De ce este important să bei apă

De ce este important să bei apă

Sezonul cald ne împinge să consumăm mai multe lichide. Sucuri, cocktailuri, ceaiuri reci către toate ne întindem mai tare decât către apă. De ce? Zahărul este principalul responsabil. Toți specialiști ne spun „este important să bei apă” sau „consumă minim doi litrii de apă pe zi”. Cu toate acestea nu o facem!

Motivul principal pentru care oamenii nu beau apă este necunoașterea. Nu știm de ce trebuie să bem apă. Hidratarea nu este un stimul pentru noi. Când apa și sucul sunt la îndemâna ta, iată cinci motive pentru care să alegi să bei apă.

De ce este important să bei apă? 5 MOTIVE

1. Apa ajută la digestie și la eliminarea deșeurilor din corp

Saliva este ajutorul de bază pentru digestie. Cu toate acestea, fără apă, aceasta nu poate descompune aplimentele și nutrienții. Trebuie să bei apă dacă îți dorești să profiți de toate beneficiile alimentelor consumate și să ai un scaun sănătos.

Mai mult, rinichii, intestinele și ficatul depind de apă pentru a funcționa cum trebuie. Așadar, ajută-ți corpul după ce mănânci și bea apă, nu suc sau alte băuturi care conțin zahăr.

2. Să bei apă înseamnă să-ți controlezi caloriile

Nu vei scăpa de kilogramele în plus prin magie. Dacă bei un pahar de apă, nu înseamnă că cifra de pe cântar o să fie mai mică peste noapte. Este un proces de durată. Apa, dar și alimentele care conțin multă apă te vor ajuta să ai silueta mult visată.

3. Apa te face un sportiv mai bun

Dacă ai prea puțină apă în corp, mușchii tăi nu mai funcționează la capacitate înaltă. Performanța ta sportivă scade. Așadar, nu uita să bei apă înainte, în timpul și după fiecare antrenament.

Activitatea fizică, fie și joaca cu cei mic, consumă resurse. De câte ori nu te-ai trezit transpirat după ce ai petrecut timp cu copilul? Ai grijă de tine! Cum ai grijă ca celui mic să nu-i lipsească apa din ghiozdan, ține minte să ai și tu sticla pregătită.

4. Să bei apă înseamnă mai puține dureri de cap

Lipsa apei din corp duce la durere. Cele mai întâlnite sunt durerile de cap. Ai așa ceva? Cât de des? Te-ai gândit că este din cauza apei? Dacă îți amintești să consumi cantitatea recomandată de lichide pe zi, o să vezi o îmbunătățire. Începe astăzi și peste o săptămână o să fii uimit de magia apei.

5. Apa îți menține pielea strălucitoare

Ai mereu în geantă o cremă de mâini? Strugurelul nu-ți lipsește niciodată? Adaugă sticla de apă lângă cele două produse. În timp, o să rămâi doar cu unul: apa. Pielea are nevoie de apă la fel ca fiecare organ din corp. Nu fi zgârcit și oferă-i trupului tău ce-i trebuie. Până la urmă îți dorești să arâți și să te simți bine, nu? Fă un mic efort acum, o să-ți mulțumești mai târziu.