Top 5 alimente de neratat vara

Vara este anotimpul cel mai delicios! Ai posibilitatea să te bucuri de zeci de alimente cu adevărat proaspete. Zeci de fructe și legume te așteaptă la fieare colț de stradă. Mai jos am pregătit pentru tine un top 5 alimente de neratat vara aceasta.

Top 5 alimente de neratat vara

1. Pepenele verde

Poate știi că este un fruct bogat în apă, care te va ajuta să rămâi hidratat în zilele de călduroase. Dar știai că te ajută să-ți menții memoria ascuțită și starea de bine? Mai mult, pepenele verde este un aliment de neratat vara pentru că îți ține corpul răcoros.

Încă nu știi dacă să-l pui sau nu pe lista ta de cumpărături? Nu uita încă un lucru. Având atât de multă apă, pepenele verde te ajută să ai o siluetă de invidiat. Poți mânca un pepene întreg fără grija costumului de baie.

2. Porumbul este de neratat vara!

Nimic nu spune că a venit vara mai tare decât porumbul. Avem dreptate? Gândește-te numai la mirosul simțit atunci când te plimbi pe faleză. Porumbului proaspăt fiert sau cel copt îți lasă pur și simplu apă-n gură. Delicios!

Pe lângă faptul că are un gust foarte bun, porumbul aduce și multe beneficii pentru sănătate. De exemplu, știai că porumbul acționează ca o pereche de ochelari de soare naturali? E adevărat. Acesta te pot ajuta să previ orbirea sau alte probleme ale ochilor.

3. Roșiile

Înainte de a ieșii afară vara știi că trebuie să folosești cremă de soare, da? În ziua de astăzi, este la fel de importantă precum apa. Nu uita de ea! Ai grijă să fie mereu în geanta sau în ghiozdanul tău.

Dacă vrei un ajutor în plus în fața soarelui, încearcă să adaugi roșii în dieta ta. Acestea îți pot proteja pielea împotriva arsurilor solare. Așadar, încearcă pe timp de vară să consumi cât mai multe roșii săptămânal.

4. Afinele sunt de neratat vara aceasta

Pe lângă aroma lor delicioasă, care îți va gâdila papilele gustative, acestea vin și cu o serie de beneficii. Afinele sunt de neratat vara pentru că te ajută în prevenirea oboselii musculare. La cât de mult colindăm parcurile sau străzile orașului în această perioadă a anului, chiar avem nevoie. Așadar, nu ezita să le pui pe listă.

5. Cireșele

Aceste fructe te vor ajuta să-ți revi mai repede după sport și să dormi mai liniștit. Mai mult decât atât, cireșele te vor ajuta să slăbești. Exact, ai citit bine. Cireșele te ajută să devi mai slab. Așadar, pentru un corp de vis, ai grijă să mănânci cât de des poți aceste fructe delicioase.