De ce sunetele naturii îmbunătățesc sănătatea?

De ce sunetele naturii îmbunătățesc sănătatea?

Foșnetul pădurii, ciripitul păsărilor, valurile mării, picurii de ploaie care cad pe pământ sunt doar câteva dintre sunetele naturii. Știm că o plimbare în parc sau o ieșire la picnic poate fi relaxantă. Cu toate acestea, natura are mult mai multe de oferit. Cercetările din ultima vreme au arătat că sunetele naturii îmbunătățesc sănătatea.

Oamenii care au participat la studii au spus că s-au simțit mai puțin stresați după ce au ascultat zgomotul naturii. Mai mult, aceștia au menționat și că durerea a scăzut în intensitate pe măsură ce ascultau natura.

S-a demonstrat că sunetul apei, fie el de la un pârâu, o cascadă sau o mare, îmbunătățesc starea de spirit. Participanții la studiu au împărtășit faptul că dispoziția lor s-a schimbat în bine pe măsură ce ascultau sunetele apei. Pe de altă parte, aceștia s-au simțit mult mai relaxați atunci când au auzit câtecul păsărilor.

Totodată, un studiu realizat pe opt milioane de oameni care locuiau în țări diferite a arătat că:

Persoanele care locuiau în apropierea spațiilor verzi trăiau mai mult decât cei mai puțin expuși la natură.

Sunetele naturii îmbunătățesc sănătatea chiar dacă sunt artificiale. Spre exemplu, ascultarea unor înregistrări te pot face mult mai fericit. Un alt studiu a confirmat faptul că sunetele din natură scade influența depresiei cu 20-25%. Mai mult, acestea ajută inclusiv la creșterea stimei de sine și pot reduce sentimentul de singurătate.

Totodată, ascultarea lor înainte de somn, timp de 12-15 minute îți poate crește calitatea somnului. Încearcă să faci asta timp de o săptămână și vezi cum te simți. S-ar putea să fi surprins plăcut!

Oamenii sunt pregătiți pentru pericol! Ei așteaptă sunete care le indică asta. Un mediu în care domnește liniștea din natură, îi găsește cu garda jos. Oamenii se simt în siguranță și astfel starea lor de spirit se îmbunătățește.

De ce sunetele naturii îmbunătățesc sănătatea?

Pentru că, în realitate, încă suntem legați de cei ce au pășit înaintea noastră pe pământ. Astfel, zgomotele urbane încă nu ne sunt prietenoase. Nimănui nu îi place să audă un avion care atelizează, însă tuturor ne place sunetul mării sau ciripitul păsărilor, nu?

Pe lângă relaxare, am văzut că sunetele naturii îmbunătățesc sănătatea. Acestea ne fac fericiți și mai puțin depresivi, ne ajută să trăim mai mult și ne cresc încrederea în noi. Prin urmare, ascultă mai mult sunetele pe care strămoșii noștri le-au cunoscut. O să vezi în timp cum viața ta se îmbunătățește.