nu cel ce o face doar să zâmbească când și când. De unde această preferință? Probabil, ca în majoritatea cazurilor, nevoia de umor în cuplu s-a născut din familie. În cadrul discuției, Anca a amintit de tatăl ei pe care îl consideră unul dintre cei mai amuzanți bărbați pe care i-a cunoscut.

„Venise o vecină în vizită și, la un moment dat, era o reclamă la televizor cu o cremă antirid. Eu am întrebat: De la ce se fac ridurile? Și tata a zis: De la musafiri tăticule.” – Anca Dinicu

Dacă vrei să descoperi mai multe din viața personală a actriței, întâmplări haioase sau pline de emoție, te invităm să urmărești episodul 082, Fanny&Simplu cu Anca Dinicu.

Revenind la umorul în relația de cuplu, se pare că acesta este un factor determinant în ceea ce privește durabilitatea unui parteneriat. Dacă omul de lângă tine nu știe să facă haz de necaz, cum altfel să treceți peste momentele dificile, nu? Studiile spun că râsul este deosebit de important într-o relație, acesta aducând valoare în cuplu sub diferite forme.

Valoarea umorului în relația de cuplu

1. Bunăstare subiectivă

Părerea ta despre sănătatea generală și satisfacția în viață este denumită bunăstare subiectivă. Atunci când partenerul tău de viață îți aduce zilnic zâmbetul pe buze, când te face să râzi în hohote, starea ta de spirit este una bună. Astfel, părerea ta despre viața pe care o trăiești este una bună.

2. Calitatea vieții

Atunci când te simți bine alături de partenerul tău de viață, calitatea vieții se îmbunătățește semnificativ.

3. Satisfacția rațională

Psihologul Laura Kurtz, cunoscut la nivel mondial, a cercetat legătura dintre râs și dragoste. Rezultatul? Se pare că persoanele care formează un cuplu și care râd foarte mult împreună au de obicei relații romantice de calitate superioară. Odată ce simți că trăiești o relație de calitate, satisfacția rațională este și ea la nivel înalt.

4. Angajament

Oamenii care râd împreună se străduiesc mai mult să păstreze angajamentul în viața personală. Studiile spun că umorul în relația de cuplu duce la prietenie, iar loialitatea devine o calitate respectată de ambi parteri.

5. Comunicare eficientă

Cuplurile pentru care umorul face parte din rutina zilnică, sunt mult mai deschise și mai înțelegătoare. Comunicarea este mult simplificată, partenerii înțelegându-se mult mai rapid unul pe celălalt. Mai mult, conflictul în cuplu este mult diminuat datorită puterii lor de a face haz de necaz împreună.