7 motive pentru care este important să ai un hobby (și 25 de idei cu care poți începe)

sursă foto: unsplash.com

Una dintre părțile mai puțin bune ale vieții în secolul 21 este ritmul alert: întotdeauna pare că nu există niciodată suficiente ore într-o zi pentru a realiza totul. În haosul agitat în care devine uneori viața noastră, avem tendința să uităm de noi înșine și de ceea ce este cu adevărat important.

Aici intervin hobby-urile, pentru a ne aminti că alegerile pe care le-am făcut până acum au un raționament solid și că a ne distra din când în când nu va face decât să ne ajute. Dacă te îndoiești de efectele pozitive pe care hobby-urile le pot avea asupra vieții noastre, iată șapte motive pentru a te convinge de bunătatea pură pe care o poartă:

Eliberare de stres

Atunci când te simți copleșit, hobby-urile sunt acolo pentru a te ajuta să scapi de stres și să te relaxezi. Spre exemplu cititul te poate purta într-un nou univers și va avea un efect de relaxare asupra ta.

Interacțiune socială

Hobby-urile sunt o modalitate excelentă de a întâlni oameni cărora le place să facă aceleași lucruri ca și tine. Nu există nimic mai satisfăcător decât să găsești o persoană cu aceleași interese.

Provocări

Există sarcini care necesită timp pentru a învăța și a se perfecționa, iar multe dintre ele se încadrează în categoria hobby. De exemplu, recent am început să cânt la chitară și se dovedește a fi o provocare – este nevoie de multă muncă grea, practică și răbdare.

Dezvoltare personală

Hobby-urile îți vor deschide ochii către o nouă lume de posibilități și te vor ajuta să înțelegi mai bine perspectiva celorlalți. Cititul te poate ajuta să-ți dezvolți empatia și te va duce în locuri pe care nici măcar nu ai visat să le vizitezi – oferindu-ți lecții pe parcurs.

Încredere în sine

Dacă ești bun la ceva, vei începe să te simți destul de încrezător în tine și tocmai asta încurajează hobby-urile. Faptul că vei deveni conștient de acest lucru mă va face încrezător, iar această încredere se va reflecta în interacțiunile tale.

Productivitate

Când ai un hobby, nu trebuie să-ți faci niciodată griji că te plictisești sau că îți pierzi timpul. În schimb, vei explora interesele, îți vei dezvolta abilități și vei îmbunătăți cunoștințele în timp ce te distrezi.

Îmbogăţire

Când oamenii te întreabă ce faci în timpul liber, hobby-urile sunt cel mai simplu raspuns. Împărtășirea hobby-urilor tale cu ceilalți îi face pe oameni să fie mai interesați de ceea ce îți place și mai învestiți în tine ca persoană.

25 de idei de hobbyuri

Dacă te afli în lipsă de idei și dorești să-ți găsești o nouă oupație pentru timpul liber care să te și relaxeze ți-am pregătit în cele ce urmează o listă de idei:

Cititul

Sunte susținători al relaxării cu o carte bună. Fă-ți o ceașcă de cafea și începe să explorezi noi universuri. Fiecare carte este o viață nouă trăită.

Gătitul

Testarea diferitelor rețete și învățarea despre noi culturi prin bucătăria lor nu te poate duce niciodată în rătăcire. Experimentează puțin cu dieta și extinde-ți orizonturile.

Pescuit

Apa, undița și liniștea: doar tu și natura, în pace unul cu celălalt.

Cusut

Creați ținute noi pentru păpușile copiilor tăi și treceți la crearea propriilor articole vestimentare – nimic nu este mai unic decât ceea ce creezi.

Meşteşuguri

O mare de proiecte personalizate așteaptă să alegi unul și să începi: joacă-te cu culorile, țesăturile și dă drumul la creativitate.

Mișcarea

Alegerea de a face sport te va face mai fericit și mai sănătos, datorită endorfinelor eliberate și a beneficiilor exercițiilor fizice.

Grădinarit

Crește-ți propriile legume și nu trebuie să te mai întrebi niciodată despre originea salatei tale.

Scris

Creați universuri, jucați-vă cu caracterizările, înțelegeți mai bine psihologia umană și lăsați-vă imaginația să preia controlul.

Drumeții

Explorează natura din jurul tău, în timp ce îți tonifică corpul și întâlnește noi prieteni.

Fotografie

Aflați ce face o fotografie grozavă, jucați-vă cu iluminarea, unghiurile și umbrele.

Călătoriile

Faceți cunoștință cu oameni din alte culturi, aflați despre istoria țărilor și obțineți o mai bună înțelegere a lumii.

Scrapbooking

Păstrează-ți toate amintirile într-un singur loc frumos, lucrat manual.

Prelucrarea lemnului

În loc să încercați să găsiți raftul perfect, construiți-vă unul – vă va lăsa să vă simțiți mai împuterniciți decât oricând.

Desen

Creează schițe ale lumii din jurul tău și antrenează-ți mâinile pentru a actualiza capodopere.

Dans

Eliberează-te și lasă-ți corpul să vorbească: stăpânește mișcările diferitelor dansuri și învață componentele lor principale.

Origami

Lasă-ți mâinile să creeze ceva frumos și învață răbdare pe parcurs.

Coacerea

Coaceți delicii delicioase și vedeți cum oamenii se încântă în căutarea produselor de patiserie în timp ce intri în cameră.

Rezolvarea de puzzle-uri

Lucrați-vă abilitățile de logică cu cuvinte încrucișate sau puzzle-uri. După un timp, creierul tău te va uimi de cât de repede poate capta tipare.

Construirea

Învață să fii răbdător și meticulos în timp ce construiești structuri complexe și detaliate.

Drumeții

Descoperiți provocările de a pune tot ce aveți nevoie într-un singur rucsac și de a porni; învață despre tine și despre ceilalți pe parcurs.

Caligrafie

Nu vă simțiți niciodată jenați când semnați din nou un card. Deveniți, în schimb, persoana potrivită care scrie carduri.

Broderie

Faceți pături personalizate, creați-vă propriile modele și vedeți cât de orientat spre detalii sunteți cu adevărat.

Tricotare

Echipați-i pe cei dragi cu haine calde și ajutați-i să se îmbrace pentru iarnă.

Confecţionarea lumânărilor

Experimentați cu combinații de ingrediente și găsiți-vă parfumul personal, distinct.

Voluntariat

Îmbunătățiți viața altora rămânând activ în comunitatea dvs. și obțineți un sentiment de umilință în acest proces. Citește mai multe despre de ce să faci voluntariat AICI.

Indiferent de hobby-ul ales, nu există o zi mai bună pentru a începe decât astăzi. Succes!