Ne bucurăm că ești interesat să afli continuarea la “Cum să dezvolți un plan de nutriție (Partea 1)“. Asta înseamnă că ai găsit primul material util și că înțelegi legătura dintre alimentație și sport pentru o viață sănătoasă. Ne bucurăm!
Astăzi vom detalia cum să-ți faci un plan de exerciții pentru a pune trupul bine hrănit să beneficieze la maxim de nutrienții câștigați prin alimentație. Urmând ca, în cea de-a treia și ultima parte, să-ți dezvăluim secretul prin care acești doi pași să rămână în viața ta pe termen lung. Cu alte cuvinte, degeaba notezi și înțelegi bazele dacă nu respecți rutina de implementare a lor.
Așadar, fără să lungim introducerea prea mult, mai jos ai pașii de urmat pentru împrietenirea cu sportul.
Cum să dezvolți un plan de nutriție: construirea unui plan de exerciții
1. Alege un plan de exerciții care se potrivește stilului și obiectivelor și nevoilor tale de viață. Îl poți dezvolta aastfel încât să se potrivească rutinei tale și să se simtă realizabil.
De exemplu, este posibil să ai scopul de a-ți tonifia corpul și de a câștiga mai multă masă musculară. Vei avea o rutină de exerciții care se concentrează pe construirea mușchilor și pe tonifierea zonelor cheie ale corpului.
De asemenea, s-ar putea să realizezi că stilul tău de viață îngreunează să aloci ore întregi antrenamentelor și nu poți petrece mult tim la sală. Alege un plan de exerciții pe care îl poți face acasă, timp de 30 de minute pe zi. În acest fel, ai suficient timp pentru a te pune în formă fără a-ți perturba rutina obișnuită.
Citește și: Cum să-ți faci un plan de antrenament în 4 PAȘI (Partea 1), (Partea 2), (Partea 3) și (Partea 4).
2. Stabilește timpul pentru antrenament. Pune timpul antrenamentului în calendar și încearcă să respecți acest timp în fiecare zi sau în fiecare săptămână. A avea o oră stabilită pentru antrenament poate face mai ușor să te ții de treabă și să simți că este o parte naturală a zilei tale.
De asemenea, îi poți informa pe ceilalți despre timpul tău stabilit pentru antrenament, astfel încât să se poată programa în jurul acestuia.
3. Integrează fitness-ul în rutina ta zilnică. Dacă te străduiești să te încadrezi în timpul stabilit pentru antrenament în fiecare zi, poți încerca să integrezi fitness-ul în sarcinile tale zilnice. Alege scările în loc de lift și încearcă să faci o plimbare sau să alergi la prânz. Fă flotări sau genuflexiuni între sau în timp ce vorbești la telefon la serviciu.
Cum să dezvolți un plan de nutriție și antrenament
Poți încerca, de asemenea, să mergi și să vorbești cu prietenii sau colegii, mai degrabă decât să stai la birou și să vorbești cu ei la telefon. Făcând niște mișcări sau exerciții fizice chiar și 5-10 minute o dată pe parcursul zilei te poate ajuta să rămâi activ.
4. Provoacă-te să îndeplinești noi obiective de fitness. După câteva săptămâni ai un plan de exerciții stabil și îți poți deja evalua progresul. Dacă simți că îți atingi obiectivele, vei putea să creezi unele noi. Să te provoci pe tine însuți te va asigura că vei continua să fii în formă și chiar să evoluezi mai departe.
De exemplu, poate ți-ai atins obiectivul de a pierde 10 kilograme. Poți avea apoi un nou obiectiv de a-ți tonifia mușchii făcând exerciții de consolidare a forței. Apoi, poți crea un nou plan de exerciții care să se concentreze pe acest nou obiectiv.
5. Învață de la un antrenor profesionist. Poți lua în considerare colaborarea cu un antrenor profesionist pentru a te ajuta să dezvolți un plan de exerciții. Antrenorii profesioniști îți pot personaliza antrenamentele în funcție de nevoile tale. Mai mult, te pot ajuta să-ți menți motivația pe toată perioada planului tău. De asemenea, poți încerca să urmărești un curs de fitness la sala locală pentru a învăța cum să te antrenezi corect și eficient.
Urmărește și: CUM SĂ TE ANTRENEZI FAIN & SIMPLU DIMINEAȚA ☀️ ANTRENAMENT CARDIO PENTRU A AVEA ENERGIE TOATĂ ZIUA