10 SFATURI pentru AUTOPROMOVARE

10 SFATURI pentru AUTOPROMOVARE

Ai înțeles că a te promova pe tine însuți nu înseamnă laudă sau egoism și ești gata să spui oamenilor cine ești și ce poți face? Perfect! Avem pentru tine zece sfaturi pentru autopromovare care îți vor ușura drumul.

Citește-le cu atenție și notează-le în agenda ta preferată. Aruncă o privire asupra lor o dată la ceva vreme. Poate la finalul articolului te vei simți motivat să începi, însă omul are talentul de a uita rapid cele învățate. Scrisul de mână te va ajuta ca prin magie să reții și să practici cu rigurozitate cele aflate. Apoi, repetiția este mama învățăturii! Nu este suficient să le vezi o sigură dată pentru a te ajuta în drumul tău spre informarea oamenilor cu privire la calitățile, aptitudinile și cunoștiințele tale.

10 SFATURI pentru AUTOPROMOVARE

1. Trece de la a vorbi despre responsabilitățile tale la a spune povești despre realizările tale. În loc să spui: „Am responsabilitatea de a introduce datele despre firmă în softul companiei”, la „Săptămâna trecută, managerul meu a avut o urgență de rezolvat. Lucram la un alt proiect atunci când a plecat, dar am reușit să introduc cu exactitate peste 5.000 de cuvinte și să finalizez și raportul anual. Așteaptă până îl vezi!”

2. Folosește numere atunci când este posibil. De exemplu: „Am fost surprins să realizez că am avut o medie de 10.000 RON în vânzări lunare pentru companie anul trecut.”

3. Vorbește cu pasiune despre ceea ce ai citit sau învățat. Spune ceva de genul: „Cursul la care am participat săptămâna trecută mi-a oferit multe instrumente pe care le folosesc acum pentru a-mi crește productivitatea.”

4. Oferă ajutorul tău altora. „Îți voi trimite cu plăcere articolul meu care arată cum să faci asta.”

5. Vorbește și oferă-te voluntar atunci când ți se arată oportunități de a-ți folosi punctele forte. De exemplu, spune: “Pot sa fac asta! Este similar cu un proiect pe care l-am făcut anul trecut.” – în loc să apreciezi doar proiectul care ți s-a prezentat.

6. Gândește-te la tine ca la un reprezentant de vânzări care comercializează ajutor.

7. Găsește oameni care să te promoveze și, în schimb, procedează la fel. Găsește prieteni și clienți care te vor susține pe tine și munca ta. Fă troc de complimente autentice!

8. Întocmește o listă cu realizările tale majore.

9. Ține un jurnal cu realizările tale zilnice. Asta te va ajuta să-ți fixezi în minte lucruri valoroase pentru autopromovare și bonus, îți va crește stima de sine.

10. Fă-ți un obicei de a aduce bunătăți oamenilor cu care lucrezi, atunci când o sarcină sau un proiect major este finalizat.