Caligrafia: 6 beneficii pentru minte, trup și suflet

Caligrafia este o ramură a artei care se ocupă cu scrierea cuvintelor într-un mod frumos. Mai presus de asta, este un mod de a vedea viața și de a spune ceea ce vezi.

Caligrafia: 6 beneficii pentru minte, trup și suflet

Poate ai avuzit de ea, însă nu ți-a atras atenția până acum. Pare ceva vechi, de care omul nu mai are nevoie. Până la urmă, trăim în era vitezei, cine mai are timp să scrie frumos? Mai cu seamă, când în majoritatea timpului tastăm în loc să scriem.

Da, este o artă veche, dar asta nu înseamnă că nu e actuală. Caligrafia este modul în care oamenii s-au cunoscut pe ei înșiși de ani de zile. Mai mult decât atât, practicând această artă, ai parte de mult mai multe beneficii decât ai putea crede.

Caligrafia: 6 beneficii pentru minte, trup și suflet

1. Caligrafia te ajută să obții informații rapid

Învățarea artei de a scrie frumos, schimbă modul în care mintea ta funcționează. Când te concentrezi să faci literele clar și armonios, creierul tău construiește noi căi neuronale. Unde mai încape și faptul că bucuria este nemărginită. Nu crezi? Scrie astăzi o scrisoare către cel mai bun prieten și mai scrie una după ce faci o oră de caligrafie. O să arate total diferit. O să vrei să scrii mai mult, mai profund, mai sincer.

2. Te vei concentra mai mult timp

Scrisul de mână apasă pe un buton în mintea noastră care este responsabil cu memoria și învățarea. Ai nevoie de răbdare pentru a face toate literele conform abecedarului. Îți trebuie o doză de concentrare pentru a rămâne prezent în arta ta. O notificare la telefon, o mișare greșită și litera este o ruină. Așadar, prin caligrafie, îți înveți creierul să fie mai mult timp focalizat pe ceva.

3. Caligrafia este bună pentru sănătatea ta mintală

Știai că arta de a scrie de mână îți pune la treabă toate simțurile? Este adevărat, ai nevoie de toate pentru a livra un cuvât scris frumos. Mai mult, este o activitate creativă care te va ajuta să scapi de stres și de gândurile nefolositoare.

4. Caligrafia nu este scumpă

Dacă vrei să te apuci de pictat ai nevoie de multe ustensile, care de regulă au un preț ridicat. În caligrafie nu ai nevoie de foarte multe lucruri, iar prețurile sunt mai modeste comparativ. Tot ce-ți trebuie sunt: un stilou, o pennă, cerneală și hârtie.

După un timp, când devi profesionist, poți chiar să-ți recuperezi investiția. Cum? Dând lecții altor oameni. Nu ai privit partea asta a monedei până acum, nu? Gândește-te, s-ar putea să fie o afacere de succes pentru tine.

5. Aduce un suflu nou camerei în care locuiești

Un motiv foarte bun de a învăța această artă este faptul că poți crește factorul hyggy în casa ta. Poți face foarte multe obiecte decorative atât pentru tine, cât și pentru familie sau prieteni. Mai mult, până și aici este rost de a deazvolta o mică afacere online. Majoritatea oamenilor adoră să-și decoreze casa, așadar, poți folosi asta în avantajul tău.

6. Dezvoltare spirituală

Știi că sunt specialiști care citesc omul după scris? Felul în care ne luăm notițe de mână spune foarte multe despre noi. Pornind pe calea caligrafiei pornești de fapt pe un drum către tine. Cu fiecare text scris începi ușor și lin să scoți afară lucruri de mult uitate în sertare. Este și asta un alt fel de meditație.

Acum că ai aflat mai multe despre această artă, sperăm că o să-i dai o șansă. Noi credem că o să-ți placă și că o să te ajute. Spor!