Cum să-ți faci un plan de antrenament în 4 PAȘI SIMPLI (Partea 2)

training plan -Cum să-ți faci un plan de antrenament în 4 PAȘI SIMPLI (Partea 2)

Nu cu mult timp în urmă, am deschis un nou topic aici pe site privind realizarea unui plan de antrenament în 4 pași simpli. Scopul său fiind de a te ajuta în călătoria ta spre un trup și o minte sănătoasă. După cum am spus și în prima parte, îți poți face singur planul! Nu trebuie să plătești pe cineva sume enorme de bani pentru a-ți face unul personalizat. La fel și în cazul exercițiilor, dacă citești cu atenție, dacă urmărești tutorialele gratuite de pe internet, le poți face corect cu ușurință.

Acesta fiind spune, ești gata să avansezi la pasul doi? Adu-ți aproape agenda și să începem.  

Cum să-ți faci un plan de antrenament în 4 PAȘI SIMPLI (Partea 2)

2. Învățarea elementelor de bază

Ca orice început, trebuie să înveți bazele și cel mai important să nu te grăbești! Nu trece direct la un antrenament cardio de treizeci de minute. Poate îi poți face față în prima zi, poate și în a doua, poate reușești să duci o săptămână, însă șocul resimțit de corp se va răsfrânge curând asupra stării tale de bine. Febra musculară, oboseala și încetinirea rezultatelor vor duce rapid la demotivare.

Astfel că, hai să înțelegem cum funcționează elementele de bază:

Fă niște flotări. Acest exercițiu angajează partea din față a corpului în zona brațului și a pieptului. Începe într-o poziție culcat, cu palmele pe pământ, sub umeri. În timp ce îți ți spatele drept, coboară corpul și apoi ridică corpul aplecându-te la cot.

Încercă câteva abdomene. Întărește-ți mușchii abdominali cu abdomene. Începe prin a te întinde pe spate, cu picioarele așezate pe podea și mâinile susținând spatele capului. Angajează-ți mușchii abdominali, expiră și menține-ți gâtul și spatele drept în timp ce te ridici. Apoi, inspiră în timp ce te așezi în poziția inițială.

Încearcă genuflexiuni. Acest exercițiu îți lucrează partea inferioară a corpului. Poziționează-ți picioarele la lățimea umerilor și îndoie-ți genunchii în timp ce ridici brațele. Coapsele și brațele trebuie să fie paralele cu podeaua. Ține spatele drept și evită să-ți extinzi genunchii peste degetele de la picioare.

P.S. Nu uita de exercițiile de încălzire! – Știm că la început entuziasmul este la cote maxime și vrei să începi treaba cât mai rapid, însă încălzirea mușchiilor și a articulațiilor este esențială.

Rămâi alături de noi pentru următorii doi pași!