Cum te ajută animalele de companie să ai o viață mai sănătoasă

Cum te ajută animalele de companie să ai o viață mai sănătoasă

Sunt multe motive pentru care ar merită să ai un animal în preajma ta. Pe lângă faptul că sunt adorabile și îți îmbunătățesc starea de spirit, acestea fac mult mai mult de atât. Despre ce este vorba? Vom detalia în continuare cum te ajută animalele de companie să ai un stil de viață mai sănătos.

Probabil că te oprești mereu pe stradă când vezi o pisică sau un cățel pentru a-i oferi o mângâiere. Cu toate că spui: „Vai, ce frumos ești! Ce-aș vrea să te iau acasă.”, niciodată nu o faci. Nu pentru că ar avea stăpân, știm cu toții câte animale hoinăresc srtăzile pentru că nu au o casă. Mai degrabă, ca majoritatea dintre noi, nu vrei să-ți asumi responsabilitatea pentru o vietate. Este mult de mucă, iar programul tău este plin. Îți spui asta drept consolare, căci știi și tu câte ore pierzi pe rețelele de socializare sau uitându-te la filme. În orice caz, după ce te bucuri câteva secunde de prezența lui, mergi mai departe. Poate te mai gândești acasă câteva minute la el, însă curând renunți la idee.

Un animal de companie necesită timp, răbdare, atenție, uneori mai ceva ca un copil mic. Prin urmare, de ce să-ți complici și mai tare viața? Află că un sufet în plus în viața ta, poate chiar să o facă mai ordonată și mai sănătoasă.

Cum te ajută animalele să-ți schimbi viața în bine?

1. Faci mai multă mișcare

Să ieși cu câinele afară poate ți se va părea obositor în prima zi. Mai ales dacă afară plouă sau ninge. Cu toate acestea, poate fi extrem de distractiv. Perspectiva face diferența. Plimbările ușoare prin parc o să-ți aducă multă bucurie pe zi ce trece. Descopri locuri noi alături de el și te bucuri de sunetele naturii. Asta ajută la relaxare și diminuează stresul adunat de peste zi. O să te surprinzi curând că alergi alături de el cu zâmbetul pe buze. Asta nu doar pentru a-l aduce înapoi în lesă, pur și simplu entuziasmul lui o să te cuprindă.

2. Ai un nou prieten

Compania unui animal previne îmbolnăvirea și adaugă ani în viața ta. Poate nu știai, însă oamenii singuri sau izolați de alte vietăți pot fi mult mai depresivi și trăiesc mai puțin. Mai mult decât atât, îngrijirea unei ființe blănoase te poate face să te simți util și dorit. Ori de câte ori simți cum anxietatea, angoasa sau neputința te cuprind, animalul va face ca toate să dispară. Magie! Nu ne crezi? Mergi o zi la grădina zoo sau ai grijă un weekend de animalul unui prieten. O să fii surprins.

3. Ai mai mulți prieteni noi

Înainte să sari la concluzii, nu vorbim de a-ți lua în grijă două animale, deși ai putea face și asta. Ceea ce vrem să spunem este că animalele de companie sunt deschizătoare de drumuri în societate. Te ajută atât pe tine, cât și pe ceilalți să construiți o conversație. Numai în parc dacă mergi, o să dai de alți cinci stăpâni care fac același lucru ca și tine. Este posibil ca animalele să aibă ceva de vorbit chiar dacă voi nu. Încep să se miroasă și să alerge unul în jurul celuilalt. Ghici ce? Inclusiv ăsta este un subiect de spart gheața.

4. Reduce anxietatea

Dacă lumea din exterior te sperie sau ai des stări de anxietate, află că animalele te scapă de grija asta. Da, s-a demonstrat că ele pot fi de mare ajutor în lupta asta emoțională. Cum te ajută animalele să scapi de nesiguranță? Pur și simplu pentru că ele trăiesc mereu în prezent. Nu-și fac griji de nimic. Chiar dacă au sau nu ce mâna sau unde dorimi, ele doar trăiesc clipa, fără să se plângă. Prin urmare, natural o să le iei exemplul. Fie că vrei sau nu, animalele nu te vor lăsa să fugi de realitate. Ele te vor ține atent la clipa de acum.

5. Adaugă rutina în viața ta

În general, animalele sunt asemeni copiilor, au nevoie de un program. Trebuie să mănânce, să doarmă și să iasă afară la aer pentru relaxare sau muncă. Da, să sapi o groapă pentru a ascunde un os, este muncă! Să miroși fiecare floare care îți iese în care necesită efort. Nu crezi asta? Te invităm să-ți pui simțurile la încercare. Nu cu osul, ci cu florile! O să vezi cât de rapid uiți să faci asta și cum munca sau alte lucruri îți vin în minte.

Revenind la rutină, să ai grijă de un animal necesită atenție și organizare. Așadar, te vei trezi curând după ce patrupedul s-a instalat comod în viața ta, cum ajugi să-ți faci o rutină. Dacă lui îi dai de mâncare, parcă îți amintești că și tu trebuie să mănânci. Dacă îl vezi cum trage un pui de somn, parcă vrei și tu, nu neapărat somn, ci odihnă.

Cu alte cuvinte, parcă ești mai blând cu tine și îți dai voie să iei pauze când și când. Exemplele ar putea continua, însă te lăsăm pe tine să descoperi mai multe.

Fă ce simți și mergi pe intuiție. Dacă ai ajuns pe acest articol este lipede că vrei să devi prietenul unui patruped. Fii curajos, o să ai timp! O să înveți pas cu pas să ai grijă de amândoi.