De ce mințim fără motiv?

Toți mințim! Nu poți spune că n-ai făcut asta până acum. Uneori o facem pentru un scop, de exemplu ca să ieșim dintr-o situație, dar alteori mințim pur și simplu. Ne trezim spunând ceva neadevărat chiar și când nu trebuie. Ți s-a întâmplat? Iată 5 motive pentru care mințim fără motiv.

De ce mințim fără motiv?

De ce mințim fără motiv?

1. Pentru că ne simțim neplăcut

Când spui adevărul, renunți la control. Unii oameni nu sunt pregătiți pentru asta, așadar mint. Poate vor să controleze o situație sau să obțină un răspuns anume, care nu poate veni din adevăr. Mai mult, oamenii se pot simți neplăcut sau incomozi atunci când aud acel adevăr.

2. Pentru că ne este teamă să-i dezamăgim pe alții

Se întâmplă foarte des acest lucru. Unele persoane au așteptări de la noi, iar dacă lucrurile nu ies pe placul lor, devin agresivi. Așadar, dacă nu-ți dorești un conflict, alegi minciuna ca zid de apărare. Cum s-ar spune, mai bine o minciună mică acum, decât un conflict mare mai târziu.

3. Mințim fără motiv pentru că minciuna este importantă pentru noi

Acesta este unul din motivele principale! Unii oameni mint pentru că este important pentru ei. Probail ai pățit și tu asta, dar nu ai realizat până acum. Se întâmplă des să facem astfel din dorința de a ne proteja ego-ul. Vedem minciuna ca pe o soluție când, de fapt, băgăm murdăria sub preș. Încearcă să fii atent la ceea ce spui despre tine.

4. Mincinoși patologici

Aceasta este o categorie cu totul diferită față de ce am prezentat până acum. Există pe lumea asta oameni care mint chiar și pentru cele mai mici lucruri. Spre exemplu culoarea cănii pe care o au în mână sau cu ce s-au îmbrăcat ieri sunt motive de mințit în ochii lor. Acele persoane suferă de o boală care nu poate fi vindecată, ei trebuie acceptați și iubiți așa cum sunt.

5. Mințim fără motiv pentru că spunem adevărul

Cel puțin asta este în mintea noastă. Uneori stresul sau presiunea pusă pe umerii noștri ne poate face să mințim fără să vrem cu adevărat asta. Noi răspundem la întrebări sau povestim fapte cu credința că spunem adevărul. În realitate, mintea noastră ne joacă feste și nu vedem realitatea cu aceeași ochi.

Mai mult, dacă cineva aduce dovezi pentru a ne demonstra că mințim, ne retragem sau atacăm. Asta se întâmplă pentru că mintea noastră refuză pur și simplu să accepte adevărul.