Urmează-ți intuiția

Urmează-ți intuiția

Trăim vremuri în care tehnologia este la putere. Acest lucru ne face să fim mult mai atenți pe logică. Găsim o mai mare siguranță când analizăm o situație și căutăm o soluție folosind logica. Acest tip de gândire nu este mereu cel mai bun. Uneori trebuie să ne ascultăm intuiția.

Ți s-a întâmplat să acționezi logic, deși simțeai altceva? De câte ori rezultatul s-a dovedit a nu fi cel dorit? În popor se spune că nu ai ascultat ce ți-a spus sufletul.

Intuiție vs Logică

Dacă viața ta este ghidată doar de logică este posibil să nu primești mereu ceea ce îți dorești. Cu alte cuvinte, folosind doar o unealtă din cutia ta de unelte, nu câștigi de fiecare dată. Important este să te joci cu toate jucăriile pe care le ai în geantă. Doar așa vei fi fericit și împăcat cu tine!

Intuiția este o senzație intensă pe care o simți de regulă în stomac. Aceasta îți poate provoca emoții puternice sau mai puțin puternice, care te pot sau nu afecta și fizic.

Aș face asta, pare logic, însă am un gol în stomac când mă gândesc”. – Ți s-a întâmplat asta? Ce ai ales să faci? Ai mers pe logică sau pe intuiție?

De multe ori, oamenii uită de această putere pe care o au. Intuiția se poate pierde dacă nu îi dai atenție.

Omul are nevoie atât de minte, cât și de suflet.

Cu mintea analizăm toate posibilitățile, iar cu sufletul putem alege varianta care ne împlinește cel mai mult. Combinația dintre creier și intuiție este de aur. Doar dacă sunt folosite împreună, ajungi să trăiești experiențele potrivite pentru tine.

Intuiția și lipsa de încredere

Sunt momente în care, dintr-un motiv sau altul, alegem intuiția. Ne uităm la ce avem în față și mergem pe ce ne spune sufletul. Cu toate că rezultatele sunt foarte bune, tot nu avem încredere.

Este natural pentru noi să nu acordăm credit lucrurilor pe care nu le putem măsura. Indiferent de valoarea pe care ne-o oferă, tot vom avea îndoieli data viitoare. Lipsa de control cu care vine aceasta la pachet, ne face să evităm pe cât putem să trăim acea nesiguranță.

„Mintea intuitivă este un dar sacru, iar mintea rațională este un slujitor credincios. Am creat o societate care onorează servitorul și a uitat darul”. – Albert Einstein

Încă din școală suntem obișnuiți cu teste și fapte. Logica este pusă pe primul loc de fiecare dată. Pe când, inteligența emoțională este neglijată de cele mai multe ori. La fel se întâmplă și cu creativitatea sau cunoașterea de sine. Toate trei sunt mai puțin băgate în seamă, iar asta nu ajută intuiția.

Este timpul să aduci mintea și intuiția pe aceeași treaptă!

Trebuie să învățăm să profităm de aurul pe care îl avem în noi înșine. Creierul și intuiția trebuie să comunice. Pentru a ne atinge toate dorințele în această viață, este important să știm de ce suntem capabili.

Nu fi trist dacă eșuezi. Este normal să nu remarci din prima semnele. Ai răbdare cu tine. Închide ochii! Respiră! Caută să vezi ce încearcă corpul să-ți spună.

Exersează cât de mult poți! Rezultatele nu vor întârzia să apară. Ai încredere în proces.

Gândește! Simte! Alege!