Crezi că partenerul tău își pierde interesul? 7 Modalități de a trece peste

Crezi că partenerul tău își pierde interesul? 7 Modalități de a trece peste

A simți că partenerul tău își pierde interesul față de tine, față de relație poate fi greu de acceptat. Asta pe bună dreptate! Nimănui nu-i place să piardă persoana iubită, să se simtă pierdut, abandonat sau rănit. Cu toate acestea, nu trebuie să rămâi acolo. Amintește-ți diferența dintre suferință și durere. Alege să fii bine tu cu tine, chiar dacă doare. Există lucruri care te-ar putea ajuta să faci față situației. Noi am selectat doar câteva și te îndrumăm spre a le testa. S-ar putea să-ți mulțumești mai tâziu pentru curaj.

Crezi că partenerul tău își pierde interesul? 7 Modalități de a trece peste

Amintește-ți valoarea

În loc să te concentrezi pe „dacă” partenerul tău își pierde interesul, poți să-ți schimbi gândurile către sentimentul tău de valoare de sine. Ia în considerare ce simți despre tine și, dacă este necesar, adaptează-ți gândurile pentru a te concentra pe pozitivitate. Nu vorbim de una toxică, în care să te forțezi să vezi în jur doar curcubee și unicorni. Mai degrabă, ia-ți timp să te apreciezi la adevărata ta valoare cu plusuri și minusuri. Uită-te la tine cu compasiune și alege iubirea de sine în detrimentul judecății.

Află mai multe despre ciclul abuzului

Dacă ești într-o relație abuzivă, ai putea crede că partenerul tău își pierde interesul. Ce se întâmplă de fapt? Relațiile abuzive implică adesea cicluri de abuz urmate de un comportament pozitiv înainte ca ciclul să se reia. Dacă acesta este cazul pentru tine, a face față ar putea implica să mergi mai departe și să-ți amintești că meriți mai mult.

Citește și:

Angajarea în hobby-uri

Concentrarea doar pe faptul că partenerul tău își pierde interesul pentru relație îți poate perturba viața de zi cu zi. Ia în considerare să îți petreci timpul mai degrabă concetrându-te pe un hobby. Fă ceva care să-ți aducă fericire în viață. Poate pare mic, însă este o formă de îngrijire de sine pe care mulți oameni o uită.

Construirea unui atașament sănătos

Psihologii spun că un atașament sănătos îți poate ajuta partenerul tău să se simtă în siguranță în relație. Arată-i că ești acolo pentru el, iar asta îl poate încuraja să-ți împărtășească nevoile, grijile și gândurile.

Crezi că partenerul tău își pierde interesul? 7 Modalități de a trece peste
Crezi că partenerul tău își pierde interesul? 7 Modalități de a trece peste

Amintește-ți că s-ar putea să nu aibă nimic de-a face cu tine

Partenerul tău poate părea dezinteresat de relație pentru că este stresat sau copleșit de altceva. Ar putea avea probleme cu cariera sau sănătatea, iar astfel s-ar putea manifesta ca fiind dezinteresat. Încearcă să te pui în poziția ascultătorului și să descoperi prin întrebări simple și fără judecată ce-l preocupă.

Comunică-ți preocupările

Expertul în întâlniri Liam Barnett sugerează să vorbești cu partenerul tău despre cum te simți. A vorbi despre asta te poate ajuta să „Vezi unde se află el în relație. În acest fel, vei înțelege mai bine de ce ai avut impresia că își pierd interesul și care este următorul pas cel mai bun de făcut”.

Vorbește cu un profesionist

Dacă nimic din lista noastră nu îți este de ajutor în procesul de vindecare, nu exclude părerea unui specialist. Un terapeut te poate ajuta să îți rezolvi sentimentele și să înțelegi situația în ansamblul ei. În plus îți pot valida emoțiile într-un loc sigur, fără judecată.