Adevărul despre odihnă

Adevărul despre odihnă

Cuvântul „odihnă” poate avea o definiție diferită pentru toată lumea. Este în regulă! Pentru unii odihna înseamnă să nu facă nimic, în timp ce pentru alții însemnă să facă o activitate relaxantă.

Este bine de știut că aceasta poate fi mentală sau fizică. Nu trebuie neapărat să stai întins pe pat șau să dormi, ca să te odihnești. Unii se simt chiar vinovați făcând asta. Este suficient doar să-ți dai voie să faci sau să nu faci un lucru.

Să îți oferi libertatea de a trage un pui de somn când te simți extenuat, înseamnă să te odihnești. Să-ți dai voie să faci yoga, să pictezi sau orice altă activitate relaxantă, este tot o formă de odihnă. Faci deja toate acestea? Te simți vinovat după? Asta nu înseamnă că te odihnești!

Productivitate sau Odihnă

Astăzi, oamenii pun preț pe a fi productiv în locul odihnei.  Cu toate că, odihna este productivă.

Suntem adesea îndreptați să credem că a te odihni înseamnă a fi leneș. În realitate, este exact opusul. Productivitatea înseamnă printre altele și timp alocat ție. Asta presupune să-ți lași loc de odihnă pentru ca mintea și corpul tău să funcționeze la capacitate optimă.

Mulți vorbesc foarte urât despre ei atunci când se simt vinovați. Cu orice mică libertate pe care ne-o dăm, tendința este de a ne spune cuvinte și mai rele. Ai auzit în jur: „Sunt o persoană oribilă!” sau „Sunt o mamă rea!” venite imediat după ce și-au acordat puțin timp? Acest fel de a fi nu este sănătos.

Ada Condeescu, actrița care a cunoscut succesul la nici 21 de ani, a făcut o mărturisire în podcastul Fain&Simplu. A vorbit despre cum odihna și relaxarea o fac o mamă mai bună.

„Mi-am dat seama cât de important este să ai timp pentru tine. Fac asta ca să pot fi bine cu copiii mei.” – Ada Condeescu

Cu alte cuvinte, ea a înțeles valoarea timpului de odihnă. Știe că momentele pe care și le oferă ei, sunt prețioase pentru relația mamă-copil. Când ești odihnit, poți fi prezent cu adevărat într-o situație.

În concluzie, nu te simți vinovat! Nu trebuie să fii rușinat! Ai nevoie de momentele de odihnă pentru a fi cea mai bună versiune a ta. Nu uita! Productivitatea implică și relaxare.

Îți dorești să fii cel mai bun într-un lucru? Vrei să fii un părinte model? Îți dorești să fii un angajat văzut bine? Odihnește-te din când în când! Poate ar fi bine să aduci puțină iubire de sine în viața ta. Gândește-te la asta!