5 reguli pentru vară! – Cum să te îmbraci în sezonul cald

5 Reguli pentru vară! - Cum să te îmbraci în sezonul cald

Temperaturile deja încep să crească în termometru. Este timpul să ne reogranizăm dulapul! A venit momentul să scoatem hainele de vară în față și, de ce nu, să ne reîmprospătăm garderoba. Mai jos câteva reguli pentru vară de care ar fi bine să ți cont.

  1. Alege haine din materiale ușoare
  2. Ai grijă să incluzi țesături respirabile
  3. Ascunde-te de soare
  4. Nu renunța la sacou, alege-l doar cu o mai mare grijă
  5. Alege-ți îmbrăcămintea în culori deschise

REGULI PENTRU VARĂ

Alege haine din materiale ușoare

Ca regulă generală, cele mai bune țesături pentru vară sunt cele ușoare. De exemplu inul sau bumbacul sunt alegerea cea mai bună. Un mod ușor de a-ți alege hainele de vară este să le pui în lumină. Pur și simplu, ține-le în dreptul geamului sau a unui bec. Dacă vezi puțin prin ele, ai ales bine!

Poate o să te surprindă, dar lâna ușoară este o variantă grozavă pentru sezonul cald. Știm că privim lâna doar ca pe un material potrivit pentru iarnă, dar nu este așa. Adevărul este că lâna mai ușoară este potrivită pentru vară. Încearcă!

Ai grijă să incluzi țesături respirabile

Este important să lași loc aerului să circule. Cu ajutorul unor țesături respirabile, menți temperatura corpului rece. De asemenea, hainele mulate pe corp, ar fi de evitat în această perioadă a anului. O variantă mai bună o reprezintă îmbrăcămintea largă are îi dă voie aerului să pătrundă pe lângă corp.

Atenție! Doar pentru că un material este ușor, nu înseamnă că este și respirabil. Până la urmă, un sac de gunoi este extrem de ușor, dar suntem de acord că nu este respirabil, nu? Unele țesături captează căldura. Materialele sintetice și țesăturile groase împing căldura emanată de corp înapoi.

Inul și bumbacul sunt extrem de confortabile și permit aerului să circule. Pe de altă parte, mătasea nu este o alegere bună. De ce? Pentru că tinde să rețină căldura. Mătasea își poate pierde rezistența prin expunerea la soare și la transpirație.

Ascunde-te de soare

Din categoria celor mai importante reguli pentru vară se numără protecția solară. O modalitate foarte bună de a te proteja sunt accesoriile. Pălăriile și ochelari n-ar trebui să lipsească! Nu uita nici crema de protecție. Dă-te cât de des poți și caută să o ai mereu la îndemână.

O altă modalitate prin care te poți ascunde de soare este să porți haine lungi. Vara toți alegem să putrăm haine tot mai scurte. Recomandarea noastră este să porți mâneci lungi, în loc de scurte. Cu cât mai acoperit, cu atât mai bine. La fel și în cazul pantalonilor sau a rochiilor, încearcă să-ți ferești picioarele de razele soarelui.

Nu renunța la sacou, alege-l doar cu o mai mare grijă

Ești un iubitor de sacouri? Ai multe evenimente vara asta la care trebuie să fii elegant? Nu renunța la sacou! În loc să porți vestă sau să pleci doar în cămașă, încearcă un sacou necăptușit. Sunt foarte multe modele frumoase pe piață. O să găsești unul în care să te simți bine!

Alege-ți îmbrăcămintea în culori deschise

Cu siguranță cunoști puțină fizică de bază! Chiar dacă mintea ta a spus nu, este puțin probabil să nu cunoști următoarea informație:

  • Culorile închise absorb lumina, prin urmare te încălzesc. Pe de altă parte, culorile deschise reflectă lumina și păstreză căldura la distanță.

Am avut dreptate? Știai asta? Cât de des o aplici?

Alege să porți mai mult alb, albastru deshis, gri, crem, galben și bronz. Corpul tău o să-ți mulțumească vara asta!

Încearcă să nu porți negru, bleumarin sau orice culoare închisă. Acestea nu fac altceva decât să te încălzească și mai tare. Ai grijă de corpul tău!

Acestea au fost cele cinci reguli pentru vară! Sperăm să le găsești utile.